Ståle: - Vi tabte til et bedre hold

Ståle: - Vi tabte til et bedre hold


Efter 2½ måneds forberedelse var det endelig tid til noget fodbold, og ikke bare fodbold, men UEFA Champions League. Desværre blev ønsket om en sejr ikke indfriet – for Chelsea viste sig at være en meget svært nød at knække, og derfor kunne englænderne hjemtage alle tre point efter en forholdsvis sikker og fortjent 2-0-sejr


Af Jan Eliassen

På det efterfølgende pressemøde havde F.C. Københavns cheftræner Ståle Solbakken disse kommentarer om kampen:


- Vi tabte til et bedre hold. De var stærkere end os, og så lavede vi alt for mange tekniske fejl. Når vi så havde vores gode momenter – og det havde vi – så fejlede vi alt for ofte på den sidste aflevering, og vi havde ikke helt de kræfter der skulle til. Jeg havde håbet vi kunne matche dem bedre, men for at være ærlig, så lykkedes det ikke, og nogle af mine bedste spillere havde nok heller ikke deres bedste dag. 


- Kampen bølgede til tider frem og tilbage, men de viste sig at være på skarpere og hurtigere end os. Når det er sagt, så er der stadig nogle af mine spillere der kan sidde tilbage med en god følelse i kroppen efter dagens kamp – og som før sagt, så var der andre der ikke helt ramte dagen.


At Chelsea er gode er der ikke tvivl om, men Ståle havde håbet at F.C. København havde været tættere på:


- Jeg er ikke sikker på, at vi nogensinde bliver lige så gode som Chelsea, men på en god dag kan vi godt komme tættere på dem end hvad vi lykkedes med i dag. Det var lidt som mod Marseille sidste år, men dagens resultat er fair nok, for Chelsea var i hvert fald to mål bedre end os.


- Det var sikkert fejl at jeg satte Jesper Grønkjær til at spille ving, sagde Ståle med et stort grin og fortsatte: - Vi havde diskuteret om det skulle være Vingaard i stedet for Santin, men Vingaard havde været lidt småskadet her i opstartsfasen, og Santin havde set skarp ud til træning, hvor han jo scorede en del mål. Jeg vil ikke give Santin skylden for noget i dag. Han arbejdede hårdt, og det var måske nok snarere mig der var for optimistisk med dagens holdopstilling. Santin var tvunget til at arbejde for meget rent defensivt, og han havde derfor ikke nok kræfter frem af banen – men han arbejdede hårdt for sagen, men det var heller ikke helt hans dag i dag. 


- Vingaard kom ind og fik en god chance, for med målmanden 10 meter ude, så var det jo nærmest en af Vingaards specialiteter at chippe den ind over keeperen. På det tidspunkt stod den 0-1, og derfor ærgrede jeg mig meget over at Vingaard missede chancen – specielt fordi den to minutter senere stod 0-2.


Om den lange danske vinterpause sagde cheftræneren:


- Vi har prøvet at forberede os så godt som muligt til denne kamp. Det er meget tidligt på sæsonen, men vi forsøgte at få aftaler i stand med nogle engelske klubber. Vi havde næsten en underskrevet aftale med Sunderland, vi forsøgte at få en kamp mod nogle af de store østeuropæiske hold – fx Wisla Krakow – men ingen af tingere lykkedes. Vi har forsøgt alt hvad vi kunne, og fik jo også en kamp mod Rosenborg – men omvendt, så ved jeg heller ikke om et par kampe mere ville have nok til at klare dagens modstander.


>>>>> Læs spillercitater  


>>>>> Se billeder fra kampen her  


>>>>> Læs kampreferatetet