Vigtig viden før FCM vs FCK

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Efter de første fire runder i Alka Superligaen er F.C. København at finde på en 4. pladsen med syv point. F.C. København har dog kun spillet tre kampe, og måtte som bekendt vinke farvel til point for første gang i denne sæson, da det i søndags blot blev til et point i ”9 mod 11 kampen” mod FC Nordsjælland.

F.C. København har scoret seks mål i de første tre kampe i Alka Superligaen, de er fordelt på Nicolai Jørgensen (2), Marvin Pourié, Thomas Delaney, Mathias ’Zanka’ Jørgensen og William Kvist. De seks træffere er fordelt på fire mål før pausen samt to mål efter pausen.

Efter FC Midtjylland-kampen er de næste tre modstandere: AGF (23/8 hjemme), OB (30/8 ude) og AaB (13/9, men ikke endeligt fastlagt). Den lange pause mellem OB- og AaB-kampen skyldes en landskampspause.

FC MIDTJYLLAND OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
FC Midtjylland er kommet godt fra land, og har maksimumpoint efter at have besejret Viborg FF (2-0), SønderjyskE (2-1), OB (1-0) og AaB (2-0) i fire første runder. De 12 point placerer FC Midtjylland på en midlertidig 1. plads.

FC Midtjylland har scoret syv mål i Alka Superligaen, fordelt 3-4 på hver sin side af pausen. De syv mål er fordelt på fem spiller: Pione Sisto (2), Morten 'Duncan' Rasmussen (2), Daniel Royer, Mikkel Duelund og Paul Onuachu. Midtjydernes defensiv har blot lukket et mål ind, det blev scoret i det 47. minut af SønderjyskEs Johan Absalonsen.

FCK OG DEN 14. AUGUST
Det er 5. gang F.C. København spiller en Alka Superligakamp på datoen 14. august. De første to gange endte det med nederlag, 0-1 mod OB i 1993 og 2-3 til Fremad Amager i 1994. Siden de to nederlag har F.C. København revancheret sig på datoen, idet de seneste to opgør begge er vundet: 1-0 over SønderjyskE i 2005 samt 2-0 over FC Nordsjælland i 2010.

VIDSTE DU AT…
F.C. København har minimim fået det ene point i 71% af Alka Superligakampene mod FC Midtjylland. Syv spillere i Alka Superligaen har fået spilletid hos både F.C. København og FC Midtjylland. Andreas Cornelius og Mathias ’Zanka’ Jørgensen var lige gamle – helt præcist 19 år og 121 dage gamle – da de scorede deres første Superligamål mod FC Midtjylland.

Der er udvist otte spillere i Alka Superligakampene mellem F.C. København og FC Midtjylland, og hvis trenden fra de første otte udvisninger skal følges, bør FC Midtjylland få den næste udvisning. Rækkefølgende på de otte udvisninger har nemlig været to til FCK, en til FCM, to til FCK, en til FCM, to til FCK… ergo bør det næste røde kort tilfalde midtjyderne.