Kampreferat: Ham vs. FCK

Søndagens træningskamp mod HamKam bød på et glædeligt gensyn for Ståle Solbakken, da han for en tid var tilbage på sin gamle hjemmebane i Hamar. F.C. København var nemlig på besøg på Briskeby Gressbane for at møde de formstærke nordmænd, der inden for kort tid har slået både Rosenborg og Tippeliga-topholdet Brann med samlet 7-0.

Der var derfor lagt op til en spændende kamp, hvor over 1300 tilskuere var dukket op. Samtlige gav i øvrigt Ståle en rungende klapsalve, da den skaldede nordmand entrerede baneområdet til både opvarmningen og kick-off.

Kampen var ydermere Jesper Grønkjærs første i FCK-trøjen, og den hurtige kant slap godt fra sin debut, hvor han specielt i de sidste 45 minutter var en konstant trussel mod hjemmeholdet.

De første 45 minutter forløb nogenlunde lige. HamKam havde et mindre boldovertag, og tilkæmpede sig et hav af dødbolde, som de indtil videre har være uhyre farlige på i sæsonen. Man fornemmede da også at specielt de mange hjørnespark kunne ende i en scoring, men FCK-forsvaret holdt stand, og det nåede aldrig for alvor at blive farligt. I den anden ende arbejdede både Álvaro og Berglund godt, mens både Bergvold og Grønkjær på hver deres kant kom til en del indlæg. Men ligesom i den anden ende brændte det aldrig rigtig på.

Der skulle en aflevering fra Lars Jacobsen til, før nettet blafrede. Inde foran stod Álvaro, der sled sig fri fra sin direkte modstander og forholdsvist ubesværet kunne heade bolden i mål til en pauseføring på 1-0. Første halvleg havde dog ikke været nogen stor spillemæssig oplevelse, men det blev der lavet om på i de sidste 45 minutter.

Fra anden halvlegs start skiftede Ståle Solbakken ud på to pladser: Bergdølmo og Kvist kom ind, mens Jacobsen og Silberbauer kunne holde fri resten af aftenen. Om det var de to skift eller blot en bevist ændring i tempoet der gjorde forskellen skal være usagt. Men de danske mestre kom ud til anden halvleg på fuld kraft - specielt højrekanten med Bergdølmo/Grønkjær var farlige. Jesper viste flere gange sin gennembrudstyrke og hurtighed, hvilket også gav mere plads til Atiba Hutchinson på den centrale midtbane, hvor canadieren trådte mere og mere i karakter.

HamKams dødbolde havde været frygtet inden kampen, men det skulle vise sig at F.C. Københavns to næste mål faldt netop efter HamKams varemærke. Først var det Michael Gravgaard, der var tilbage i sit gamle jeg, da han pandede et hjørnespark fra Oscar Wendt i nettet uden chance for forsvar eller målmand. Lidt efter var det unge Oscar, der i en frisparkskombination med Bergdølmo kunne score sit første mål for Byens Hold, da hans skud gik gennem muren og fuldkommen snød HamKams keeper. 3-0 og så var den kamp lukket.

Men det skulle blive til endnu et dødboldsmål, da hjemmeholdet ti minutter før tid fik tilkæmpet sig et korrekt straffespark. Det blev omsat sikkert, til glæde for det venlige hjemmebanepublikum.

Ser man på kampen som helhed kan man være godt tilfreds. Specielt anden halvleg var stærk fra F.C. Københavns side. Når tempoet blev skruet en tand op oplevede man et både teknisk og fysisk stærkt FCK-hold, der hverken gav noget væk defensivt eller holdt sig tilbage offensivt. Derfor var en 3-1-sejr over HamKam også fortjent nok.

Næste gang gælder det Djurgården, hvor Ståle Solbakken igen kan råde over Tobias Linderoth, Marcus Allbäck og Razak Pimpong, der støder til truppen i Stockholm. Dermed er truppen endelig fuldtalligt når de nu går ind i den sidste forberedelsesfase op til både SAS Ligaens start og Champions League-kvalifikationen.