Kampreferat: FCK vs. Her

Med skuffende 1-1 i dagens kamp mod Herfølge forsømte F.C. København at overtage førstepladsen i SAS Ligaen. Trods mange chancer lykkedes det kun Morten Bisgaard at score, hvilket kun rakte til uafgjort, i det Anders Jochumsen bragte udeholdet foran efter 16 minutters spil. 22.117 tilskuere overværede F.C. Københavns pointtab i PARKEN.

Med karantæne til Álvaro havde cheftræner Hans Backe givet plads til Todi i front, mens Lars Jacobsen, der spillede en fremragende kamp mod OB på venstremidt, igen indtog denne position, hvilket gav plads til PC som venstreback.

Herfølge kom til PARKEN med en noget turbulent uge bag sig. Således valgte Johnny Petersen fredag at trække sig som cheftræner for holdet, hvilket bevirkede at Allan Nielsen chefdebuterede i dagens kamp syv runder førend beregnet. Oveni i denne omvæltning måtte Herfølge trækkes med tre nederlag på stribe, hvilket bringer holdet nærmere bundstriden. Point i PARKEN i dag var derfor på programmet for Nielsens tropper, der måtte undvære topscorer Chris Hermansen i front. I udeholdets forsvar var det værd at bemærke at udlejede Bora Zivkovic var udset til at gøre livet surt for hans reelle arbejdsgiver.

Ovenpå den opløftende indsats mod OB i onsdagens DONG Cup semifinale var der i dagens SAS Liga kamp mod Herfølge begrundet håb at F.C. København kunne fortsætte de gode takter. Og hjemmeholdet indledte også kampen bedst. Et frispark fra Bisgaard efter to minutter havnede således i nettaget, mens kollegaen på den centrale midtbane, Hjalte Nørregaard, kort efter tordnede bolden fladt udenom den ene stolpe med venstrebenet. I det hele taget virkede især Bisgaard særdeles oplagt, hvor han med god forståelse for det fremadrettede spil viste flere effektive initiativer, ligesom han defensivt tog fra. Et af Bissens gode gennembrud burde også havde givet gevinst, da midtbanespilleren flot fandt Jesper Bech, der resolut trykkede af fra kanten af feltet blot for at se Cramer i Herfølgemålet levere en pragtredning.

Sidste gang Herfølge var i PARKEN stod holdet ekstremt lavt og koncentrerede dyderne om det forsvarsmæssige, hvilket gav en form for bonus i det de gul-blussede spillede til 0-0. Som resultatet antyder præsteredes ikke meget fremadrettet og man kunne godt forvente at taktikken ville være identisk i dagens kamp.

Det er måske forkert at bruge vendingen "positivt overrasket" i denne sammenhæng, men med tanke på at F.C. København som regel spiller bedst mod mandskaber, der vil vise noget, kunne dette (indtil det 16. minut) retfærdiggøres, idet Herfølge indledningsvist undlod at begrave sig nede bagi. Den "positive overraskelse" blev dog hurtigt vendt til det negative, da udeholdets Anders Jochumsen - i en tolv kilo lettere udgave end sidst - formåede at stige højest til vejrs på det hjørnespark han selv havde fremskaffet, og heade sit hold foran med overraskende 1-0.

Nu er det ikke første gang F.C. København er kommet bagud i forårets kampe, hvor det i sidste ende alligevel er lykkedes holdet at komme tilbage, så en form for panik sporedes ikke hos de københavnske spillere. Tværtimod spillede holdet sig kontrolleret tilbage i kampen, hvor den centrale midtbane med hårdt slid kombineret med gode ryk af Bech og især Silberbauer på flanken lagde det nødvendige tryk på modstanderen.

Det tålmodige spil gav retfærdigvis pote i det 34. minut. Her sled Silberbauer sig eminent fri i højre siden, hvorefter han fandt Todi i feltet. Koldblodigt holdt færingen fast i bolden og spillede bagud til en fremstormende Bisgaard, der med en kontrolleret inderside udplacerede Cramer. Et smukt opspil og en ligeså flot afslutning.

Herfølges indledende scoring fik holdet til at trække sig længere tilbage på banen og efter københavnernes udligning blev der ikke gjort anledning til at ændre dette. Dog gav et par hjørnespark og et enkelt godt afsendt frispark af Morten Avnskjold indikationer om at Nielsens arbejdstropper ikke helt havde opgivet tanken om at præstere noget fremad, men det var nu stadig hjemmeholdet, der var toneangivende i det offensive spil uden at det dog kom nærmere et føringsmål inden pausen.

Fra anden halvlegs start fortsatte F.C. København med at være tålmodigt spilstyrende i en tilsyneladende vished om at holdet nok skulle komme til den eller de chancer en sejr påkræver. Således var københavnerne klart mest boldbesiddende, men forsøgene på at dirke den efterhånden temmelig kompakte forsvarsmur op, strandede ofte på banens sidste fjerdedel, hvor udeholdets fristes man til at sige otte-mandskæde skærmede godt af.

I fraværet af tilbundsgående gennemspillede angreb var det derfor også logisk at holdets næste store chance kom efter en dødbold. Her blev et frispark slået indover af Bisgaard og fri foran kassen kom Tobiasen svævende, men hans hovedstød studsede jorden og strøg akkurat uden om stolpen.

Som kampen skred frem blev det mere og mere tydeligt at de to hold ville to forskellige ting. Hjemmeholdet ville, i øvrigt hårdt pacet af især Nedre C, frem, mens udeholdet tydeligt forsvarede det ene overraskende point. F.C. København forsøgte sig med en indskiftning af Møller i stedet for Jacobsen, mens en skadet Silberbauer måtte lade sig erstatte af Traoré. Netop indskiftningen af Traoré gav københavnerne et godt og overraskende våben i kampen mod de arbejdsomme Herfølge-spillere. Således fyrede den unge midtbanespiller af to gange, hvoraf det sidste forsøg i den grad snød alt og alle, da bolden forveksleligt med mål strøg i sidenettet, ligesom et godt dybdeløb og efterfølgende tværpasning blot savnede en modtager.

Også medieombruste Jesper Bech var i to omgange tæt på at skaffe sit hold føringen, men de berømte marginaler var i mod den unge spiller og F.C. København i disse tilfælde.

Det var de til gengæld ikke otte minutter før tid. Her leverede den tidligere FCK'er Mads Westh et formidabelt gennembrud, hvori han snød tre forsvarsspillere og bragte sig alene med Kihlstedt, blot for at se sin afslutning passere ganske få centimeter udenom den ene opstander. En uhyggelig forskrækkelse for hjemmeholdet, der momentvis satte et uafgjort resultat i relief.

Mod enden pressede Backes mandskab på med alt hvad den kunne trække, men selv ikke med fem minutters tillægstid formåede københavnerne at ændre på det der efterhånden er ved at være en dårlig vane - nemlig det faktum at holdet smider alt for mange point væk på hjemmebanen i PARKEN.

F.C. København spiller næste gang ude mod OB, hvilket man godt kan finde en portion trøst i med den fornemme udebanestatistik løverne har kørende. Det sker på lørdag i rundens fremskudte kamp.