Vigtig viden før mandagskampen

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN
F.C. København har ikke tabt i denne sæson, og da de to sidste kampe i sidste sæson heller ikke blev tabt, er F.C. København ubesejrede i de seneste 28 Superligakampe. Det er rekord for Superligaen.

F.C. København har aldrig tabt til SønderjyskE i Superligaen. 32 Superligakampe er endt med 23 sejre og ni uafgjorte.

Dame N’Doye er den FCK-spiller der har scoret flest mål mod SønderjyskE i Superligaen. Ni gange nåede N’Doye at score mod sønderjyderne. Brattbakk har scoret næstflest mål mod SønderjyskE med side fem træffere, et tal som Cornelius kan tangere med en enkelt scoring på mandag.

Den yngste målscorer i en Alka Superligakamp mellem F.C. København og SønderjyskE er Brandur – og det var dengang han hed Olsen. Brandur var 19 år og 163 dage gammel, da han den 31. maj 2015 scorede i en 2-1 sejr. Steve de Ridder scorede det andet københavnske mål.

Der er scoret 94 mål i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE. De er fordelt 47-47 på de to halvlege.

Syv af de 94 mål i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE er scoret i det 90. minut.

FCK-spilleren med flest Superligakamp mod SønderjyskE er Thomas Delaney med 19 kampe. Men da Zanka er noteret for 18 Superligakampe mod sønderjyderne, er der en stor sansynlighed for, at Delaney og Zanka deler denne rekord mandag aften.

Der er scoret fem selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE. Alle fem selvmål er lavet af sønderjyderne, og Anders Østli har lavet to af dem. De øvrige tre selvmål er lavet af Jacob Stolberg, Michael Christensen og Lasse Vibe.

De er faldet tre udvisninger i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE. Hos F.C. København er Claudemir blevet udvist, mens Sønderjyske har fået Daniel Jensen og Nicolaj Madsen smidt ud (begge i samme kamp).

Der er sparket fem straffespark i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE. Jacob Laursen misbrugte det første af dem for F.C. København tilbage i 2000, men siden da er der scoret på de resterende fire straffespark. Rasmus G. Hansen har scoret to gange på Johan Wiland (ikke engang i samme kamp), Nicolai Jørgensen har scoret på Marin Skender og senest scorede Johan Absalonsen på Stephan Andersen.

SÆSONENS FCK-MÅL I SUPERLIGAEN
F.C. København har scoret 57 Superligamål i denne sæson:
19 mål med højrebenet
21 mål med venstrebenet
17 hovedstødsmål

De 57 Superligamål er fordelt 28-29 på 1. og 2. halvleg.

Fordelingen af de 57 Superligamål:
40 mål scoret fra en position i straffesparksfeltet (men uden for det lille målfelt)
9 mål er scoret fra det lille målfelt
8 mål scoret fra en position udenfor feltet (et af dem på frispaark).

DATOEN 3. APRIL
F.C. København har spillet to Superligakampe på datoen 3. april, og en af kampene har endda været mod mandagens modstandere fra SønderjyskE.

Første gang F.C. København spillede Superliga på datoen 3. april var dog i 2005, hvor F.C. København på udebane slog OB. Mwape Miti havde bragt fynboerne foran 1-0 i 1. halvleg, men i 2. halvleg scorede Michael Silberbauer to gange – det sidste mål i det 90. minut – og sikrede dermed F.C. København en 2-1 sejr.

Og så tilbage til kampen mod SønderjyskE på datoen 3. april. Det var sidste år hjemme i Telia Parken, et opgør der blot bød på en enkelt scoring. Den blev sat ind i det 43. minut af Benjamin Verbic, og dermed sørgede sloveneren for tre point til F.C. København.

OM DOMMERNE
Dommer: Dennis Mogensen
Linjedommere: Elvis Boric og Niels Høg
4. dommer: Sandi Putros
Dommerudvikler: Tore Østergaard

Den 35-årige Dennis Mogensen har blot dømt fire Superligakampe i denne sæson, og har i de fire kampe uddelt 15 gule kort og et enkelt rødt kort. Ingen af de fire kampe har været med deltagelse af F.C. København.

Dennis Mogensen er i gang med sin 4. sæson som Superligadommer, og har i alt dømt 47 Superligakampe. Ud af de 47 kampe har F.C. København været med i fire af dem – og alle fire kampe er vundet af F.C. København, der i samtlige kampe også har holdt nullet.

De fire FCK-Superligakampe med Dennis Mogensen som dommer:
17.04.2014: FC Vestsjælland 0-1 F.C. København
26.10.2014: Hobro IK 0-2 F.C. København
22.11.2014: F.C. København 1-0 Silkeborg IF
11.05.2015: FC Vestsjælland 0-1 F.C. København

KARANTÆNE-INFORMATION
Ingen FCK-spillere fik kort i 3-1 sejren over Silkeborg IF, dermed er karantænesituationen for F.C. København identisk med situationen før 26. spillerunde.