Kampreferat: FCM vs. FCK

F.C. København løb ind i et smalt nederlag i det midtjyske, da Frank Kristensens tidlige scoring blev kampens eneste. Et par store muligheder i begge ender ændrede ikke facit i en kamp, der hurtigt vil gå over i glemmebogen.

Til kampen på heden måtte cheftræner Hans Backe undvære midtbanemotoren Hjalte Nørregaard og angrebsesset Álvaro Santos grundet sidste rundes kortklub med dommer Svendsen som dealer. Det gav startplads til Jesper Bech og Christian Traoré, mens helten fra Göteborg, Benny Gall, var at finde i kassen qua Rabos forstrækning i låret.

Hans Backe havde op til kampen pointeret vigtigheden af at københavnerne kom godt ind i opgøret efter den hårde kamp i Göteborg med et par samtidige nye konstellationer på midtbanen og i angrebet, men kedeligt nok skulle det gå stik modsat Backes begæring.

Således skulle der blot gå fire minutter på SAS Arena før ulvehylet lød. Det skete da en tændt Linderoth begik frispark lidt udenfor feltet. Et frispark der blev slået blødt ind omkring straffesparkspletten, hvor en ganske uforstyrret Frank Kristensen kunne stige til vejrs og heade hjemmeholdet foran via stolpen.

En kold skylle på en varm dag for løverne, der efter scoringen tydeligt led under beten, da et aggressivt hjemmehold med Pimpong i spidsen fik lov at presse højt oppe på banen uden at det dog gav anledning til flere chancer.

Som halvlegen skred frem lykkedes det københavnerne at vende den kedelige spil-udvikling og med et par gode indlæg omkring det tyvende minut, var først Hoseth og dernæst Bech tæt på at bringe balance i regnskabet.

De brændte chancer blev desværre kendetegnede for Backes mandskab kampen igennem, så selvom spillet i perioder førte til muligheder manglede den nødvendige kynisme. Rent indstillingsmæssigt fightede københavnerne udmærket for sagen med hårde nærkampe til følge.

I en enkelt af disse omkring den halve time gik det imidlertid galt, da PC måtte lade sig skifte ud efter hårdt sammenstød. Det gav en rotation i den bagerste kæde i det Ole Tobiasen blev sat ind som højreback, hvorved alsidige Lars Jacobsen skiftede til venstresiden.

Rokeringen svækkede ikke løverne, der kløede på halvlegen ud. Bedste mulighed tilfaldt Zuma kort før pausen, men en ærgerlig uskarp afslutning havnede i sidenettet trods sydafrikanerens formidable udgangsposition ti minutter fra mål med kun keeper Rasmussen som sidste forhindring.

Mens starten på første halvleg var rædderlig set med københavnske briller, var anden omgangs ditto ikke langt fra at opnå samme kedelige status. Indenfor de første fem minutter fik Dennis Sørensen lov at slå to gode indlæg, hvor Pimpong i første omgang lobbede snert over, mens Frank Kristensen i helt fri position kort efter headede forbi kassen.

Mens løverne i første halvleg kom godt tilbage lykkedes det denne gang ikke Backes mandskab at få tilkæmpet sig det nødvendige overtag. Uden idé og fart i opspillet virkede det tilfældigt, hvad gæsterne foretog sig, og da Møller efter en times spil blev sat på banen, dominerede de lange bolde op mod target-spilleren københavnernes offensive spil. Et par langskud af Linderoth og Zuma forsøgte at bidrage til denne, men marginalerne var ikke med udeholdet.

Mere kvikt gik det når hjemmeholdet, med en opsat Pimpong i førertrøjen, kom frem over stepperne og efter en times spil burde ghaneseren havde fordoblet scoren, men afslutningen fra den vævre angriber endte på stolpen. Også manden der satte midtjyderne i gang, Frank Kristensen kunne havde fået netmaskerne til at blafre, men endnu en hovedstødsmulighed fra nært hold blev sendt kraftløst forbi mål.

I bestræbelserne på at fremtvinge udligningen blev hovedstødsstærke Dan Thomassen sendt op i front uden at forsvarsspillerens tilstedeværelse dog kastede noget konkret af sig.

Alligevel var københavnerne tæt på at få det pointgivende mål, da et hårdt frispark fra Hoseth gav en retur til Møller. To meter fra mål hakkede 32 til bolden, men på forunderlig vis lykkedes det Rasmussen at refleksredde forsøget og ærgrelsen til at tage og føle på.

Dermed anedes skriften på væggen for de københavnske gæster og mod slutningen af kampen kunne det være blevet til endnu en scoring til Erik Rasmussens mandskab, da løvernes anfører, Bo Svensson, forærede Pimpong en 100 % chance via en særdeles ukoncentreret aflevering i eget felt. Imidlertid sendte Pimpong bolden på tværribben og Svensson og Co. slap med skrækken. Alligevel måtte holdet sande at fire minutter inde i den udmærkede dommer Peter Rasmussens overtid, forblev Pimpongs afbrænder uden betydning, da det ikke lykkedes de forsvarende danske mestre, at overrumple dagens værter mod slutningen.

Dermed blev det til nederlag på heden for løverne, der med tre runder tilbage må have som erklæret mål at forsvare den 2. pladsen holdet besætter. Næste gang københavnerne kommer i spil bliver efter endt landskampspause, når Esbjerg gæster PARKEN d. 12. juni.