Vigtig viden før FCK vs FCN

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
På trods af den manglende kamp mod Randers FC ligger F.C. København på 4. pladsen med de maksimale seks point efter to kampe. FC Midtjylland topper tabellen og har ligeledes maxpoint, i form af ni point for tre kampe, mens AGF og OB indtager 2. og 3. pladsen med henholdsvis otte og syv point – begge klubber har dog spillet fire kampe.

Eftersom sæsonen netop er startet, husker de fleste nok at F.C. København har besejret Esbjerg fB med 2-1 samt SønderjyskE med 3-1. De fem FCK-mål er scoret af Nicolai Jørgensen (2), Marvin Pourié, Thomas Delaney og William Kvist.

Efter FC Nordsjælland-kampen er de næste tre modstandere FC Midtjylland (14/8 ude), AGF (23/8 hjemme) og OB (30/8 ude). Efter OB-kampen er der landskampspause frem til den 13. september.

FC NORDSJÆLLAND OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Søndagens modstandere fra FC Nordsjælland fik ikke nogen specielt god sæsonstart. Første kamp blev på hjemmebane tabt 0-2 til SønderjyskE og ugen efter tabte nordsjællænderne med 0-3 til Randers FC.

I den forgangne weekend fik FC Nordsjælland de første point, da de hjemme i Farum mødte AaB. Den nyindkøbte brasilianer Bruninho bragte FC Nordsjælland foran midt i 1. halvleg, Marcus Ingvartsen øgede til 2-0 fem minutter før tid – men i kampens sidste minutter skabte Kasper Risgård en smule spænding, da han reducerede til 2-1, et resultat der dog holdt tiden ud.

FC Nordsjællands tre point betyder, at de inden weekendens kampe indtager en 10. plads. De er godt nok a point med nummer syv, men målscoren på minus fire placerer FC Nordsjælland 10. pladsen.

FCK OG DEN 9. AUGUST
F.C. København har spillet tre kampe på datoen den 9. august. De tre kampe er endt med et 0-3 nederlag til Herfølge BK i 1998, uafgjort 1-1 mod Esbjerg fB i 2003 og senest med en 1-0 sejr over SønderjyskE i 2009.

VIDSTE DU AT…
F.C. København scorer overordnet set dobbelt så mange mål som FC Nordsjælland i de indbyrdes kampe i Alka Superligaen. Pt. er målscoren 74-36, altså lidt mere end et 2:1 forhold.

14 spillere i Alka Superligaen har fået spilletid hos både F.C. København og FC Nordsjælland.

Hvis Nicolai Jørgensen scorer, så vil han – med 6+ mål – være den spiller der har scoret flest mål mod FC Nordsjælland i FCK-trøjen.

Der er scoret 110 mål i Alka Superligakampene mellem F.C. København og FC Nordsjælland. 47 af dem (43 %) er scoret i 1. halvleg, mens 63 af dem (57 %) er scoret i 2. halvleg.