Intern træningskamp på Nummer 10

Ugen der gik (46/2020)

LODTRÆKNINGSSTATISTIK FOR 1/8-FINALER
FC Midtjylland i 1/8-finalen i Sydbank Pokalen betyder, at  vi for fjerde sæson i træk møder et Superligahold i denne runde. Til gengæld kan vi glæde os over, at vi igen trak hjemmebane:

  • 19/20 h 4-1 FC Nordsjælland
  • 18/19 u 0-2 FC Midtjylland
  • 17/18 h 0-1 Brøndby

Sandsynligheden for at trække et Superligahold i denne runde er ca. 75 %, for igen i år var 11 af de 15 mulige modstandere fra 3F Superligaen. Siden 1992 har vi i 28 1/8-finaler mødt

  • 17 fra Superligaen
  • 6 fra 1. division
  • 2 fra 2. division
  • 1 fra Danmarksserien

 

RÚRIK STOPPER
I ugen der gik meddelte Rúrik Gíslason, at han i en alder af 32 år stopper sin aktive karriere - for nu, tilføjer han til islandske visir.is og holder en dør på klem for et comeback. Rúrik har været uden kontrakt, siden han stoppede i SV Sandhausen i sommer.

Men foreløbig kaster han sig over en helt anden karrierevej, for til fotbolti.net siger han, at han bl.a. skal lave et TV-show i Tyskland samt spille med i en islandsk film, ligesom han overvejer et musikprojekt med Dr. Victor.

Rúrik spillede 95 FCK-kampe fra 2012-15, og han fik 53 A-landskampe.

Rúrik GíslasonTRÆNER-IJEH
Peter Ijeh (43) har fået opfyldt et gammelt ønske om at blive cheftræner, da han skal stå i spidsen for den svenske 3. divisionsklub Vårgårda, der ligger en times kørsel fra Göteborg i nordøstlig retning.

Ijeh bor selv i Olofstorp lidt uden for Göteborg med sin kone og fire børn - bl.a. datteren Evelyn, der for nylig blev svensk fodboldmester med Kopparbergs/Göteborg FC.

Efter han fik 28 FCK-kampe i 2005/06 fortsatte han i Viking og sluttede karrieren i Syrianska 2010-11 og GAIS i 2012. Han har haft et enkelt trænerjob tidligere i 2. divisionsklubben Assyriska BK.

Peter Ijeh

 

U17-AAB 6-1
Et hattrick før pausen af islandske Orri Oskarsson (der har lavet ti mål i de seneste fire kampe) sendte de U17 afsted mod endnu en sejr i lørdags. AaB reducerede kort før pausen, men i 2. halvleg øgede Noah Nartey, Emil Højlund og Jeffrey Adjei-Broni til slutcifrene 6-1.

Det var holdets tiende sejr i ti kampe, inkl. 6-6-kampen i Vejle - det eneste pointtab hidtil - som drengene vandt i straffesparkskonkurrencen.

På lørdag spiller både U19 (kl. 14.00) og U17 (kl. 16.30) ude mod AGF.


KB SØGER CHEFTRÆNER
Det er ikke kun FCK Talent og dermed FCK's førstehold, der nyder godt af den dygtige spillerudvikling af børn og unge i KB og KB Talent. Også på lederside er KB leveringsdygtig i såvel yngre talenter som erfarne folk med masser af fodboldfaglig viden.

Senest har Jesper Jacobsen f.eks. fået et vigtigt job i DBU København. Jesper var fra 2016 ansvarlig sportslige leder på fuld tid for KB's U14-19, og i sommer overtog han ansvaret for KS-holdet - sammen med assistenterne Mario de Assis og Søren Lyngesen - som led i et mangeårigt arbejde for at styrke og professionalisere såvel ungdomsafdelingen som seniorholdet.

Planen var, at Jesper kun skulle stå i spidsen i efteråret 2020, hvorefter man skulle finde en permanent cheftræner, og Jesper skulle have en mere overordnet rolle i at styrke KB's sportslige koncept. I oktober blev han imidlertid ansat i DBU København som ny, national koordinator for børnefodbolden.

"Hos KB har Jesper fået en masse erfaring, som helt sikkert vil give ham en solid ballast i sit nye job," sagde Jan Kristensen, administrationschef i DBU København, ved ansættelsen.

Det efterlader et endnu større behov for at finde den rette profil til jobbet som cheftræner for KB's DS-hold fra nytår, og hvis det er noget for dig - eller nogen du kender - så læs mere her om jobbet på KB's hjemmeside.

Ansøgningsfristen udløber den 30. november.