En vemodig afsked

En vemodig afsked

 

En vemodig afsked

af Andreas Arnaa

Den fremmødte presse havde som sædvanlig samlet sig i Mixed Zone i spillertunnellen i håb om at indsamle et par spillercitater. Tjekkerne Zdenek Pospech og manden, der umiddelbart efter kampen blev kåret til årets spiller af F.C. Københavns fanklub, Libor Sionko, kom slæbende med deres pakkede kufferter og havde allerede sat kursen mod det tjekkiske EM-landsholds samling.

Resten af truppen var ligeledes sat under et gevaldigt tidspres, idet de allerede kl. 18:00 skulle markere sæsonafslutningen med en fælles middag i det københavnske. Her måtte holdet af ovennævnte årsag undvære de to tjekker, men stemningen forventes dog at blive ganske glimrende – også selvom det hverken blev til guld eller sølv på fodboldsiden i denne sæson.

Mackan uddelte roser

Den svenske publikumsfavorit Marcus Allbäck tog på vemodig vis tog afsked med F.C. København efter flere gode sæsoner med fremragende præstationer, oplevelser og minder.

- Det var en fantastisk fornemmelse at få lov til at score i min afskedskamp. Alting var helt perfekt. Vi spillede godt, vi vandt, og jeg scorede. Publikum var helt formidabelt, og jeg har virkelig nydt tiden her i F.C. København. Det har været den bedste i min karriere.

Bestyrelsesformand Flemming Østergaard gav også en frisk kommentar med til Marcus Allbäck:

- Jeg tror at når Marcus Allbäcks karriere er slut, så vil han helt naturligt få en ny rolle indenfor fodbolden. Han er jo ikke kun fodboldspiller, han er også stærkt involveret økonomisk i Örgryte, så jeg tror han helt automatisk glider over i en anden funktion i klubben efter sit karrierestop, fx som sportsdirektør eller noget andet, så på den måde kan man godt sige at vi fremadrettet kommer til at fortsætte vores samarbejde. Ganske vist siger han selv, at han til den tid ikke gider bruge sine weekender på fodbold, og mange kalder ham en rigtig livsnyder. Jeg må medgive at der ikke findes den elektroniske dippedut eller dingenot, som Allbäck ikke har i sit hjem, og han kan heller ikke gå forbi en tøjforretning uden at gå ind og købe ét eller andet.

Solbakken: - Vi spiller med om guldet igen næste år
Det var en afklaret norsk cheftræner der gav sin vurdering af sæsonen til kende, og han lagde heller ikke skjul på sin enorme skuffelse. 

- Sæsonen har ikke været tilfredsstillende for os. Inden foråret lå vi godt, og vores mesterskabschancer eksisterede i bedste velgående, men desværre gik det ikke som vi havde håbet. Der kan være mange årsager til dette, men jeg er især skuffet over vores lave bundniveau. Der havde også været mange forandringer i spillertruppen som måske betød mere, end jeg havde troet. Jeg synes alligevel vi fik sluttet fornuftigt af, for indtil for få kampe siden var vi stadig inde i mesterskabsbilledet selvom AaB har spillet overbevisende godt og været ret stabile.

På et tidspunkt lå vi til at skulle gennem TOTO Cup’en hvis vi skulle kvalificere os til at spille europæisk næste år, og det havde ikke været sjovt. Det undgik vi heldigvis, og jeg synes spillerne fik rettet spillet op, og vi spiller med om guldet igen næste år.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen mente også, at klubbens målsætning kun delvist er opfyldt:

- Vi gik efter mesterskabet, og det var også ét af vores mål at vinde pokalturneringen. Disse to mål blev ikke opfyldt, og det er selvfølgelig en skuffelse. Imidlertid kan vi sige at vores målsætning er delvist opfyldt, for vi havde også som mål at forbedre vores position i Europa, og det har vi gjort, så vi har gode chancer for at blive seedet i næste års UEFA Cup. Jeg mener desuden vi har spillerne til at gøre en god figur, også i Europa. På den ene side kan man sige at det vil være mærkeligt, hvis der ikke sker noget med hensyn til indkøb i det kommende transfervindue, for når nogen forlader os, kommer der som regel andre til. På den anden side er det ikke længe siden pressen stillede spørgsmålstegn ved, om vores trup ikke var ved at være for stor, så de yderst placerede spillere blev utilfredse.

 

Ulrik Laursen: Vidste med det samme den var gal

- Det var den gamle skade der brød op igen, og jeg vidste med det samme at den var gal. Jeg kunne ikke gøre andet end at signalere til bænken at jeg gerne ville skiftes ud, og lige nu kan jeg ikke se mig selv hverken træne eller spille kampe. Derfor ved jeg ikke hvor jeg står med hensyn til landsholdet.

Flemming Østergaard: Man kan ikke vinde hvert år

- Vi har ikke ligefrem været forfulgt af heldet. Inden forårssæsonen lå vi på en andenplads lige i hælene på AaB, men foråret har været meget komprimeret med mange kampe så de skader som mange af nøglespillerne løb ind i blev mere afgørende end ellers. Andre år har det været os der har haft heldet til at skubbe bolden i kassen med tissemanden i de sidste minutter af kampene, men sådan er fodbold. Det er fuldstændig umuligt at vinde hvert eneste år og hvis nogen tror, det kan lade sig gøre, så må de tro om igen. Men vores mål er altid mesterskabet.