Kampreferat: Had vs. FCK

Tre (meget) vigtige point

Det blev svært - meget svært at hive de tre point i land i Haderslev. Som vi havde proklameret i vores optakt, ville dette blive en utrolig ubehagelig kamp.

HFK kom med fulde sejl i de første 20 minutter, hvor de spillede kvikt og hurtigt, mens FCK åbenbart skulle vende sig til den noget knoldede bane og HFKs angrebslyst.

Det medførte da også en fortjent føring til hjemmeholdet, da Jacob Stolberg let kunne heade bolden i mål efter et frispark til glæde for hjemmeholdets fans.

Herefter vågnede F.C. København op og fik skabt et lille overtag. Specielt højresiden deltog aktivt med mange indlæg fra Christian Lønstrup - det meste løb dog ud i sandet. Ét indlæg skulle dog give gevinst: HFK fik ikke headet langt nok væk, og bolden dumpede ned foran Diego Tur, der hamrede den i mål fra tæt hold uden chance for HFKs keeper.

Det slog dog ikke HFK Sønderjylland ud. De blev ved med at kæmpe for sagen og kom også frem til flere chancer i første halvleg. Endnu engang viste det sig dog, at deres store svaghed ligger i de mange brændte chancer.

Efter pausen var billedet mere lige. F.C. København kom mere med, mens Haderslev trak sig en smule tilbage. Det gav dog ikke de store målchancer, selvom både Heine Fernandez og Thomas Thorninger kunne have bragt FCK foran på deres forsøg.

De var da også mændene bag københavnernes føringsmål: et indlæg fra højresiden så ud til at falde i armene på HFKs målmand, men Heine Fernandez kom højest og tvang Jesper Mortensen til at slå bolden væk fra farezonen - desværre for ham kom den ikke langt nok væk, men lå lige til Thorninger, der uden problemer kunne heade bolden i et tomt mål til en 2-1 føring.

Sønderjyderne protesterede kraftigt over, at der ikke blev dømt frispark, men dommer Tonny K. Poulsen stod fast i sin dom, og ifølge fodboldloven er der heller ikke frispark til målmanden hver gang - det er jo ikke ulovligt at presse en modspiller med skulderen.

I slutminutterne pressede HFK københavnerne tilbage og lagde et hårdt pres for en udligning, men lige lidt hjalp det. F.C. København fik hvad de kom efter, og er nu kun ét point fra førstepladsen - det bliver nogle spændende uger...