FCK-fans på Gibraltar

Vi har før mødt klubber fra Gibraltar og Irland

F.C. København har én gang før mødt hold fra henholdsvis Gibraltar og Irland, men hverken FCB Magpies eller Derry City FC. En af dem bliver dog modstanderen, når vi indtræder i Q2 til Conference League.

Vi ser senere nærmere på det hold, som vi ender med at skulle møde, men her får du et kort overblik over de to klubber - og vores hidtidige erfaringer med at møde hold fra Gibraltar og Irland.

Gibraltar
Gibraltar stiftede vi bekendtskab med i sæsonen 21/22, da vi mødte Lincoln Red Imps i vores hidtil eneste Conference League-gruppespil. Vi vandt 3-1 hjemme i Parken, og 4-0 på en meget regnvåd novemberaften på Gibraltar.

FCB Magpies står for F.C. Bruno's Magpies, idet klubben blev stiftet i 2013 på Bruno's Bar og Restaurant af en ung mand, der ikke kunne finde en klub at spille i, så han spurgte sine bedsteforældre - der ejede restauranten - om de ville sponsere, at han oprettede en ny klub.

Det er nu tredje sæson i træk, klubben spiller europæisk. De to foregående sæsoner røg de ud af 1. runde i Conference League-kvalifikationen til henholdsvis Crusaders fra Nordirland og Dundalk fra Irland.

Takket være en tredjeplads sidste sæson (Lincoln Red Imps blev mestre for fjerde sæson i træk) skal de nu besejre Derry City F.C. for at klare cuttet til Q2 og et møde med F.C. København.

Træning på Victoria Stadium
Vi kan få et gensyn med Victoria Stadium på Gibraltar. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media


Irland
Irland besøgte vi i 2011, da vi mødte Shamrock Rovers i Q3 til Champions League og vandt 2-0 hjemme og 1-0 i Dublin.

Nu kan vi møde Derry City F.C., som er hjemmehørende i nordirske Derry, men spiller - som det eneste nordirske hold - i den irske Premier Division. Derry's hjemmebane hedder The Ryan McBride Brandywell Stadium.

De kvalificerede sig ved at blive nummer to i League of Ireland Premier Division i sæsonen 2023 efter Shamrock Rovers. Eftersom irerne spiller kalenderårsturnering, er de i fuld gang med en nu sæson, hvor de p.t. ligger nr. 2 efter Shelbourne, mens Shamrock (som har vundet de seneste fire sæsoner i træk) overraskende kun er nr. 3.

Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK
Christian Bolaños smutter fra en Shamrock-spiller på Tallaght Stadium. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media