Vi skal gøre arbejdet færdigt

For fjerde sæson i træk har vi i sæsonens absolut sidste fase mulighed for selv at afgøre om vi skal være danske mestre. Den endelige afgørelse falder næppe i søndagens kamp i PARKEN mod AaB, men med en sejr over nordjyderne kan vi tage et endog meget stort skridt i retning mod DM-trofæet.

Endnu engang er det F.C. København og Brøndby IF, der kæmper om det danske mesterskab. Længe så det ellers ud til, at Esbjerg FB skulle blande sig i vor næsten evige gulddyst med ærkerivalerne fra vestegnen, men med tre nederlag i træk har vestjyderne med stor sandsynlighed spillet sig ud af topstriden inden de to sidste runder.

Udviklingen understreger, at det er en stor fordel at have en trup, der tidligere har prøvet at leve med det forventningspres, som en topplacering indebærer. Det har således været meget imponerende at se, hvorledes vore spillere har løst de hidtidige opgaver i et ekstremt sammenpresset turneringsprogram i maj.

En Odyssé
I skrivende stund er resultatet fra torsdagens finale i DONG Cup ikke kendt. Men uanset udfaldet af pokalfinalen er jeg overbevist om, at det vil være en flok fokuserede og fightende FCK-spillere, der løber på banen i en næsten fuld PARKEN på søndag.

Efter en flot, men også lang Odyssé på 31 SAS-liga-kampe, 10 kampe i Champions League og UEFA Cup samt 5 DONG Cup-kampe skal arbejdet gøres færdigt i de to sidste kampe. Den 10 måneder lange sæson har naturligvis slidt på truppen, hvilket blandt andet understreges af, at der formentlig kun vil være 4 eller 5 gengangere i startopstillingen på søndag i forhold til startopstillingen i årets første SAS-liga-kamp i den 26. juli 2003.

Modstanderen i årets første SAS-liga-kamp var for øvrigt AaB, og udekampen foran 8.530 tilskuere blev vundet af Byens Hold med 2-0 efter en meget solid indsats. Om resultatet bliver det samme på søndag er umuligt at spå om, men det er til gengæld en kendsgerning, at der vil være over 4 gange så mange tilskuere på lægterne i PARKEN i forhold til Aalborg Stadion.

Tak for alt, Erik Mykland
En af de spillere, der definitivt ikke vil stå på holdkortet på søndag er en af de bedste og mest farverige spillere, der har trukket den hvide FCK-trøje over hovedet.

Midtbanedynamoen, elegantieren og personligheden Erik Mykland er som bekendt langtidsskadet, og efter sæsonen vender han hjem til Norge. Jeg er sikker på, at vore mange fans vil give Erik et mindeværdigt farvel til København, når vi umiddelbart før kampen tager afsked med ham på PARKENs græstæppe. Herfra skal lyde et stort "tak for alt" og "held og lykke med fremtiden" til Erik Mykland.

Afslutningvis vil jeg benytte lejligheden til at takke fans og kommercielle samarbejdspartnere for den snart forgangne sæson. Selv om vi naturligvis endnu mangler at gøre arbejdet færdigt i den igangværende sæson, så glæder jeg mig allerede til den kommende. I den forbindelse byder søndagens kamp på en lille forsmag, idet vi i pausen præsenterer næste sæsons nye Kappa-spilledragter.

Med venlig hilsen

Flemming Østergaard