Nu skal vi i gear

Tættere på Europa

Den forgangne uge var en god uge for F.C. København på den europæiske scene.

 

For det første rejste Ståle Solbakken, Peter Nielsen og spillerne med kniven på struben til millionbyen Moskva og hentede en betydningsfuld sejr over Lokomotiv i vores anden puljekamp i UEFA Cuppen. En sejr, der ikke alene betyder to matchbolde i forhold til yderligere avancement, men som også med stor sandsynlighed vil betyde, at vi nu har point nok til at kunne føle os sikre på at være seedet i en eventuel 1. runde i næste års UEFA Cup. En runde, hvor vi i årets turnering som useedet skulle eliminere så stærkt et hold som franske RC Lens for at sikre os adgang til gruppespillet.

 

Et par dage efter vores russiske triumf vedtog UEFA’s Executive Comittee en række ændringer i formaterne til UEFA Champions League og UEFA Cup, der alt andet lige vil gøre vejen til de europæiske gruppespil lettere for den danske mester.

 

Den mest signifikante ændring er etableringen af to kvalifikationsspor til UEFA Champions League. Ændringen indebærer, at den danske mester i den 3. og afgørende kvalifikationsrunde ikke længere skal forbi klubber fra de absolut største ligaer i Europa. Denne runde bliver desuden markedsført centralt af UEFA, hvilket vil medføre en markant øget indtjening. For den danske mester er prisen for ændringerne, at man allerede indtræder i 1. kvalifikationsrunde, men samlet set er der tale om en klar forbedring. Ændringerne træder i kraft fra sæsonstart 2009/2010.

 

Nye udfordringer for flere
Med døren halvt på klem til det forjættede land (UEFA Champions League) for den danske mester og en række andre forbedringer i UEFA Cup bliver der endnu mere på spil i den danske SAS Liga. Og F.C. Københavns sportslige målsætning, der hvert år siden klubbens etablering har været kvalifikation til deltagelse i en europæisk turnering, vil fremover give endnu mere mening.

 

Der er næppe tvivl om, at de forbedrede europæiske udsigter vil betyde, at flere danske klubber vil satse på at begå sig i de europæiske turneringer. Det vil på den ene side betyde, at konkurrencen skærpes på de hjemlige breddegrader, men samtidig vil der være flere hold, der kontinuerligt vil stå med præcis de samme udfordringer, som F.C. København har håndteret i de senere sæsoner. Sportslige udfordringer i form af stærke internationale modstandere samt et meget sammenpresset rejse- og kampprogram primært i efterårsmånederne, og organisatoriske udfordringer i form af større omkostninger og langt flere kampe at markedsføre til en rimelig begrænset mængde af fans. Fremtiden for dansk klubfodbold er unægtelig blevet mere interessant både på og udenfor banen.

 

Madrid – et sandt tophold
I aften venter en af de mere delikate europæiske mundfulde for F.C. København i PARKEN. Således kan Atlético Madrid, der pt ligger nummer 4 i den uhyggeligt stærke spanske liga, præsentere en sand perlerække af fodboldstjerner. Simão, Maniche, Reyes, Forlan og Garcia er blot en håndfuld af de boldekvilibrister, der står på menuen for blandt andre Christiansen, Hangeland, Gravgaard, Nørregaard og Allbäck på Danmarks nationalstadion. En hjemmesejr vil være ensbetydende med kvalifikation til 16-dels-finalerne i februar, men også med et ringere udbytte vil løverne selv kunne afgøre sagerne i Aberdeen den 20. december. Dermed er aftenens opgør en slags ”gratis” matchbold, hvor vi har alt at vinde og næsten ikke noget at tabe. Og hvis opbakningen fra de fyldte lægter når samme højder, som ved tidligere internationale opgør, så er der lagt op til endnu en mindeværdig europæisk aften i PARKEN.

 

 

Lastly, a warm welcome to the players, spectators and officials from Atlético Madrid and to the referees and the delegate from UEFA.

Med venlig hilsen