Ståle: - Lillestrøm ikke den bedste lodtrækning

Ståle: - Lillestrøm ikke den bedste lodtrækning

Dagens lodtrækning i UEFA-hovedkvarteret i Schweiz magede det således, at F.C. København i næste kvalifikationsrunde skal møde Oslo-klubben Lillestrøm, der i denne sæson frister en tilværelse i den nederste del af Tippeligaen.

 

Kampene afvikles torsdag den 14. august og torsdag den 28. august. F.C. København har hjemmebane i det første opgør, men de præcise spilletidspunkter er ikke fastsat endnu. De to klubber har mødt hinanden 5 gange i Royal League, og F.C. København har kun vundet en enkelt - der var til gengæld finalen i april 2006, som Razak Pimpong afgjorde kort før tid. Ellers er det blevet til to uafgjorte og to Lillestrøm-sejre.

 

FCK.DK fangede cheftræneren lige efter lodtrækningen for at høre hans vurdering af Lillestrøm som modstander. Ståle havde selv succes som spiller i Oslo-klubben i perioden 1994-1997, og han følger naturligvis stadig norsk fodbold nøje:

 

- Jeg ville klart helst have undgået at møde de norske hold, som var useedede i vores gruppe, og det kan godt gå hen og blive to hårde fysiske kampe mod Lillestrøm, vurderede Ståle.

 

Lillestrøm, som ligger p.t. på tolvte pladsen i den norske Tippeliga, vandt den norske pokalturnering i sidste sæson, og i modsætning til F.C. København træder de først ind i UEFA Cuppen her i anden 2. kvalifikationsrunde. Ståle kender selvfølgelig holdet godt:

 

- De har mange store spillere og spiller fysisk fodbold, og selv om de har haft det svært i denne sæson, så har de mange spillere inde omkring landsholdet, og det vil sikket blive to hårde kampe. Det er ikke den bedste lodtrækning for os.

 

Lillestrøm er bestemt ikke ukendte for Byens Hold og er faktisk det udenlandske hold, som vi har spillet flest kampe i mod. Fem opgør er det blevet til, og alle kampene har været i Royal League.

Første gang var i efteråret 2005, hvor det blev 0-0 i Norge. I foråret 2006 blev det 1-1 i PARKEN med Tobias Linderoth som målscorer, og senere var Lillestrøm også modstanderen i
Royal League finalen 2006. Her vandt F.C. København 1-0 på et mål af Razak Pimpong. I efteråret 2006 mødtes klubberne to gange, og F.C. København tabte såvel ude som hjemme med 1-0.

 

Status for de fem kampe er således en sejr, to uafgjorte og to nederlag. Det har været målfattige kampe, og ingen af holdene har formået at score mere end et enkelt mål i samme kamp. F.C. Kø benhavns målscore er 2-3 for de fem kampe.

 

Jesper Christiansen har vogtet målet i de fire kampe, mens Nathan Coe har fået en enkelt kamp. William Kvist har også været med fire gange, mens Atiba Hutchinson, Oscar Wendt, Hjalte Nørregaard, Mads Laudrup, Nicolaj Hansen og Saban Özdogan også har prøvet at spille mod Lillestrøm.