Atiba: - Ville hellere være blevet lidt endnu

F.C. Københavns canadiske landsholdsspiller Atiba Hutchinson er tilbage i Danmark efter at have deltaget med Canada i de mellem- og nordamerikanske mesterskaber. CONCACAF Gold Cup.

 

Mens der er glæde i FCK-lejren over, at han nu er tilbage i truppen, ville hovedpersonen gerne være blevet lidt endnu:

 

- Jeg er selvfølgelig glad for at være tilbage, men jeg havde hellere set, at vi var gået videre. Det var skuffende, at vi tabte 1-0 til Honduras i kvartfinalen i lørdags, sagde Atiba efter torsdagens træning på Jens Jessens Vej 10.

 

Det afgørende mål i kvartfinalen faldt tilmed efter en noget bizar kendelse, hvor dommeren fløjtede for straffespark, da han troede en Honduras-spiller blev hevet omkuld i feltet, men tilsyneladende forsøgte han sig blot med et saksespark! Hvorom alting er, den efterfølgende scoring fra 11-meter pletten blev i sidste ende afgørende, og dermed kunne Atiba booke en plads i flyet til København.

 

Deltagelsen i Gold Cup bød i øvrigt på noget af en ”Tour of America” for det canadiske landshold. Efter en træningskamp mod Guatemala hjemme i Canada, rejste holdet til Los Angeles og indledte gruppespillet med at besejre Jamaica 1-0. Herefter gik turen til Columbus, Ohio, hvor El Salvador også blev slået 1-0. Gruppespillet blev afsluttet i Miami med 2-2 mod Costa Rica, inden turen gik nordpå til Philadelphia og kvartfinalen mod Honduras, der altså satte en stopper for de canadiske medaljedrømme.

 

Mens Atiba tidligere er vendt hjem og ifølge Ståle Solbakken har "lignet en, der har været på Interrail en måned", så er det denne gang en formstærk og fit for fight Atiba, der er klar til at trække i trøje nr. 13 allerede til lørdagens opgør mod HB Køge i PARKEN:

 

- Ja, jeg er i fin form, jeg nåede at have tre ugers ferie ligesom de andre i truppen, inden jeg rejste til Canada, og jeg var fik fuld spilletid i alle kampe, så jeg føler mig godt forberedt, siger Atiba, der kom til Danmark i mandags. Tirsdag holdt han fri, ligesom de øvrige spillere, der ikke skulle med til Montenegro, og onsdag havde Johan Lange kaldt til træning på 10’eren for denne gruppe, der ud over Atiba bestod af Pospech, Santin, Grønkjær, Antonsson og Wendt. Det var også dem, der først og fremmest fik lov til at svede under dagens træningsseance i den lumre sommervarme.

 

Den øvrige trup landede først i Kastrup Lufthavn kl. 3 i nat efter to en halv times flyvning fra Podgorica, så selv om torsdagstræningen var udsat til kl. 12, var det ikke blevet til meget søvn. De spillere, der deltog i hele kampen, nøjedes med en let løbetur for at restituere kroppen. De, der ikke var i aktion i går eller ikke fik fuld spilletid, deltog i den normale træning.

 

Alle kom dog på ”hårdt arbejde”, da træningsseancen var slut, eftersom et større opbud af drenge fra DBU’s fodboldskole overværede træningen og naturligvis skulle sikre sig en autograf fra de regerende mestre og pokalvindere.

 

- Det skal der være tid til, man kan jo godt huske hvordan det var dengang. Det var næsten det bedste ved hele fodboldskolen, bemærkede Martin Vingaard, der ligesom de andre spillere tog sig god tid til de mange fremmødte. Fredag træner truppen bag lukkede døre i PARKEN, og lørdag går det løs med den første af tre hjemmekampe på en uge - HB Køge, Stabæk og Silkeborg.

 

Her er foreløbig nogle stemningsbilleder fra dagens træning:


 

 

 

Den canadiske landsholdstrøje er udskiftet med FCK-træningstøjet

 

 

Johan Wiland havde mere travlt i dag end i går aftes...

 

 

 

Selv om temperaturen ikke nåede Montenegro-niveau, blev der svedt rigeligt i dag

 

 

 

Ailton går efter krydset

 

 

 

Atiba i duel med Peter Larsson, mens Pospech ser til

 

 

 

 

Nordstrand og Vingaard skriver løs

 

 

Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK