Ugen der gik (7/2020)

JOHAN LANGE-INTERVIEW HOS SKY SPORTS
I et længere interview med skysports.com fortæller Johan Lange bl.a. om, hvor "Copenhagen have become the masters of the transfer market", som det ligefrem hedder i indledningen.

"Few clubs in Europe can boast their hit rate. Their ability to find value in the market and turn quick profits, all while continuing to win trophies domestically and compete on the continent, marks the champions of Denmark out from the rest."

Det er næppe nyt for vores trofaste læserskare, but still...

>> Læs hele interviewet her
 

WILAND STOPPER
Den 39-årige Johan Wiland har opgivet af kæmpe sig tilbage i Hammarby-målet efter den skulderskade, der har plaget ham i længere tid.

"Rehab'en går ikke som jeg vil, og jeg føler, at det ikke er dét værd længere," siger han til Hammarbys hjemmeside.

"Jeg vil gerne bidrage uden for banen, hvis klubben også ønsker det. Det er også en dialog, Jesper og jeg har haft, men om og i givet fald hvornår det bliver til noget, det må fremtiden vise," fortæller Wiland og hentyder til Hammarbys sportschef, Jesper Jansson, der også er en god bekendt af FCK, idet han var Head of Scouting fra 2015-16.

Johan Wiland
Johans redning mod Rosenborg betød bl.a., at han kunne give dette interview på Nou Camp i oktober 2010! Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


DA ROAR STRANDEDE PÅ WILAND
Den 2. februar fyldte den mangeårige Rosenborg-spiller Roar Strand 50 år, og i den forbindelse var han gæst i klubbens podcast, Rosenborg Ballpod, og fortalte om sin karriere og svarede på spørgsmål fra lytterne. Et af spørgsmålene lød som følger:

"Du har 10 gruppespil i Champions League, og du var meget nær på det 11. i din sidste sæson, men du ramte overliggeren mod FCK. Hvis du havde scoret der, var det sandsynligvis blevet endnu et Champions League-gruppespil, for der var kun nogle minutter igen af kampen. Hvor meget har du siden tænkt på det øjeblik?"

"Jeg bliver faktisk påmindet om det nogle gange," indrømmede Roar Strand. "Det var tæt på, ja, keeperen slog den på stangen, tror jeg, efter jeg kom ind fra siden og fik skudt. Jeg husker, at vi kunne have bragt os foran 3-0 hjemme, man stod bare og ventede, mens hjertet stod stille, foran åbent mål, og så går de direkte op og scorer på hjørne. Det var bittert, eftersom det også var mit sidste år, og det er klart jeg gerne ville have bidraget med det mål, så... jeg beklager det dårlige skud!"

>> Genlæs historien om en af de mindeværdige marginaler

Roar Strand stoppede sin aktive elitekarriere ved udgangen af 2010, da han altså nærmede sig de 41 år, men fortsatte senere i lavere rangerende klubber, og i 2007 fik han karrierens første røde kort som 47-årig, da han tørnede ud for 4. divisionsklubben Melhus IL!

 

Foto: Jan Christensen, Sportsagency.dk
Endnu en af de magiske europæiske aftener i København. Foto: Jan Christensen, Getty Images


CORNER GIVER EN OMGANG
Først tænkte man "Umuligt", da Parma lagde en video op med et vildskud, der ramte en øldrikkende italiener på tribunen og påstod, at det var Corner. Altså ham, der skød. Men ved nærmere eftertanke... måske er der et par stykker rundt om i Europa, som han også skylder en omgang ;-)


55-60 % BILLETKØBERE FRA DANMARK TIL EURO 2020 I TELIA PARKEN
DBU offentliggjorde for nylig disse tal fra UEFA om billetkøberne til Danmarks tre hjemmekampe:

  • Danmark-Finland: 55,9 % er fra Danmark, og 24,1 % er fra Finland
  • Danmark-Belgien: 56,8 % er fra Danmark, og 27,6 % er fra Belgien
  • Danmark-Rusland: 59,6 % er fra Danmark, og 23,4 % er fra Rusland

>> Læs hele artiklen her på dbu.dk

 

B1903 OG KB ER BLEVET VÆK
Vi ville gerne have fortalt, hvornår B1903 og KB genoptager Københavnsserien efter vinterpausen, men hele rækken er i skrivende stund forsvundet fra DBU's app og hjemmeside. Vi skal nok opklare mysteriet - senest om et par uger, når vi får besøg af de to klubbers sportschefer, Mads Agner Veng og Franz Dupont, til en podcast om tingenes tilstand i moderklubberne.

 

U17 KAN SNUPPE FØRSTEPLADSEN
På lørdag kl. 13 indleder vores U17-hold forårssæsonen med en udekamp i Brøndby, som er udsat fra efteråret. Men blot uafgjort overtager holdet førstepladsen i U17-ligaen fra Lyngby, som først tager hul på foråret weekenden efter og i øvrigt har spillet en kamp mere.

Lyngby er også det eneste hold, U17 har tabt til i denne sæson med 1-2 den 7. september. Dengang kunne vi se tilbage på en sæsonstart med en sejr, to uafgjorte og så nederlaget i Lyngby, men siden vandt holdet de sidste syv kampe i efteråret med en målscore på 27-6: 4-0 over AaB, 4-2 over FCM, 3-1 over Randers FC, 4-0 over Vejle, 4-1 over Silkeborg, 3-2 over Esbjerg og 5-0 over SønderjyskE.

U19 skal først i kamp fredag den 29. februar med en udekamp i Aarhus.