Youth League: 2-0-sejr i Dortmund efter stærk U19-præstation

U19 fik en flot start på UEFA Youth League-gruppespillet, da de i bagende varme på Dortmunds træningsanlæg, Hohenbuschei, i bydelen Brackel slog de tyske U19-mestre med 2-0 efter 0-0 ved pausen.

Som første halvleg skred, frem fik vi bedre og bedre greb om kampen, og i det sidste kvarter før pausen havde både Noah Sahsah og Orri Óskarsson store chancer til at bringe os foran, men Sahsah skød tæt forbi, og Orri ramte stolpen.

Efter pausen satte vi os godt på kampen, og efter otte minutter blev hjemmeholdet reduceret til ti mand, da målmanden Silas Ostrzinski lossede Orri ned lige uden for feltet, da han ellers ville have været helt fri.

Vi fortsatte med at dominere spillet godt, mens Dortmund lavede på sporadiske kontraer, der aldrig satte Andres Dithmer på prøver nede i vores mål.

Da vi tog hul på det sidste kvarter, var trætheden begyndt at melde sig hos flere spillere på de to hold, men vi fastholdt grebet om kampen – og 12 minutter før tid blev det belønnet på et angreb, der begyndte med en stærk generobring af Emil Møller.

Ethan Amundsen-Day slog en flad aflevering direkte op i banen, hvor William Kaastrup elegant lagde bolden videre til Orri, og islændingen bankede bolden fladt ind under Dortmunds reservekeeper.

Orri Óskarsson - glad målscorer til 1-0. Foto: Christian Boier, FCK.DK

Dortmund forsøgte en sidste offensiv for at vende slaget, men i det 84. minut afgjorde vi tingene, da Emil Rohd trak sig fri i højre side og sparkede bolden fladt ind i det lange hjørne.

En meget flot præstation af vores bomstærke mandskab, som vandt fuldt fortjent i den første gruppekamp.

Vi kan kun opfordre alle til at kigge forbi Østerbro Stadion næste onsdag kl. 16, når drengene tager imod Sevilla FC, inden det går løs i Parken senere på aften med Champions League-bold.

Målscorer til 2-0, Emil Rohd, tiljubles af Noah Sahsah. Foto: Christian Boier, FCK.DK