Kampreferat: FCK vs. Esb

F.C. København tog til aften et vigtigt skridt i bestræbelserne på europæisk kvalifikation til næste sæson, da Esbjerg blev besejret med smalle 1-0 i PARKEN. Álvaro blev dagens helt med sit enlige mål, der i den grad burde havde fået følgeskab via et hav af københavnske chancer i første halvleg. I anden omgang forsvaredes føringen tilstrækkelig og tre rare point på kontoen konsoliderede løverne på andenpladsen i rækken.

Cheftræner Hans Backe var til 31. rundes sene kamp mod Esbjerg nødsaget til at se bort fra Rabo, Bech og Thomassen grundet skader, hvilket atter gav plads til Gall i kassen, mens alsidige Lars Jacobsen rykkede sidelæns ind i midterforsvaret, med Ole Tobiasen som afløser på højreback-pladsen.

Hos dagens gæster fra Vestjylland konstateredes et tag selv bord i truppen for Ove Pedersen, da ingen karantæner eller skader var at spore i denne. Det svarede til stærkeste opstilling med profilerne Anders Møller Christensen, Jan Kristiansen, og Fredrik Berglund i spidsen.

Sæsonens næstsidste kamp i PARKEN fik en drømmeindledning set med københavnske briller, da et kvikt opspil i venstresiden resulterede i en centring til Álvaro. Med et køligt træk bragte brasilianeren sig i en særdeles gunstig scoringsposition og med en effektiv inderside bragte angrebsesset løverne herligt foran.

En forløsning efter blot fire minutters spilletid for de fremmødte i PARKEN, der havde trodset regn og rusk, hvilket belejligt blev belønnet med den spillemæssige stormfulde start.

Målet virkede imidlertid som en rød klud for esbjergenserne, der hurtigt fik lagt et ganske habilt pres på dagens værter. Et unødvendigt initiativskift som konsekvens af at løvernes kæder trak sig 20-25 meter længere tilbage på banen. Udeholdets gode periode blev samtidig forvaltet via hurtigt kombinationsspil op gennem banen og ikke de endeløse lange bolde, holdet har været kendt for tidligere.

På chancefronten skulle der dog en dødbold til i form af et hjørnespark før Esbjerg for alvor truede løvernes målbur. En kontrolleret bold smidt ind i det lille felt resulterede i et hovedstød fra garderhøje Kolja Afriyie, men med marginalerne på københavnernes side tog afslutningen stolpen.

Som tilfældet var ved hjemmeholdets scoring virkede esbjergensernes næsvise forsøg på opstanderen som en særdeles velkommen katalysator for Backes tropper.

Et lob i nettaget fra Silberbauer blev midtvejs i halvlegen startskuddet til et inferno af åbninger, chancer og farlige dødboldsituationer signeret F.C. København. Som perler på en snor opstod mulighederne for københavnerne, hvor Bo Svenssons dommedagshug fra 40 meter konkurrerede med tre afslutninger fra Zuma, to fra Nørregaard, to fra Hoseth, to fra Ole Tobiasen og en gigantchance til Álvaro om at være tættest på fordoblingen af den spinkle føring.

Imidlertid resulterede turen i skydeteltet hverken i plastikroser, kvindeportrætter eller bamser for de ivrige københavnere, der simpelthen og ganske frustrerende ikke havde indstillet sigtekornet korrekt.

Mod halvlegens slutning måtte Silberbauer bide i græsset med en skade, der desværre tvang landsholdspilleren ud på bænken, hvilket gav plads til Traoré, der respektindgydende fra start gik ind på den centrale midtbane med autoritet og konsekvens i tacklingerne.

Mens hjemmeholdet således bulrede med tomme tønder, blev de sporadiske forsøg fra Ove Pedersens tropper omvendt også effektivt stoppet af hjemmeholdets forsvar, der i den centrale akse med Svensson og især Lars Jacobsen viste gennemgående flotte takter.

Den københavnske firebackkæde skulle imidlertid få en hel del mere alvorligt arbejde at lave fra anden halvlegs start, da pausen tydeligvis bekom gæsterne bedst.

Dette udløste et mindre stormløb mod det hvide bolværk, der inden for det første kvarter måtte se Afriyie, Jan Kristiansen og ikke mindst Jakob Poulsen og Berglund få farlige muligheder. På de to sidstnævntes chancer hev først Gall en god redning frem, hvorefter en glidende Jacobsen forhindrede den svenske landsholdsspiller i at bringe balance i regnskabet.

Det virkede unødvendigt at der skulle være spænding om resultatet på baggrund af løvernes massive chanceovertag i første halvleg. Ikke desto mindre var det kendsgerning Backes tropper måtte sande, hvilket holdet dog må roses for at imødegå med en hård fighterindsats i kampens sidste halve time, hvor det polerede angrebsspil blev lagt på hylden til fordel for spil med arbejdshandskerne trukket på.

Især Linderoth og indskiftede Traoré, der desværre også fik tilraget sig en advarsel der medfører karantæne mod AaB på onsdag, stod stærkt i billedet, mens ligeledes indskiftede Elrio van Heerden var en dygtig og boldfast spiller på venstrekanten. Den lille sydafrikaner skulle såmænd også få løvernes vel nok bedste tilbud i anden halvleg, da Linderoth med tyve minutter tilbage headede bagud i feltet, hvor Rio kom susende og flugtede bolden lige uden om stolpen.

Det blev en neglebidende afslutning på kampen qua den spinkle føring, i hvilken Ove Pedersen forsøgte sig med en dobbeltindskiftning af Thorup og Barslund. Det betød lange bolde op i banen og indlæg fra fløjene mod Thorup, men dette ellers så farlige våben, blev gang på gang og lykkeligvis pacificeret af københavnerne.

Da et langskud fra Jan Kristiansen i den udmærkede dommer Stadsgaards overtid strøg forbi Galls opstander var skriften lysende klar for vestjyderne, der behøvede point i kampen om kvalifikationen til næste års Royal League. Det blev på denne konto ikke til flere forsøg fra gæsterne, der dermed måtte se løverne strække armene i vejret med den tydelige vished om at tre point konsoliderede F.C. København på andenpladsen med blot to runder tilbage.

Næste opgave bliver allerede på onsdag når Backes tropper skal i kamp i det nordjyske mod AaB.