Forårsklar

På søndag genoptages 2. Division Øst efter næsten fem måneders vinterpause. Her tager FCK2/KB hjemme på Frederiksberg Idrætspark imod Brøndby IF 2, der med 31 point fører rækken. FCK2/KB ligger efter efterårets 14 kampe på en tredjeplads med syv point færre end søndagens modstander, og point på søndag synes derfor nødvendigt, hvis førerholdet fra Vestegnen skal indhentes.

 

Af Mikkel Faartoft

Efterårssæsonen sluttede godt for FCK2/KB, der er ubesejret i de seneste syv divisionskampe. Ubesejret er holdet dog ikke længere, hvis man tager vinterpausens træningskampe med i regnskabet. Her er det ganske vist blevet til en 4-2 sejr over svenske Höllviken, men de øvrige forberedelseskampe er endt med nederlag til Fremad Amager, Lyngby og FC FYN. Spillemæssigt har det dog været udmærket, hvorfor FCK2/KB-træner Benny Gall er fortrøstningsfuld forud for sæsonstarten:

 

- Vi er spillemæssigt ikke så langt fra der, hvor vi gerne vil være, som de seneste resultater ellers kunne tyde på. Man skal lige tage i betragtning, at de modstandere, vi har tabt til, er tophold i 1. Division. Vi taber så godt nok 2-0 til FC FYN fra 2. Division Vest, men det kunne lige så godt være vendt til vores fordel. Så generelt er vi ganske godt tilfredse. Vi føler, at tingene går den rigtige vej, og så længe vi kan se denne proces, er vi ganske fornøjede.

 

Benny Gall, der selv vogtede målet i første halvleg mod FC FYN og bl.a. reddede et straffespark, vil dog ikke udpege en profil på holdet. Han føler, at hele holdet fungerer, og er samtidig tilfreds med de supplerende førsteholdsspilleres indsats.

 

- Jeg synes, at alle vore spillere spiller godt. Noget andet, jeg finder særdeles positivt, er, at spillerne fra førsteholdet hver gang med en god indstilling og attitude leverer den vare, vi forventer af dem. Samtidig synes jeg, at vores spillere fra FCK2/KB er gode til at hive sig med op, når der er førsteholdsspillere med.

 

I weekendens kamp mod FC FYN leverede spillerne da også en rigtig fin indsats. Med en god defensiv og en stærkt kæmpende midtbane dominerede FCK2/KB i flere perioder kampen, der ellers var meget jævnbyrdig. Fynboerne scorede to gange på kontraangreb inden for kampens sidste kvarter og vandt således en kamp, der sagtens kunne være endt med københavnsk sejr. På trods af det ærgerlige nederlag kan Thomas Villadsen berette om en fin stemning i truppen, om end holdet ifølge den 22-årige målmand går et svært forår i møde:

 

- Der er en fin stemning i truppen. Det er selvfølgelig lidt uheldigt, at vi har tabt de to seneste kampe uden at score, men stemningen er skam udmærket. Jeg tror dog, at vi vil få det lidt sværere her i foråret end i efteråret, da vi mangler en targetspiller som Martin Bernburg. Han var god at have, så på den måde tror jeg, at det bliver lidt svært. Men vi skal nok komme længere op i tabellen alligevel og i hvert fald overhale Hvidovre IF. Det bliver vel lidt svært at nå Brøndby, men vi skal nok komme derop ad.

 

Om FCK2/KB vinder rækken er dog ikke det vigtigste ifølge Benny Gall. Spillernes udvikling har højeste prioritet, hvilket den rutinerede målmand og træner for holdet ikke lægger skjul på i sine forventninger til foråret.

 

- Jeg forventer, at vi leverer varen i hver eneste kamp og forsøger at spille vores eget spil. Så skal resultaterne nok komme. Om vi vinder rækken eller bliver nummer fem er i princippet lige meget, idet vores førsteprioritet er at udvikle spillere. Det er derfor ikke det vigtigste, at vi indhenter Brøndby, men det er selvfølgelig sjovest at være med oppe i den rigtige ende. Derudover er det også nemmere for spillerne at være modtagelige overfor nye ting, når vi vinder, og det hele altså kører. Det er jo altid sjovest at vinde fodboldkampe, og det glæder vi os til at komme til her i foråret.

 

Om sæsonens ottende sejr allerede kommer på søndag, må tiden vise. Spillet og stemningen i truppen er i hvert fald dertil, og med det afslappede forhold til placeringen i rækken, må chancerne for en fin forårssæson synes gode.

 

Der er kick-off på søndag klokken 10:30 i Frederiksberg Idrætspark mod Brøndby IF. Guld- og sæsonkortholdere har gratis adgang. Det samme gælder ungdomsmedlemmer i KB og B1903, mens øvrige skal betale 40 kroner for voksne og 20 kroner for børn og pensionister.