Værd at vide om onsdagens modstander

F.C. København vs Tjekkiet på klubniveau
F.C. København har spillet seks (betydende) kampe mod klubber fra Tjekkiet. To kampe er vundet, en sluttet uafgjort og tre kampe er tabt. Målscoren er – set med F.C. Københavns øjne – negativ og lyder 8-12.

De to vundne kampe var mod Sparta Prag i 2009 (1-0 og 3-0), den uafgjorte kamp mod SK Hradec Králové i 1995 (2-2) og de tre nederlag mod SK Hradec Králové i 1995 (0-5) og FC Viktoria Plzen i 2011 (1-2 og 1-3).

F.C. København otte mål mod tjekkiske hold er fordel på René Tengstedt, Diego Tur, Sölvi Ottesen, Christian Bolaños, Jesper Grønkjær og tre gange Dame N'Doye. Derudover har Sölvi Ottesen desværre også scoret selvmål i et af nederlagene til FC Viktoria Plzen.

FCK vs FK JABLONEC
To gange har F.C. København mødt FK Jablonec, begge opgør har dog været træningskampe. Første gang var i juli 2010, hvor F.C. København på træningslejren i Østrig mødte FK Jablonec. F.C. København vandt kampen 3-0 på mål af Dame N'Doye, Thomas Delaney og Mourad El Bariaki, en prøvespiller fra B93.

Seneste træningskamp mod FK Jablonec var i februar 2015. Denne gang var det tjekkerne der trak sig sejrrigt ud af opgøret, da de vandt kampen i Portugal med 2-0. Nernin Crnkic og Valerijs Sabala scorede de to mål for FK Jablonec, mens Rurik Gislason (desværre) tillod sig at misbruge et straffespark ved stillingen 0-2.

Facts om FK Jablonec
FK Jablonec sluttede som nummer tre i Tjekkiet i sæsonen 2014/15, og det med meget stor afstand ned til nummer fire. FK Jablonec sluttede sæsonen med 64 point, hele 18 point foran Mlada Boleslav på 4. pladsen, og samtidig var de blot tre point efter sølvvinderne fra Sparta Prag. FK Jablonec var dog hele otte point efter mestrene fra FC Viktoria Plzen.

FK Jablonec hentede 36 af de 64 point på hjemmebane (11V-3U-1T).

Det er sæsonens første europæiske kamp for FK Jablonec, da de først er indtrådt i turneringen her i 3. kvalifikationsrunde.

Den tjekkiske liga blev skudt i gang i den forgangne weekend. FC Jablonec mødte på udebane sidste sæsons nummer fem, FK Pribram. Vyacheslav Karavaev og Jan Gregus bragte hurtigt FCK Jablonec foran 2-0 inden Tomas Pilik fik reduceret midt i 1. halvleg. Efter pausen øgede Tomas Wagner til 3-1, inden det lykkedes for Roman Bednar at reducere til 2-3 ca. ti minutter før tid. Kampen endte dog med en 3-2 sejr til FC Jablonec, og dermed har både F.C. København og FK Jablonec vundet deres respektive generalprøver inden onsdagens kamp.