Ståle: - OB ville mere end os i dag

Ståle: - OB ville mere end os i dag

af Torkil Fosdal

- Den første halve time var de stærke, og vi var meget svage, og i den periode kunne vi godt være kommet bagud 0-2, analyserede Ståle Solbakken efter onsdagens 0-3-nederlag i Odense. - Siden kommer vi dog godt igen og kampen er helt ret jævnbyrdig med 6-7 chancer til hver side. Vi har to kæmpechancer ved stillingen 1-0, hvor N’Doye er alene med keeperen, og havde vi udlignet der, havde kampen måske fået et andet forløb. Men de ville mere end os i dag, deres nøglespillere havde det nødvendige overskud, og de var skarpere i angrebet, men måske også lidt heldige med at score tre gange. 3-0 er nok i overkanten, men jeg synes, det er fortjent nok, at de vinder, og jeg vil gerne gratulere dem med sølvet og Champions League-kvalifikationen.

Cheftræneren ville ikke give manglende motivation skylden for den første halve time, hvor indsatsen var langt under vanligt niveau.

- Nej, det er for nemt bare at sige, at vi ikke er motiverede. Vi har jo prøvet det her før, for vi har længe vidst, at vi ville vinde guld. Siden Chelsea-kampen har alle kampe nærmest været uden spænding, fordi vi har været så overlegne, men netop denne kamp burde være nemmere at sætte sig op til end mange af de andre. Så jeg synes ikke, det er manglende motivation. Vi ser også César og Saban kommer ind og viser, at de vil spille fra start, så dem er jeg fint tilfreds med. Men  generelt nåede vi ikke op på max-niveau, og det må vi leve med. Og vi må også anerkende, at OB så friskere ud i dag og investerede mere og gik mere til den i nærkampene, sagde Ståle og tilføjede, at OB havde taget sølvmedaljerne uanset om de havde vundet eller ej, eftersom Brøndby og Midtjylland begge kun spillede uafgjort.

- Man kan i hvert fald ikke beskylde os for at have optrådt uprofessionelt i foråret og foræret noget væk, selv om vi har kørt med 18-20 forskellige spillere, sluttede cheftræneren, inden han for sidste gang satte sig ud i spillerbussen for at tage turen tilbage over Storebælt og gøre klar til afskedsforestillingen i PARKEN på søndag. Næste sæson går turen som bekendt til byer som München, Hamburg og Berlin og ikke Horsens, Haderslev og Herfølge.

Om F.C. København skal til Aalborg næste sæson afgøres først på søndag, når Ståles gamle klub gæster PARKEN til en (for nordjyderne) gyseragtig sæsonafslutning, hvor de stadig er i seriøs nedrykningsfare sammen med Esbjerg, Lyngby og Randers FC. Hvis du er hurtig, kan du stadig nå at sikre dig billet til guldfesten, men der er allerede solgt over 32.000 billetter.

Jesper Grønkjær: Forfærdelige første 30 minutter

- Vi spiller en helt forfærdelig første halvleg, vel især de første 30 er rigtigt dårlige, mens anden halvleg er bedre. OB er dygtige på kontra i dag og formår at udnytte deres chancer, mens vi kun har tre chancer til N’Doye. På en god dag sparker han de chancer ind, men sådan er det bare nogle gange. Det er klart, at Ståle var ikke tilfreds i pausen – vi fik ikke spillet til at køre, selvom det som sagt blev bedre mod slutningen af første halvleg. I anden halvleg lignede vi trods alt et bedre fodboldhold.

Johan Wiland: Vi må op på hesten igen

- Vi må op på hesten igen og gøre en bedre kamp mod AaB. Det er skidt, at vi lukker tre mål ind i dag, og overordnet set spiller vi en rigtig dårlig kamp, og det må selvfølgelig ikke ske. Lige nu er fokus bare på at sørge for at gøre det bedre i vores næste kamp. Ved OBs første mål får han ramt den godt, men det er ikke en undskyldning for, at den går ind. Jeg får taget et lille skridt til højre, og så ser jeg først bolden for sent – det er for dårligt.