- Presset påvirker mig ikke!

Han er faldet godt ind i ”det internationale omklædningsrum”, han virker både afslappet og tilfreds og p.t. er det eneste han mangler, mål! FCK.DK trak Ailton Almeida til side efter træningen og spurgte ham om hans første 11 uger i klubben.

 

Det har været et par dage med hård træning på menuen. Hvordan har du det med det?
- Jeg har det godt. Vi arbejder hårdt lige nu, men det passer mig fint, starter Ailton.

 

Du har sikkert allerede mærket til de enorme forventninger der er til dig. Hvordan har du det med det pres, det er på dig hele tiden?
- Jeg ved at jeg er kommet til en storklub som altid skal vinde kampene, og jeg har i virkeligheden lige så stor forventninger til mig selv. I sidste weekends kamp fik jeg et par store chancer som jeg burde have scoret på, og det var selvfølgelig lidt frustrerende. Men nu tænker jeg ikke så meget over det. Nu fokuserer jeg på den næste opgave, og jeg føler at det går bedre og bedre til træning, så presset påvirker mig ikke.

 

Du sagde, da du kom til klubben, at du kunne mærke at træningen var på et helt andet niveau end du var vant til i Sverige. Hvordan ser du så på forskellene i kamp?
- Her i F.C. København forventes det at alle arbejder - også angriberne, der indimellem skal deltage i de defensive opgaver, og det er jeg i gang med at lære. Jeg har en anden rolle her, hvor jeg tit skal arbejde med ryggen til målet og deltage i aktioner flere steder på banen.

 

Vi har fået en del mails fra fans, som spørger om du helst vil kaldes ”Ailton” eller Ailton Almeida, når tilskuere råber dit navn før kampen?
- Jeg hedder Ailton Almeida….så jeg tror det er hvad jeg skal kaldes, ikke?

 

Du virker som om du er faldet godt til?
- Ja, der er en god stemning i omklædningsrummet og jeg har det godt med de andre spillere. Min kæreste og jeg er virkelig glade for byen så det kunne ikke være meget bedre.

 

...måske et mål eller to?
- Ha, ja! Det vigtigste er dog at holdet vinder, men jeg vil meget gerne score nogle mål også, slutter F.C. Københavns nummer 7.

 

Ailton er faldet godt til i København....
Foto: Charles Maskelyne / © F.C. København