Ugen der gik (42/2020)

TRÆNERE GENNEM TIDERNE
Hjalte Nørregaard er den 13. FCK-træner gennem tiderne, men flere har trænet klubben i mere end én periode. Benny Johansen, Kent Karlsson og Ståle Solbakken stod i spidsen i to perioder, og Kim Brink i tre perioder

Trænere

Hjalte bliver vores tredje træner med en fortid som FCK-spiller - det samme havde Ståle og CV. Desuden havde Benny Johansen, Keld Kristensen og Christian Andersen en fortid som B1903-spillere, og Niels Chr. Holmstrøm som KB-spiller.

TRØJEN I FINT SELSKAB
Goal.com bragte i sidste uge en artikel om "FIFA 21 best kits: The 30 coolest jerseys for FIFA Ultimate Team" - og vi er da stolte over, at vores nye hjemmebanetrøje er med i det fine selskab!

FCK Home Jersey 20/21

U17'S SYVENDE SEJR I TRÆK
Allerede efter få minutters spil bragte Jeffrey Adjei-Broni U17 foran mod AC Horsens i lørdags, og efter 12 minutter øgede Orri Oskarsson til 2-0. Siden havde gæsterne også bolden en del i resten af halvlegen, men efter pausen var det mere eller mindre spil til et mål. Orri øgede på straffe, inden Roony Bardghji øgede til 4-0, og Emil Højlund gjorde det til 5-0 med et kvarter igen. Dermed fik Martin Vingaard en sejr i sin første kamp som fungerende cheftræner, mens Alfred Johansson har overtaget U19.

På lørdag går turen til Vejle, der ligger sidst i tabellen, mens vores drenge fører seks point foran FC Midtjylland, som dog har spillet en kamp mindre.

U17-jubel
Emil Højlund jubler over 5-0-målet - bag ham William Clem, Emil Møller (4), Jacob Perelman, Noah Donovan (7) og Aksel Halsgaard (19). Foto: FCK.DK

U19 VANDT OGSÅ IGEN
U19 vandt en velfortjent, men for lille sejr over AC Horsens, der forsvarede sig godt gennem hele kampen, men kun selv skabte en enkelt chance, som Matias Riikanen parerede. Derimod havde vores drenge flere store muligheder i løbet af kampen, bl.a. et stolpeskud af Ali Almosawe, og 2-0-målet faldt først fem minutter før tid, da Bøving spillede Rasmus Højlund fri, så det blev en dejlig eftermiddag for familien Højlund. Jacob Haahr bragte holdet foran i 1. halvleg, da han med knæet rettede et skud af efter hjørne.

U19-AC Horsens
AC Horsens havde parkeret busserne effektivt, og her leder Valdemar Lund, Jacob Haahr, Victor Kristiansen og Rasmus Højlund efter bolden. Foto: FCK.DK

B1903-HB 3-0
På mål af Admir Sabic, Marco Elver Hagesø og Martin Jensen førte B1903 allerede 3-0 efter en halv time, og det blev også slutcifrene, da de lørdag eftermiddag hentede den tredje sejr i træk uden at lukke mål ind.

Derfor topper de stadig tabellen i Københavnsserien, inden lørdagens Moderklub-Derby, når KB lægger vejen forbi træningsanlægget på Lyngbyvejen.

KB-SKJOLD 0-1
Lørdag eftermiddag led KB et knebent 0-1-nederlag til Skjold hjemme i Frederiksberg Idrætspark. Og lad os benytte lejligheden til at ønske Skjold - en af vores mange samarbejdsklubber - tillykke med, at de for et par uger siden vandt Østerbro Kulturpris for deres evne til at bygge bro mellem kunst, socialt arbejde og sundhed. En flot anerkendelse af mange års arbejde på at få flere dimensioner ind i fodboldklubben og blive mere vedkommende for lokalsamfundet.

Men tilbage til KB-kampen i lørdags, hvor Skjold kunne have vundet meget større, hvis ikke det havde været for Peter Madsen i KB-målet.

Den nu 57-årige keeper (!), der i sine unge dage vogtede KB-målet inden FCK-tiden, var også inde omkring FCK's førstehold som tredjekeeper i midten af 90'erne, og ellers har han holdt formen ved lige på KB's Oldboys og veteranhold. Og man siger jo, at en målmand bliver bedre med alderen, så hvad kan det ikke blive til!?