Ulrik Laursen til F.C. København

Carsten V. Jensen byder Ulrik Laursen velkommen i F.C. København
Foto: FCK.DK / Daniel Rommedahl

 

 

De danske mestre har skrevet en 3,5-årig kontrakt med den 31-årige danske landsholdsspiller Ulrik Laursen, der kommer fra OB.

 

Få timer efter offentliggørelsen af tilgangen af den brasilianske angriber Junior kunne F.C. Københavns sportschef, Carsten V. Jensen, sætte sin signatur på endnu en kontrakt, der øger de danske mestres muligheder for at indfri såvel de ambitiøse nationale som internationale sportslige målsætninger. Og denne gang er det primært defensiven, der styrkes, idet den 31-årige landsholdsspiller, Ulrik Laursen, har skrevet under på en 3,5-årig aftale med F.C. København.

 

Ulrik Laursen kommer fra SAS Liga-klubben OB, hvor han i sine to perioder i klubben, har holdt sammen på forsvaret i 237 kampe. Fra 2000 til 2005 spillede den fysisk stærke forsvarsspiller i Skotland, hvor han først repræsenterede Hibernian i 63 kampe og siden storklubben Celtic i 58 kampe. I efteråret 2007 fik Ulrik Laursen debut på det danske landshold mod Spanien, og allerede i sin anden landskamp scorede han sit første mål i nationaldragten. Indtil videre er det blevet til 3 kampe for Danmark.

 

- Ulrik Laursen har hele tiden været vores foretrukne kandidat som afløser for Brede Hangeland, og derfor er jeg naturligvis meget tilfreds med, at vi er nået til enighed med både OB og Ulrik om et øjeblikkeligt skifte. Alle, der følger dansk fodbold, kender Ulriks mange kvaliteter, og jeg er overbevist om, at han vil blive lige så værdifuld for F.C. København som han har været for OB, siger Carsten V. Jensen.

 

- Der var sikkert nogle, der troede, at jeg kom hjem fra Skotland for at trappe ned på Fyn, men i stedet blev det til en rigtig god tid og gode resultater i OB. Nu glæder jeg mig til den store menneskelige og sportslige udfordring, der altid vil være forbundet med at spille i en klub med F.C. Københavns ambitionsniveau og stærke spillertrup, siger Ulrik Laursen, der netop er landet fra Ligalandsholdets tur til Mellemøsten, og som først bliver forenet med sine nye holdkammerater, når de vender hjem fra træningslejren i La Manga. F.C. Københavns nye nummer 5 er nemlig udtaget til det danske landshold, der på udebane møder Slovenien på onsdag.

 

Klasse og rutine
I sin opsummering af januars transfervindue, der bød på københavnsk farvel til Brede Hangeland (Fulham) og Morten Bertolt (Viborg FF) samt goddag til den tjekkiske landsholdsspiller Zdenek Pospech, den brasilianske angriber José Junior og altså den danske landsholdsspiller Ulrik Laursen, siger Carsten V. Jensen:

 

- Med tilgangen af Zdenek Pospech og Ulrik Laursen har vi genetableret og forhåbentligt styrket det stabile defensive fundament, som blev svækket ved Brede Hangelands farvel, og som er så afgørende for både at vinde nationale titler og opnå internationale fremgange. Og med tilgangen af Junior har Ståle Solbakken fået yderligere et våben i offensiven, så jeg ser med både fortrøstning og forventning frem til forårets kampe om det danske mesterskab, siger han og fortsætter:

 

- Man kan sige, at vi i dette transfervindue har prioriteret at få tilført spillere, der har klassen og rutinen til at gå direkte ind i startopstillingen. Udover deres generelle spillemæssige kvaliteter og fremragende spidskompetencer bringer Pospech, Junior og Laursen yderligere international rutine til vores trup, og det vil altid være en pointe for F.C. København.