Kampreferat: FCK vs. Cel

Det blev uafgjort i årets Umbro-kamp mod Celtic. Kampen endte 2-2, og det var fortjent nok.

Celtics nye håb Chris Sutton stillede ikke op i aften, og for F.C. København var Kim Madsen ude med en skade.

Kampen begyndte henholdende uden de store chancer til noget hold, og vi skulle hen til trettende minut før første farlige situation opstod. Lønstrup spillede en bold i dybden til Brattbakk, der var ved at nå frem til den - den blev sparket væk lige foran to andre københavnere.

Men efter et kvarter blev det 1-0, da Brattbakk blev spillet fri inde i feltet. Han fintede til venstre, trak til højre og scorede i det lange hjørne.

20 minutter inde, og København fik et bizart mål underkendt, hvor Todi gik for hårdt til keeperen på en høj bold, og derfor talte det ikke da bolden ramte en Celtic-fod og trillede ind.

Efter målet fulgte der livligt og hurtigt angrebsspil fra hjemmeholdet. En lang bold fangede Celtics keeper på mellemhånd, og David kunne skyde på blankt mål, men skød langt uden om. Og kort efter hoppede bolden tilfældigt omkring og ramte både David og Mio og gik ud.

Celtic havde en god chance efter et indlæg fra højre, hvor Diego smed sig ned og parerede med hovedet, og Zuma viste stor kreativitet og fine driblinger, der var ved at give Todi en god chance efter godt sammenspil med Rytter.

De første 30 minutter var helt udmærket underholdning.

35 minutter inde havde Celtic en kæmpechance ved Tommy Johnson, som kom fri i højre side af feltet og skød mod højre målhjørne, Stensgaard klarede.

Derefter huggede samme Johnson uden om, og så slog FCK kontra - Todi tog et langt ryk i venstre side og fandt på midten Brattbakk, der tacklede den ind til 2-0.

To minutter senere rykkede Zuma smukt i højre side og spillede højt, langt og præcist ind over til venstrekanten, hvor Todi skød. Stewart Kerr nåede flot ned og fik reddet.

Og til sidst havde Tommy Johnson endnu en kæmpechance, da han kun næsten nåede frem til et indlæg fra højre side med hovedet.

Halvlegen sluttede 2-0, og det var fuldt fortjent - der var flere forsøg til hjemmeholdet, f.eks. et optimistisk forsøg på en flugter fra højre side af Zuma.

Og kampen var yderst seværdig de første 45 minutter. Bedste fra København - Zuma, Todi, Niclas og Brattbakk - men ingen faldt igennem. Bedst fra Celtic - Tommy Johnson og den nye brasilianske forsvarer Rafael.

Pausen bød ikke på Celtic-udskiftninger, men én hos F.C.: Carsten Hemmingsen afløste Mio.

Tre minutter inde i halvlegen var Harald ved at score hattrick, da Todi vippede en bold frem til ham. På en friløber mod Stewart Kerr fyrede Brattbakk af og ramte højre om mål.

Blev der ikke skiftet ud i pausen, så blev der det til gengæld efter otte minutter!

Hele SYV mand kom på banen på en gang, inkl. den svenske stjerne Henrik Larsson, den unge angriber Mark Burchill og målmanden Jonathan Gould.

Et dumt boldtab på midtbanen førte til, at en af de nye, Burchill, kunne løbe igennem og score fladt mellem benene på Stensgaard. 2-1 til København!

Efter målet blev det københavnske spil lidt mere henholdende og lidt mindre sammanhængende, og det førte til udskiftninger: Thomas Thorninger blev sat ind i stedet for Todi. Zuma blev derefter rykket over i venstre side.

Kun et minut senere, halvvejs i halvlegen, fulgte endnu en udskiftning: Piotr Haren ind, Thomas Rytter ud. Og med et kvarter tilbage afløste Clement Cliford målscorer Brattbakk, og kort efter kom Donatas ind for Zuma.

I 36. minut udlignede Celtic, da Bobby Petta trak ned ad venstre sidelinie og fandt Mark Burchill på midten - en tro kopi af målet til 2-0.

Herefter havde David en god chance, der blev reddet af Gould, og Lønstrup var ved at komme til skud, men blev tacklet.

Celtic fik en god chance, da Johan Mjällby blev spillet fri til skud i feltet, men Stensgaard nåede flot ned og fik pareret.

Større chancer var der ikke i slutningen, og det var i orden, at kampen endte 2-2. Anden halvlegs store spiller var afgjort Mark Burchill fra Celtic, og man så i små glimt hvor god Henke Larsson er