Todi er blevet sparket i hovedet

Kampreferat: FCK vs. OB

Det lettede

Det har været en turbulent uge, og en af de hårdeste uger i hele F.C. Københavns historie. Søndagskampen mod OB viste dog, at alle omkring truppen kan holde et højt professionelt niveau.

I de første 20 minutter mindede kampen meget om sidste uges hjemmekamp mod AaB: F.C. København styrede spillet, men som tiden skred frem kom udeholdet mere og mere med i kampen. Hjemmeholdet formåede at holde et højt tempo der medførte, at OB ikke kom længere ind i kampen end at vi selv kunne kontrollere spillet.

Efter første halvleg burde den have stået 3-0 til FCK, men et utal af brændte chancer havde været på dagsordenen og resultatet var "kun" 1-0 på et flot mål af Todi Jónsson efter 23 minutter. OB havde ikke haft én chance, bortset fra den misforståelse der havde været efter få minutter af kampen, hvor Miti var alene igennem med Myhre, men skød svagt lige på vores nye norske målmand.

Det var specielt dejligt at se Christian Poulsen, Michael Mio og Donatas, der alle tre gik ind og tog ansvar i Ståles fravær.

Anden halvleg fortsatte i samme stil som første - FCK pres over hele banen. Det resulterede blandt andet i en udvisning til OBs Torben Sangild, efter han nedlagde Zuma i helt fri position.

Det gav endnu mere plads til København, og OB fik lov til at løbe meget for bolden, da den blev spillet meget rundt. Samtidig havde Zuma og Todi nogle meget farlige gennembrud oppe foran, og det var netop også Zuma, der i slutningen af kampen rundede Andrew Tembo og placerede bolden koldt under en fremstormende Karim Zaza i OBs mål til FCK-føring 2-0.

OB fik reduceret i slutminutterne - det var dog mere kosmetisk end fortjent, og selv om OB prøvede at få den afgørende udligning i overtiden, havde FCK-forsvaret styr på det og fik sikkert bolden ud af farezonen.

2-1 var meget fortjent og sejren burde have været noget større. Det vigtigste er dog, at vi fik 3 point og sidder med i toppen. Nu er der en lang pause indtil en 1.april, hvor vi skal møde Brøndby i en meget afgørende kamp. Hvis vi kan holde et niveau som i denne kamp, vil BIF uden tvivl få det svært...