Kampreferat: Her vs. FCK

Inden kampstart kunne man som tilskuer more sig over musikken i højtalerne, der til tider mindede om lydbåndet til en gammel westernfilm. Inspireret af musikken udfordrede Herfølge, F.C. København til duel efter devisen om, at der ikke er plads til begge i denne turnering. SAS Ligaens førerhold var dog hurtigst på aftrækkeren og sendte, med to projektiler, modstanderen til jords. 2.188 var vidner til duellen.

Kampen, der gav debut til Benny Gall i målet, startede med F.C. København i teten. Midtbanen, med en særdeles oplagt Erik Mykland, fik hurtigt overtaget, uden at det dog indledningsvist førte til nogen store chancer. Herfølge-spillerne kæmpede bravt og satte virkelig tryk på i tacklingerne, men når holdet selv havde bolden kneb det med det fremadrettede spil. Det gjorde det til gengæld ikke for F.C. København, da Zuma efter et lille kvarter med et flot indlæg fandt Todi i feltet. Færingen snittede, med det yderste af hårpragten, bolden videre til en umarkeret Lønstrup, som uden pardon sparkede læderet i nettet.

Målet fik Herfølge lidt længere frem på banen, og da en klokkeklar offside ikke blev observeret af liniedommeren, gav det pludselig Mads Westh frit løb ned mod mål. Han kunne nå at tænke situationen igennem én, to og tre gange, men det er sjældent en god ide og hans afslutning endte i sidenettet. Minutter efter denne chance var det så Zuma i den anden ende, der fik sidenettet til at blafre med en afslutning fra en spids vinkel mod tomt mål.

Efter en lille halv time måtte anfører Lønstrup lade sig udskifte, da han fik et vrid i det ene knæ. Ærgeligt for Løns, der har vist og i igen i aften viste gode takter, siden han returnerede fra sin knæskade. Hvor alvorligt det står til afgøres i morgen - fck.dk følger op på situationen. Skaden gav plads til Hjalte Nørregaard, der overtog Lønstrups plads på højrekanten.

Med gedigent professionelt arbejde fortsatte udeholdet med at være dominerende. Stillingen var tæt på at blive øget til 2-0, da først Fredgaard og senere Røll, testede keeperens reaktionsevner med to fremragende frispark. I slutningen af halvlegen var det dog lige ved at gå galt for københavnerne, da Herfølge med to nærgående forsøg var ved at bringe balance i regnskabet.

I pausen gav stadionspeakeren så publikum definitionen på en ægte fodboldfan. Det er sådan en, der gør op med sig selv, at det er okay at invitere kæresten med til fodbold på Herfølge Stadion på hendes 30 års fødseldag, til det der i øvrigt var hendes første kamp. Men ret skal være ret – det var også F.C. København, der var på besøg og i den anledning holdt in-stedet ”Egernklubben” på langsiden såmænd også længe åbent. Så skidt pyt med at kæresten ikke får en hjemmesejr at se i sin debut, for man kan da altid, i disse trygge rammer, få sig et stykke hjemmebag og et lod fra i tombolaen – måske et af dem uden nitte, og på den måde fejre den store dag.

Straks inde i anden halvleg satte FCK tryk på. Det gav flere hjørnespark, og på det tredje af disse steg Todi til vejrs og pandede bolden i netmaskerne fuldstændig uden chance for keeperen. 2-0 en kendsgerning og unægtelig en svær nød at knække for hjemmeholdet, der ellers fik mange velmenende eksperttilråb fra ”Egernklubbens” tifosis.

Målet lagde en lille dæmper på københavnernes angrebslyst, og Herfølge fik langsomt kæmpet sig ind i kampen. Det gav en stor chance efter et kvarters spil, men afslutningen fra tæt hold, blev ekvilibristisk afværget af Gall, der slog bolden ud på den ene opstander og derefter fik hjælp af en gunstig vind, da bolden dansede hen langs stregen.

Selvom Herfølge kæmpede forbilledligt fornemmede man aldrig for alvor fare. Hele tiden lurede københavnerne på endnu et mål og både Nørregaard og Fredgaard kunne have slukket lyset definitivt, men de afsluttede ikke konsekvent nok på henholdsvis en friløber og et frispark 5 cm fra feltet.

Derfor endte kampen med en sikker sejr på 2-0 og dermed kan F.C. København se frem mod kvartfinalerne. Især Erik Mykland skal roses for sin indsats. Han lyste op på midtbanen og var både en god bolderobrer og igangsætter. Roses skal også Benny Gall, der i sin debutkamp, beviste at han er Danmarks så klart bedste tredje målmand. I det hele taget udviste holdet nøjagtig den koldblodighed og professionalisme, der skal til for at erobre trofæer, og med aftenens sejr er endnu et skridt i den retning taget.