Titelforsvaret indledes på torsdag

Årets Royal League bliver for alvor skudt i gang i denne uge. Efter en tyvstart af Brøndby IF og Kalmar FF indleder resten af de kvalificerede skandinaviske klubber jagten på det trofæ F.C. København hjemførte i sidste sæson.

For F.C. Københavns vedkommende vil sæsonpremieren finde sted på Åråsen Stadion, hvor Lillestrøm SK tager imod. For LSK vil det tillige være debut i den royale turnering, som de kvalificerede sig til via en 4. plads i den netop afsluttede Tippeliga. Klubben havde sin storhedstid fra midten af 70'erne til midten af 80'erne, hvor det blev til 3 mesterskaber og 4 pokaltitler. I alt har klubben hjemført det norske mesterskab 5 gange og pokalen 4 gange. Klubbens seneste mesterskab daterer sig tilbage til 1989.

Klubbens helt store profiler på banen er Arild Sundgot og Robert Koren. Arild Sundgot har spillet 32 kampe i den netop overståede sæson. Det blev til i alt 15 mål fra den 27-årige angribers side hvilket var nok til en 4. plads på den norske topscorerliste. Robert Koren er en målfarlig midtbanespiller, der udover sine 9 mål i 32 kampe også har spillet 6 kampe på det slovenske landshold i 2005.

Udenfor banen er profilerne Manageren Jan Åge Fjørtoft samt træneren Uwe Rösler. Manageren har selv spillet for LSK i to omgange, men er nok mere kendt for sine ophold i Middlesbrough og Frankfurt. Uwe Rösler havde en fornem karriere indenfor grønsværen, der kulminerende med sine tre sæsoner i Manchester City i midten af 90'erne hvor han scorede mål på samlebånd. I sommeren 2002 fik LSK sensationelt en underskrift fra den navnkundige tysker. Klubben fik glæde af spilleren frem til den første kamp i sæsonen 2003, hvor han tillige scorede matchvindermålet. Efter kampen blev det konstateret at Uwe Rösler havde fået kræft. Historien endte lykkeligt da han kom sig fuldt over sin sygdom og til de fleste LSK tilhængeres glæde, atter engang kunne sætte sin underskrift på en kontrakt med klubben - denne gang som træner. Uwe Rösler satte sig i cheftrænerstolen inden denne sæson og det hele kulminerede med kvalifikationen til Royal League via 4. pladsen.

F.C. København har den tidligere LSK-spiller André Bergdølmo i truppen. Den norske forsvarer spillede seks sæsoner i LSK fra 1991-1996 inden han fortsatte karrieren i Rosenborg og udlandet. Den kommende cheftræner i København, Ståle Solbakken har ligeledes slået sine folder i LSK. Fire sæsoner fra 1994-1997 blev det til inden han drog mod udlandet. Dermed får Ståle et gensyn med sin gamle holdkammerat fra LSK-tiden, når han tiltræder ved årsskiftet.

Bulletinerne fra det norske går på at banen skulle være i god stand medmindre der skulle komme drastiske ændringer i vejret. Der er en forventning om nogle tusinde tilskuere på Åråsen, heraf er der en del medlemmer fra F.C. Københavns Fan Club der tager turen nordpå.

I fredags spillede LSK mod en af de andre norske Royal League deltagere, FC Lyn. Kampen blev spillet på Lillestrøms kunstgræsbane og endte 2-2 efter en 0-2 føring til Lyn. På trods af en generel overvægt i spillet i 2. halvleg skulle LSK dog bruge en hjælpende hånd fra Lyn for at få uafgjort, da det var et selvmål der skaffede udligningen med 20 minutter tilbage.

Efter en pause på en lille måned er Lillestrøm nu parat til at genoptage turneringsfodbolden. Spillerne er meget sultne og glæder sig til at komme på græs. I København ser cheftræner Hans Backe frem til at indlede forsvaret af det skandinaviske mesterskab. Om torsdagens kamp siger Backe:

- Lillestrøm har altid været et meget fysisk stærkt hold og er det stadig. De er utrolig farlige på dødbolde og spiller udfra en meget disciplineret og løbestærk taktik. De har haft en god sæson i den norske liga og er absolut et meget svært hold at spille mod. Jeg tror at det bliver en meget tæt og lige kamp. Med hensyn til baneforholdene, som der er blevet talt så meget om, tror jeg ikke vi skal være så bekymrede. Jeg forventer således en udmærket bane at spille på i Lillestrøm.

Kampen spilles på Åråsen klokken 20.30 og vises direkte på Kanal5. Der vil blive sendt optakt fra 19.30. I Norge kan kampen ses på TVNorge, der har optakt fra klokken 20.00.


Robert Koren fra Lillestrøm?