Kampreferat: Ros vs. FCK

Rosenborg for stærke i finalen

Trods en udmærket indsats måtte F.C. København bøje sig for norske Rosenborg i finalen ved De Nordiske Mesterskaber, men alt i alt er der grund til stor tilfredshed med forløbet af de fire kampe på den spanske sydkyst.

F.C. København havde kvalificeret sig til finalen med tre sejre over Strømsgodset, Halmstad og AIK, hvor man tilmed kun lukkede et enkelt mål ind. Rosenborg havde ekspederet Vejle, Malmö FF og IFK Göteborg ud.

Kent Karlsson havde til dagens kamp valgt at ændre den sædvanlige 3-5-2-formation til en 4-4-2-formation, hvor Thomas Rytter var trukket ned som højre back med Mio og Martin Nielsen centralt i forsvaret og Carsten V. på venstre back.

Denne ændring viste sig at fungere problemfrit, hvilket bekræfter indtrykket af en både stærk og fleksibel trup. Københavnerne havde gode muligheder for at bringe sig foran i finalen, men nordmændene kom først på tavlen, da Vegard Heggem scorede i det 34. minut. Det ændrede forløbet, for når først Rosenborg er foran, så er de rigtigt svære at spille mod.

Danskerne følte sig dog snydt for et straffespark, men da Rosenborg et kvarters tid efter pausen i stedet kom på 2-0 ved Jahn "Mini" Jakobsen, så var løbet kørt. Det hårde program i træningslejren sad i benene på københavnerne, og Rosenborg var reelt tættere på 3-0 end FCK var på 2-1.

Kampen sluttede lidt dramatisk, da "Mini" fik det røde kort for at slå Michael Mio Nielsen i brystet, men den norske sejr kunne der ikke pilles ved, og løverne måtte nøjes med ærefulde sølvmedaljer og en præmiecheck på 50.000 kr.