Det holdt hårdt

Det var to halvlege, der formede sig lidt som nat og dag, tilsat nogle nuancer midt imellem... men heldigvis sluttede løverne med smil på læberne, da de 90 minutter var slut.

Ståle og trænerteamet stillede samme hold som senest i Silkeborg, bortset fra at Erik Johansson var tilbage i midterforsvaret i stedet for Boilesen. Det var for en gangs skyld hverken blæse- eller regnvejr i Haderslev, da Dennis Mogensen fløjtede opgøret i gang, og københavnerne lagde fint ud og dominerede de første 10 minutter og skabte to ganske store chancer.

Først fik Corner ikke rent træf på et Ludwig-indlæg, så bolden via en forsvarer gik til hjørne, og lidt efter kom Santander en brøkdel af et sekund for sent til endnu et indlæg fra Ludwig, som Verbic fikst havde sendt til baglinjen.

Men det var så også dét… i hvert fald for en rum tid! Sønderjyderne overtog mere og mere af initiativet i kampen, og selv om de ikke dominerede hverken boldbesiddelsen eller afslutningerne, så var de klart bedst resten af halvlegen.

Vi smed alt for mange bolde væk og gav først og fremmest for mange frispark væk, så det på et tidspunkt stod 11-2 i begåede frispark. Desuden fik vi en kedelig vane med at indkassere gule kort cirka hvert 10. minut, så højst usædvanligt fik både Ludwig, Erik, Matic og Santander advarsler i samme halvleg.

Frispark - igen?? Jo, den var god nok.

Seks minutter før pausen fik vi dog en gylden mulighed for at score os ind i kampen, da et Ankersen-drøn ramte en sønderjyde på hånden, og Dennis Mogensen pegede på 11 meter-pletten. Men Corner sendte straffesparket over Lukas Fernandes’ mål...

Og som om det ikke var nok, kom hjemmeholdet foran i det 45. minut, efter Robin i første omgang havde reddet en stor chance til Mikkel Uhre efter en fejl af Erik Johansson.

Men efter hjørnesparket trykkede Troels Kløve af fra distancen, og bolden gik i kassen via indersiden af stolpen, og den (pause)føring kunne man egentlig ikke indvende noget særligt imod.

Efter pausen kom vi dog bedre ud, men ikke bedre end, at SønderjyskE let kunne være kommet på 2-0 i de første tyve minutter. Først da Greko slap fri til skud, men Robin nåede stærkt ned og holde skuddet, og lidt efter slap Uhre igennem da Zanka kiksede en tackling, men igen var Robin vores redningsmand med en stærk redning.

Robin reddede os flere gange

Ståle havde allerede i pausen sat Toutouh ind for Kusk, og efter et lille kvartes tid kom Pavlovic også ind for Verbic og indtog den noget uvante plads på højrekanten. Men det skulle vise sig at være en udmærket ide…

Efter 65 minutter tog serberen nemlig et listigt indløb i feltet, da Ludwig sendte et indlæg ind fra venstre, og med en fremragende flugter bankede Pavlovic bolden ind via underkanten af overliggeren!

Bang! Pavlo flugter bolden ind til 1-1!

Det ændrede kampen, og nu fik vi for alvor fat i spillet og lagde tryk på hjemmeholdet - og bare fem minutter efter blev det 2-1 med lidt hjælp fra Lukas Fernandes. Pavlovic headede et indlæg mod mål, men SønderjyskE-keeperen gik helt galt af den, og via Corner endte bolden hos en helt fri Santander, der let kunne sende den i tomt mål.

Santander kom på tavlen for femte Superliga-kamp i træk!

Det var lidt af en forløsning, og herefter lignede vi igen et mesterhold og styrede begivenhederne uden at give dem de helt store muligheder for at udligne. Indskiftede Absalonsen havde et farligt skud, som Robin parerede helt nede ved den ene stolperod, men ellers blev det ikke til så meget.

Eneste malurt i bægeret var, at også Zanka ragede et gult kort til sig, så både han og Erik har karantæne på søndag mod FC Nordsjælland.

Med sejren er vi matematisk sikre på sølvmedaljerne, her hvor der stadig mangler ni runder af mesterskabsspillet. Men hvis vi skal have de “rigtige” medaljer skal vi ikke spileverelle for mange af de præstationer, vi diskede op med før pausen i dag. Men i dag gik det godt!

Mandag den 3. april 2017, kl. 19.00 på Sydbank Park. Alka Superligaen, 27. runde
SØNDERJYSKE-F.C. KØBENHAVN 1-2 (1-0)
45.: 1-0 Troels Kløve
65.: 1-1 Andrija Pavlovic
70.: 1-2 Federico Santander
6.348 tilskuere. Dommer: Dennis Mogensen

Advarsler: 6.: Kees Luijckx, 13.: Ludwig Augustinsson, 21.: Erik Johansson, 31.: Uros Matic, 39.: Marc Pedersen, 41.: Federico Santander, 64: Simon Busk Poulsen,  77.: Mathias Zanka Jørgensen