Spillerne samles før kickoff

Ugen der gik (7/2021)

TRE I TRÆK
Vi skal dog tilbage til marts 2013, før vi senest indledte en forårssæson med tre Superliga-sejre i træk. Dengang vandt vi 3-2 i Odense samt 3-1 hjemme over Silkeborg og 2-1 hjemme over AC Horsens. Siden stoppede stimen, og vi vandt kun én af de resterende 10 kampe! Men da den enlige sejr faldt i Farum, sikrede vi det nødvendige forspring til FC Nordsjælland, så vi alligevel kørte mesterskabet hjem og sikrede direkte adgang til Champions League-gruppespillet.

Andreas Cornelius


Lige nu er vi ubesejret i de seneste syv Superligakampe (seks sejre og en uafgjort mod OB), men vi skal kun tilbage til starten på 2019/20-sæsonen for at finde en flottere stime. Dengang indledte vi med syv sejre i træk, inden vi tabte i Aalborg og Hobro.


CARLSBERG PÅ ÆRMET
Som led i aftalen om, at Unibet skal på brystet af vores trøjer fra næste sæson, meldte vi også ud, at Carlsberg skal på ærmet. Ærme-reklamer er ikke tilladt i dansk fodbold i dag, men forventes at blive tilladt i næste sæson. Det bekræfter Peter Ebbesen fra Divisionsforeningen i B.T.:

"UEFA har for nylig åbnet op for muligheden for en individuel reklame på spilletrøjernes ærme. Og da vi aldrig går lavere end UEFA, hvad angår regelsæt, så vil det nok blive implementeret i dansk fodbold fra sæsonen 2021/ 2022."

Efter en "gæsteoptræden" på trøjerne i januar 1994, har Carlsberg været på brystet siden sommeren 1999, dog med forskellige brands. Det første halve år stod der "Carlsberg Extra Cool" på trøjerne, og i sæsonerne 13/14 og 14/15 stod der Carlsberg Sport. Desuden har der været enkelte kampe, hvor der af den ene eller anden grund har stået noget andet - eller slet ikke noget, hvis vi har spillet i et land med alkohol-reklameforbud. Disse undtagelser samler vi op i en senere artikel.

Vores første Carlsberg-trøje
Carlsberg var første gang på trøjerne under T.U. Cup i Bangkok i januar 1994


WERGE-GAVE: LEGENDARISK SAKSESPEAK
Inden mandagens kamp mod SønderjyskE kiggede Niels-Chr. Holmstrøm forbi Carsten Werges kommentatorplads for at overrække en lille hilsen fra F.C. København i anledning af, at Werge kommenterede sin sidste kamp for TV3, inden han tiltræder som redaktionsleder på TV2 Sporten.

Niels-Chr. Holmstrøm og Carsten Werge
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


"Hvornår kulminerede din karriere? Ved OL i roning 1996 på DR?" drillede Holmstrøm. "Næh, det var en junidag i 2001, da du kommenterede Sibusiso Zumas legendariske saksesparksmål!"

Herefter gav han Carsten Werge en trøje, hvor hans speak fra målet er påtrykt.


GRÅ HÅR I HOVEDET?
SønderjyskE-keeper Lawrence Thomas fik tilsyneladende grå hår i hovedet, da Fischer sendte bolden mellem benene på ham til 1-0! Hvis man altså skal tro Lars Rønbøgs pletskud (netskud)!

Lawrence Thomas

 

PIEROS TIL LUDOGORETS
Sidste uge fik vi ikke med i "Ugen der gik", at Pieros er skiftet fra FC Astana til Ludogorets Razgrad, som vi jo kender fra vores Europa League 1/16-finale i februar 2017.Han nåede at være i Kazakhstan i næsten præcis et år, inden han flytter til Bulgarien med familien - som i mellemtiden er blev forøget med en lille dreng i december.


KACANIKLIC TIL HAJDUK
Den svenske kantspiller, som vi lejede i efteråret 2014, har efter et par år i Hammarby skrevet kontrakt med HNK Hajduk Split, som p.t. er midterhold i den kroatiske liga.