Ugen der gik (5/2019)

CLEAN-SHEET REKORD I PRE-SEASON
For første gang nogensinde gik vi gennem en pre-season uden at lukke mål ind: 1-0 over FC Roskilde, 4-0 over FC Astana, 0-0 mod Örebro SK og 2-0 over New York City FC.

Dame N'Doye scorer til 2-0

OSCAR SATTE GLADBACH-REKORD
Forrige weekend skrev Oscar Wendt sig ind i rekordbøgerne i Borussia Mönchengladbach, da de mødte Augsburg i Bundesligaen. Oscar spillede nemlig sin Bundesliga-kamp nr. 184 og blev dermed den udenlandske spiller med flest Bundesliga-kampe for klubben. Han fejrede endda rekorden med at score det ene mål i 2-0-sejren, og denne weekend var han med igen, da Gladbach vandt 2-0 ude over Schalke og fastholdt 2. pladsen på bedre målscore end Bayern München.

Klubbens tidligere anfører Filip Daems havde den hidtidige rekord med 183 kampe, og herefter følger Allan Simonsen med 178 kampe.

Oscar Wendt
Oscar forlod FCK efter den fantastiske 2010-11-sæson, som spillerne her fejrer. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

OVIEDO MISSEDE WEST BROMWICH-TRANSFER
En af Oscars efterfølgere på venstre back-pladsen, Bryan Oviedo, var i ugen der gik tæt på "oprykning" fra Sunderland i League One til West Bromwich Albion i The Championship. Det fortæller TIPS Bladet, der har costaricanske crhoy.com som milde.

"Til sidst nåede et dokument ikke at komme i tide. Jeg havde allerede gennemgået lægetjekket og alt var fint. Jeg ved ikke, hvad der skete. Én af de to klubber fik ikke sendt dokumentet," fortæller Bryan til CRHoy.

Sunderland ligger nr. 4 i League one med tre point op til andenpladsen, der giver direkte oprykning. Bryan skiftede i 2012 fra FCK til Everton, og i 2017 gik turen videre nordpå til Sunderland.

Bryan Oviedo
Bryan Oviedo i aktion for Costa Rica i efteråret 2018. Foto: Getty Images

PALLE P ER "HJEMME" I B1903
Vores allerførste første-keeper Palle Petersen tiltræder i dag som målmandstræner for B1903's U14-U19-keepere.

”Jeg er tilbage i B1903, da det er den klub jeg føler at jeg har meget et nært forhold til. Den har givet mig mange oplevelser igennem en lang periode. Jeg ser frem til en masse målmandstræning med friske unge mennesker," siger Palle til B1903's hjemmeside, hvor sportschef Mads Agner Veng supplerer:

At Palle har lyst til at give noget tilbage til os, er jeg ham meget taknemmelig for. For os er det centralt at huske vores historie og give den videre til vores nuværende medlemmer. Her er det et kæmpe scoop at have en så dygtig og kompetent målmandstræner tilbage på banerne. Han vil udover sin træning også være en kulturbærer i dagligdagen".

FCK OG SPANIEN
Kenan Kodro er den tredje FCK'er, der skifter til en spansk klub. Den første var Mate Sestan, som skiftede til Levante UD i november 1997, og den anden var Tobias Christensen, der skiftede til Elche CF i juli 2014 og som ikke nåede at debutere på FCK's førstehold. Tobias spiller i dag i Næstved.

Kodro scorede 6 mål i sine 18 FCK-kampe, og i forhold til antal spillede minutter scorede han for hvert 140. minut på banen - dvs cirka et mål for hver tre halvlege.

Kenan Kodro
Kenan Kodro

Blandt alle FCK-spillere med over 10 førsteholdskampe har kun fire spillere et bedre snit:

• José Junior scorede hvert 87. minut (15 mål i 29 kampe/1.305 minutter)
  • Brandur Hendriksson scorede hvert 113. minut (3 mål i 16 kampe/340 minutter)
  • Søren Lyng scorede hvert 117. minut (6 mål i 14 kampe/699 minutter)
  • Mustafa Abdellaoue scorede hvert 139. minut (5 mål i 19 kampe/696 minutter)

Vores to all-time-topscorere N’Doye og Santin har scoret i hvert 153. hhv. 165. minut.

(Kilde: nipserstat.dk)

FCK OG ESBJERG
Carlo Holse er den tredje FCK'er, der udlejes til Esbjerg efter Youssef Toutouh (august 2012-juni 2013) og  Pape Paté Diouf (august-december 2013).

Kenan Kodro

U19-TRÆNINGSSEJRE
Der er stadig en lille måned til U19-ligaens forårspremiere den første weekend i marts, så den står stadig på træning og træningskampe. Efter 4-0 over Brønshøjs divisionshold og 1-1 mod FC Nordsjællands U19-hold vandt holdet forrige weekend 1-0 over Nykøbing FC's divisionshold, og denne weekend blev det 6-3 over Halmstads BK's U19-hold. Onsdag kl. 16 møder drengene Malmö FF på KB's anlæg.

De seneste fine testresultater var endda uden de fem spillere, der var med på træningslejren i Dubai (Daramy, Daghim, Vesterlund, Haahr og Winther).

U19-truppen sagde i ugen der gik farvel til to spillere, angriberen Oliver Andersen skifter til Næstved, og allround-spilleren Ibrahim Samrawi, der har ophævet kontrakten for at søge nye græsgænge. Ny i truppen er angriberen Ali Almosawe, som først skal genoptræne, inden han er klar til kampe.