Jess Thorup og Glen Riddersholm

Ugen der gik (48/2020)

Sene udskiftninger
I udekampen mod SønderjyskE skiftede vi første gang ud i det 86. minut, da Wilczek afløste Daramy, og Nipserstats database fortæller, at det kun er sket 10 gange før, at den første udskiftning er faldet så sent. Senest den 17. april 2017, da vi vandt 1-0 i Brøndby på et mål af Verbic, og hvor Boilesen afløste Pavlovic i det 86. minut. Desuden har vi spillet 10 kampe gennem årene uden overhovedet at skifte ud.

I denne sæson har vi foretaget 51 af 64 mulige udskiftninger (5 tilladt i Superliga/pokal, og 3 i Europa), dvs ca. 80 %.

Victor Kristiansen
Victor Kristiansen blev indskiftet i det femte minut af tillægstiden og fik Superliga-debut. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Den røde trøje sagde farvel med et hattrick
SønderjyskE-kampen var vores ottende og sidste kamp i den røde Away-trøje, som efter planen får en afløser i nær fremtid, og vi sluttede af med at vinde i den for tredje gang i træk.

Trøjen ”debuterede” for næsten præcis et år siden, da vi vandt 1-0 i Lugano, og siden har vi vundet yderligere fire kampe i den og tabt tre:

Spillerne jubler efter sejren
Det føles som 100 år siden, men det er kun et år siden - jubeldans efter 1-0 i Lugano. Foto: FCK.DK

FCK-nationaliteter
Sidste uge skrev vi om hvor mange nationaliteter, der har optrådt for F.C. København, i anledning af, at newzealænderen Marko Stamenic fik debut.

Italien og Nordmakedonien var to af de lande, der ikke stod på listen, men vi har opsnuset fra pålidelig kilde, at Guillermo Varela både har statsborgerskab i Uruguay og Italien, og at Uros Matic både har statsborgerskab i Serbien og Nordmakedonien.

Guillermo Varela
Varela i hans Dynamo-debut i duel med Lokomotiv Moskvas Alex Kral. Foto: Sergei Savostyanov, Getty Images

Varela debuterede den 8. november, da han fik de sidste fem minutter mod Lokomotiv Moskva ved stillingen 3-1. Det hidsige Moskva-derby bød på tre røde kort, og Dynamo scorede yderligere to mål mod slutningen og vandt 5-1. Ugen efter spillede han han hele kampen i endnu et Moskva-derby mod Spartak, som sluttede 1-1, og Varela lagde op til Dynamos mål. I weekenden var han med igen, da Dynamo tabte 1-4 i Rostov, og klubben ligger p.t. nr. 5 i Rusland.

Uros Matic kom på tavlen for Qarabag, da de i torsdags tabte 2-3 hjemme til Sivasspor i Europa League. Det var hans anden scoring for klubben, den første faldt på straffe mod FC Sheriff i CL-Q2, og han scorede i øvrigt også i straffesparkskonkurrencen i CL-Q3 mod Molde, som nordmændene dog vandt.

Uros Matic
Uros jubler efter Qarabags sejr i EL-playoff mod Legia Warswawa. Foto: Adam Nurkieqicz, Getty Images.

Robin Alsterhed cheftræner i Sverige
Robin Asterhed, der var vores U19-assistenttræner sidste sæson, skal fra næste sæson være cheftræner i IFK Värnamo, der netop er rykket op i Superettan. Robin stod tidligere i spidsen for Malmö FF’s U17-hold i fire sæsoner, og i Värnamo afløser han den velkendte MFF-profil, Jonas Thern, som dog indtil videre bliver i klubben. Robin forventes i december at påbegynde den påkrævede UEFA Pro 2021-træneruddannelse.

U19
Holdet spillede i onsdags 1/8-finale i U19-pokalen og vandt 2-0 ude over Næstved IF. Efter de unge løver havde haft et par forsøg på træværket, scorede Roony Bardghji til 1-0, og Hákon Arnar Haraldsson øgede kort før pausen.

I kvartfinalen venter en udekamp mod B.93, der også spiller i U19-divisionen til daglig, og kampen er foreløbig fastsat til onsdag den 24. marts 2021 på B.93’s anlæg ved Svanemøllen.

I U19-ligaen blev SønderjyskE besejret 3-1 i lørdags. Orri Oskarsson scorede to gange i de første 20 minutter, og efter en sønderjysk reducering øgede Marko Stamenic til 3-1 inden pausen.

Lørdag kl. 12.30 gælder det årets sidste kamp ude mod OB.

Orri Oskarsson
Orri Oskarsson og de to andre U17-målslugere, Roony Bardghji og Jeffrey Adjei-Broni, har fået spilletid på U19 i efteråret. Tilsammen har de scoret 40 mål i U17-ligaen denne sæson... Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U17
U17 spillede også pokal-1/8-finale og vandt 5-0 ude over Ringsted IF. De skal møde HB Køge på udebane i kvartfinalen, som er fastsat til tirsdag den 23. marts på Herfølge Stadion.

I U17-ligaen slog drengene Sønderjyske 5-1, og mens U19 scorede sine mål før pausen, ventede U17 til efter pausen, hvor Emil Højlund, Noah Donovan, Jeffrey Adjei-Broni, Emil Rohd og Jeppe Corfitzen kom på tavlen. Det stod dog 1-1, indtil der manglede et kvarter, men så løb vi fra dem og satte tingene på plads. U17 fører ligaen 11 point foran FC Midtjylland, som har spillet en kamp mindre.

Også U17 slutter også året af med en udekamp mod OB, men de spiller først lørdag den 12. december.