Update på udekamp i Ukraine

F.C. København har modtaget et svar fra UEFA på klubbens henvendelse omkring udekampen i UEFA Champions League 3. runde kvalifikationen, der skal spilles enten d. 29. eller 30. juli. FCK bad umiddelbart efter lodtrækningen UEFA overveje situationen i Ukraine og vurdere, om det kan garanteres, at selve kampen, rejsen dertil mm. kan leve op til de sikkerhedskrav og sportslige forudsætninger, som er nødvendige til så vigtig en kamp for begge klubber.

>> Du kan læse mere om henvendelsen og baggrunden for den her. 

UEFA har svaret tilbage til F.C. København, at UEFA’s Emergency Panel umiddelbart stadig mener, at kampen mellem FC Dnipro Dnipropetrovsk og F.C. København kan og skal spilles i byen Dnipropetrovsk i den østlige del af Ukraine, selvom UEFA er opmærksomme på den ustabile sikkerhedsmæssige situation i landet, og det tragiske flystyrt tæt på området, hvor et fly fra Malaysian Airlines blev skudt ned. UEFA bekræfter, at de monitorerer situationen løbende med informationer og efterretninger fra alle relevante myndigheder inkl. det danske Udenrigsministerium, der lige nu betegner situationen i Ukraine som ”ustabil” og direkte fraråder rejser til områder 150 km fra Dnipropetrovsk. Skulle der opstå noget, der kan ændre på sikkerhedsvurderingen i området, så vil UEFA kontakte begge klubber i forbindelse med at ændre på beslutningen omkring, hvor den første kamp mellem de to klubber kan og skal spilles.

F.C. København tager UEFA’s svar til efterretning, og er naturligvis klar til at spille kampen i Dnipropetrovsk, hvis både UEFA og de relevante danske myndigheder finder, at det ikke er forbundet med en sikkerhedsmæssig risiko. Men FCK har gjort UEFA opmærksomme på, at det i skrivende stund ikke er muligt at rejse til Dnipropetrovsk med fly, da hverken danske eller andre europæiske charterselskaber og rutefly vil flyve til eller over området, fordi de finder det forbundet med ”seriøse risici”, som flyselskabernes fælles sikkerhedsorgan, EASA, vurderer det. Og det af samme årsag lige nu er umuligt for F.C. København at planlægge og organisere rejse og program for såvel spillere, stab, fans og sponsorer til så vigtig og stor en kamp. Ligeledes er det særdeles usikkert, om F.C. Københavns rejseforsikring dækker i området.
 
Det er som sagt F.C. Københavns synspunkt, at kampen kan spilles i Dnipropetrovsk, hvis sikkerhedsvurderingen fra myndighederne er, at det ikke er forbundet med risici. Men FCK appellerer kraftigt til, at de sportslige vilkår for et udehold i Ukraine er i orden. Og her spiller rejsemuligheder og vilkår naturligvis en stor rolle.