Udsigt over Telia Parken

Ugen der gik (8/2020)

COMEBACK-KIDS
Ragnar Sigurdsson fik i ugen der gik comeback som FCK-spiller efter at have været væk i lidt over 6 år.

Hans seneste optræden var hjemmekampen mod Real Madrid i Champions League-gruppespillet i efteråret 2013, og det placerer ham som nr. 5 på Nipserstats fine oversigt over hvem, der har været væk længst - når man måler på kampdatoer og altså ikke på de datoer, hvor spilleren forlod klubben henholdsvis kom tilbage. Lejemål er heller ikke talt med.

FCK-comebacks

 

Ud over disse er Pierre Bengtsson, Andreas Cornelius, Mathias Zanka, Hjalte Nørregaard, Michael Stensgaard, Henrik Lykke, Michael Manniche og Christian Lønstrup returneret inden der var gået tre år.


TILLYKKE, OLFERT
Vores tidligere målmandstræner, den mangeårige KB- og landsholdskeeper Ole Qvist, fylder i dag 70 år. Tilnavnet fik han, fordi hans far, tegneren Hans Qvist, stod bag tegneseriefiguren Skrækkelige Olfert...

Ole Qvist var F.C. Københavns første målmandstræner i 90'erne, men stoppede da jobbet blev et fuldtidsjob, og i stedet tiltrådte Per Wind. I sit civile liv var Qvist politibetjent og kørte i mange år som motorcykelbetjent i Københavns Politi, inden han blev motorsagkyndig.

Ole Qvist
Ole Qvist forlader banen sammen med Thomas Thorninger. Foto: FCK Fanklub


ITALIENSK FCK XI
Vi har efterhånden haft en hel del spillere, der enten har spillet eller stadig spiller i italiensk fodbold. Hvordan ville du egentlig stille et "italiensk FCK-hold"?

Vores bud tager udgangspunkt i, at spilleren så vidt mulig skal spille på sin normale position (Bergvold har engang vikarieret på venstre back...) og desuden har vi set på den karriere/betydning, vedkommende har haft i FCK-historien:

Andreas Cornelius, Federico Santander
Thomas Thorninger, Christian Poulsen, Christian Lønstrup, Morten Bisgaard
Martin Bergvold, Mikael Antonsson, Denis Vavro, Peter Ankersen
Robin Olsen

Reserver: Jesse Joronen, Rune Pedersen, Dan Thomassen, Olof Mellberg, Daniel Jensen, Franco Mussis, Henrik Larsen, Brian Laudrup, Kenneth Zohore

Træner: Roy Hodgson


SØREN FREDERIKSEN STOPPER KARRIEREN
Vores tidligere kantspiller, Søren Frederiksen, har valgt at stoppe karrieren som 30-årig på grund af knæproblemer.

"Jeg har i en længere periode haft store problemer med mit højre knæ, og det har tre operationer desværre ikke kunnet redde. Nu er det derhenne, hvor det ikke kun generer mig i kamp og træning, men også når jeg bare er derhjemme og skal sove," siger han til SønderjyskE's hjemmeside. Han fortsætter nu i klubben som scout og analytiker.

Vi købte Søren Frederiksen i SønderjyskE i juni 2010, men planen var i første omgang, at han skulle blive i Haderslev på en lejeaftale i 2010/11-sæsonen. På grund af en skade til Morten Nordstrand, så tiltrådte Søren Frederiksen dog allerede i september 2010, men fik kun to Superliga-indhop og to pokalkampe i efteråret 2010.

I foråret 2011 blev han udlejet til SønderjyskE og herefter blev han uheldigvis korsbåndsskadet op til U21 EM-slutrunden i juni 2011 og var ude hele efteråret. I foråret 2012 udlejede vi ham til Vejle Boldklub Kolding, og i efteråret 2012 var han tilbage i hovedstaden, men spillede kun reserveligakampe, og i januar 2013 skiftede han permanent til AaB.

Vi ønsker Søren held og lykke med hans nye karriere uden for banen.


U17 TOPPER LIGAEN
U17 vandt i lørdags den udsatte kamp fra efteråret med 2-1 ude over Brøndby og ligger dermed nr. 1 i U17-ligaen, inden vi tager hul på forårssæsonen. Holdets ottende ligasejr i træk kom i hus på mål af Jeffrey Adjei-Broni og Christopher Dommer.

På lørdag kl. 15.15 møder U17 AGF på udebane, og to timer senere spiller U19 også ude mod AGF.


B1903 OG KB
Vores moderklubber tager først hul på Københavnsserie-foråret i slutningen af marts.