Malmø venter

I aften går det atter løs i Royal League, når de svenske og danske mestre tørner sammen på Malmø Stadion klokken 20.35. Malmø står med en kamp - et nederlag, mens F.C. København står med en kamp - en uafgjort. Der er derfor meget på spil for begge hold, hvis gruppens tredje hold, Rosenborg, ikke skal få et afgørende forspring. Ingen af holdene kan tåle at tabe, mens et uafgjort resultat også vil give Rosenborg en fordel.

Hans Backe må se bort fra nogle af klubbens topnavne som Sibusiso Zuma, Magne Hoseth, Ole Tobiasen og Álvaro Santos. Derfor er der andre kræfter, der skal tage over i aftenens dyst. Michael Silberbauer har været helt forrygende i det her forår indtil videre, og er måske manden, der sparker tre point med hjem til København.

Prestige
F.C. København og Malmø FF har efterhånden mødt hinanden mange gange i forskellige henseender, og kampene er med tiden blevet mere og mere prestigefyldte - både for spillerne, men i særdeleshed for klubbernes tilhængere. Derfor vil sejrherren i aften også få håneretten for en stund, idet man kan bryste sig med at kalde sig for Øresundsregionens bedste fodboldhold.

At kampen er betydningsfuld afspejles også i den støtte, som F.C. København får i aften. Over 1.000 FCK-fans har meldt deres ankomst på Malmø Stadion, så fra tilskuerpladserne vil der uden tvivl blive tryk på.

Malmø med ambitioner
Klubben fra Skåne har i de senere år mærket en markant fremgang både spille- og tilskuermæssigt. Holdet har været med i toppen af Allsvenskan i de seneste sæsoner, og blev krydret med mesterskabet i efteråret. Tilskuerne strømmer til Malmø Stadion, og de gode forudsætninger har da også givet "Himmelsblått" blod på tanden: Champions League er et mål, Royal League-vinder er et mål, størst i norden er et mål. Jo, man må sige, at F.C. København har fundet en værdig konkurrent på den anden side af Øresund.

Det er altså to ambitiøse klubber, der står over for hinanden i aften. Det må give en underholdende kamp i aften, og Malmø skal passe på: Silberbauer og Co. kommer nemlig til Sverige for at vise hvem der regerer i Øresundsregionen!