Vingaard sikrede en sen 2-2’er

Vingaard sikrede en sen 2-2’er

 

 

Så blev det endelig tid til kamp – hele 64 dage skulle der gå fra den velfortjente 1-0 sejr i Brugge, og til at spillerne løb på banen til dagens UEFA Cup 16-delsfinale mod Manchester City. Da uret rundede 90 minutter, lugtede det slemt af en engelsk sejr, men i overtiden fik nyindkøbte Martin Vingaard hovedet på N’Doye’s indlæg, og så kunne hovedparten af de 30.159 tilskuere alligevel forlade PARKEN med et lille smil om mundvigen – for selvom 2-2 ikke er et ønskeresultat, så er det dog et acceptabelt udgangspunkt inden næste uges returkamp.

Af Jan Eliassen

Målscoreren til 2-2, Martin Vingaard, sagde efter kampen: 

- Jeg er træt af at vi ikke vinder, og træt af at de får to dumme mål, for så godt et hold var de altså heller ikke. Men vi er bagud både 0-1 og 1-2, så derfor er det vel OK at få uafgjort – og naturligvis er jeg da glad for at jeg scorede det sene mål til 2-2. Der er jo stor forskel på om vi skal vinde med et eller to mål næste torsdag.

Kampen i dag var jo Vingaards officielle debut, og om det sagde Vingaard:

- Det var da en drengedrøm der blev opfyldt da jeg løb på banen foran et dejligt publikum – og rigtig rart nu at have dette publikum som mit hjemmepublikum, så dagens debut var absolut en kæmpe oplevelse, sagde altså Martin Vingaard.

På pressemødet efter kampen udtalte, en ikke alt for tilfreds træner, Ståle Solbakken:

- Jeg havde regnet med at vi ville klare os bedre, og selv om det er vores første kamp i flere måneder, så er jeg ikke tilfreds med dagens kamp. De to mål som City får, er ærgerlige, alle kan se hvad der går galt ved det første mål – og den slags ting kan ske. Men ved deres mål til 2-1, der er der blot er en enkelt City spiller i boksen – og alligevel får han så bolden og kan score. Det er ikke godt nok.

Ståle Solbakken tror selvfølgelig stadig på chancen efter 2-2 i dag, men konstaterer alligevel:

- Alt i alt, så er jeg tilfreds med spillernes indsats i dag – men ikke med selve spillet. Men om en uge, så er vi blevet meget bedre, og takket være den sene udligning, så har vi da chancen for at gå videre.


William Kvist: Vi skal jo trods alt bare vinde med et mål

- Det er ærgerligt vi får sådan nogle dumme mål imod os, og selv havde vi jo mulighederne, vi var bare ikke gode og heldige nok. Ingen tvivl om at det bliver en svær udekamp, men med 2-2 så har vi da en chance – vi skal jo trods alt bare vinde med et mål.


Jesper Grønkjær: Fantastisk at være tilbage

- Det var fantastisk at være tilbage, og dagens tyve minutter er et skridt I den rigtige retning. For mig var det vigtigt at vise at jeg stadig kan være med, og at få vist Ståle at jeg er ved at være klar.


Zdenek Pospech: Opgøret er jo stadig helt åben

- Vejret var jo ikke så godt, og det betyder måske en smule – men nu er det jo februar, så vejret kommer ko ikke helt bag på os. Jeg synes det er en skam de får to nemme mål, men opgøret er jo stadig helt åben, for 1-0 derover er jo helt OK for os.


Ailton Almeida: Jeg løb, kæmpede og scorede

- Vi har jo selv et godt hold, og i dag møder vi så et godt hold fra den engelske Premier League – og jeg synes vi gør det godt imod dem. Om kampen i dag kan jeg kun sige, at jeg løb, kæmpede og scorede, og jeg synes jeg gjorde det godt. Selv om det bliver svært derovre, så tror vi naturligvis på at det kan lade sig gøre at vinde.


Ulrik Laursen: Resultatet er selvfølgelig ikke optimalt

- Efter omstændighederne så er det et fint resultat, for udligningen til 2-2 falder jo lidt sent i kampen. Resultatet er selvfølgelig ikke optimalt, en sejr havde været bedre, men en etmåls sejr til os i England, og så er vi videre. Forhåbentlig vil vi have lidt mere i benene om en uge, og så er vi klar til at levere et godt resultat på torsdag.