Matt Messias - De sidste ord

"The Professional Game Match Officials Limited" fortæller at efter fælles gensidig overenskomst vil Matt Messias ikke længere være en del af "Select Group Referees" fra den 1. februar 2006.

Den korte meddelelse fra "The Professional Game Match Officials Limited" (PGMOB), der er den organisation, der har ansvaret for topdommere i England, sætter endelig punktum for Matt Messias' dommerkarriere på topplan.

Diverse medier i England har spekuleret i, hvorfor Messias nu er degraderet til at være sekundær dommer i de laveste ligaer i England og derfor uden mulighed for at få tildelt UEFA eller FIFA opgaver i fremtiden. Han var suspenderet første gang i 2005 for en dommerfejl. Der er også en del dokumenterede eksempler på, at Messias har lavet andre væsentlige dommerfejl i de engelske ligaer.

F.C. København valgte som bekendt at appellere til UEFA's Control og Disciplinary Body efter det stod klart at Messias - ifølge UEFA's egne regler - ikke var godkendt til at dømme UEFA Cup-kampen mellem F.C. København og Hamburger SV, da han på det tidspunkt ikke dømte på højeste niveau i den hjemlige liga. F.C. København var repræsenteret til en appelhøring hos UEFA i Geneve i oktober sidste år, hvor målsætningen var at reducere de økonomiske og sportslige sanktioner, der var tildelt klubben.

Til dette møde blev det besluttet, at de økonomiske sanktioner mod F.C. København blev halveret, og karantænen mod Michael Silberbauer blev lavet om fra to til én spilledags karantæne.

Nu tre måneder efter venter klubben stadigvæk på svar fra UEFA vedrørende deres undersøgelse af Matt Messias, men kan notere at PGMOB i England har valgt "efter fælles, gensidig overenskomst" at Matt Messias ikke må virke som dommer på højeste niveau i den hjemlige liga.

- Vi tager den engelske dommerorganisations beslutning til efterretning. Beslutningen er bestemt ikke nogen overraskelse for F.C. København. Vi mangler resultatet af den undersøgelse UEFA har lovet os tilbage i oktober, men kan allerede nu konstatere at Hr. Messias næppe kommer til at dømme UEFA Cup-kampe i fremtiden, siger Niels-Christian Holmstrøm til FCK.DK.