Træningskamp i Telia Parken

Ugen der gik (35/2020)

10 ÅR SIDEN #30 BLEV VALGT
Alexander Hjælmhof får nr. 30 i den kommende sæson, hvor den 18-årige midtbanespiller kan kalde sig førsteholdsspiller i F.C. København.

Det skete næsten præcis 10 år efter, at en FCK-spiller senest fik #30 - Christian Bolaños blev nemlig præsenteret den 30. august 2010.

Christian Bolaños præsenteres som FCK-spiller i 2010


Siden Bolaños stoppede i maj 2014, har #30 ikke været i brug som fast rygnummer. Men i førsteholdsregi har nummeret faktisk været brugt en enkelt gang, nemlig da Joel Felix som U19-spiller sad på bænken til en udekamp i Farum i foråret 2016.

Pudsigt nok kom Joel på banen i søndags, da vi mødte hans nye klub, Silkeborg, hvor Alexander i øvrigt spillede med #47, fordi han først får sit navn og #30 på den hvide trøje, når vi får den nye hjemmebanetrøje op til sæsonstarten.


LUDVIG TAGER GRANEN MED TIL SKIVE
U19-forsvareren Ludvig Henriksen fik for nylig overrakt KB's prestigefyldte mindepokal Granen, som klubben har uddelt hvert år siden 1944. Men den i bagagen har han nu skrevet en 2-årig kontrakt med Skives 1. divisionshold, og det fortæller han om i dette interview med Skives hjemmeside.

Ludvig nåede ikke officielle førsteholdskampe, men har været med førsteholdet på træningslejr og spillet en del reserveligakampe.


EKS-FCK'ERE
Efter et år i Gent er vores tidligere leje-keeper, Thomas Kaminski, skiftet til Blackburn Rovers på en 2-årig kontrakt.

Marvin Pourié er udlejet til 1. FC Kaiserslautern i 3. Bundesliga fra Karlsruher SC i 2. Bundesliga, som hentede ham i januar 2018.


U19
Vores U19-hold leverede et brag af en indsats, da de sidste onsdag bankede Brøndby med hele 8-3 i pokalsemifinalen! 17-årige Rasmus Højlund scorede fem af målene (de andre kom fra Victor Kristiansen, Ali Almosawe på straffe samt Fisnik Isaki), og kunsten at score mod de blå-gule har han ikke fra fremmede.

Hans far, Anders Højlund, bragte nemlig B.93 foran 1-0 mod Brøndby efter bare tre minutters spil i Superliga-sæsonpremieren i august 1998, hvor 93'erne netop var rykket op i den bedste række. De havde også chancer til 2-0, inden Brøndby kom i gang efter en halv times tid og endte med at vinde 5-1.

U19 møder FC Nordsjælland i pokalfinalen den 22. september i Tingbjerg Idrætspark. Nordsjællænderne vandt i den anden semifinale 12-2 over FC Helsingør fra U19-divisionen.

I U19-ligaen kom vores drenge ned på jorden igen fire dage senere, da de hjemme tabte 0-1 til Esbjerg. Næste ligakamp er lørdag den 12. september, hvor turen igen går til Brøndby.

U19-pokal



U17
U17 var også i pokalsemifinale i ugen der gik, men tabte skuffende 1-3 ude til Nykøbing FC fra Øst 1. Falstringerne kom foran efter et kvarters tid og øgede på straffe fem minutter senere. Kort efter reducerede Emil Højlund, men efter en lille times tid scorede hjemmeholdet til 3-1.

U17 deltog i weekenden i den internationale turnering Euro Youth Cup i St. Wendel, der ligger i den vestlige del af Tyskland, tæt på grænsen til Luxembourg og Frankrig.

I den indledende gruppe blev FC Kaiserslautern besejret 1-0, herefter SV Elversberg 4-0, og spillede drengene siden 1-1 med RB Leipzig, hvilket sikrede førstepladsen i gruppen.

I semifinalen tabte vi desværre 5-6 til Standard Liege, men sikrede herefter tredjepladsen ved at slå RB Leipzig 2-1 på mål af Orri Óskarsson og Emil Møller. Juventus vandt finalen over Standard Liege.


B1903 SMED TIDLIG 2-MÅLS FØRING
B1903 spillede lørdag eftermiddag 2-2 hjemme mod FB efter at have ført 2-0 efter et lille kvarters tid. 03'erne er stadig ubesejrede i Københavnsserien efter én sejr og to uafgjorte.

Klubbens hidtidige sportschef, Mads Agner Veng, tiltræder i øvrigt som ny klubchef i FA 2000 i dag.


FØRSTE KB-SEJR I PRÆCIS ET ÅR!
Det var ikke bare sæsonens første point, som KB hentede i lørdags, da Fremad Amagers reserver blev besejret 1-0 i Frederiksberg Idrætspark på et mål af Lasse Lykke Reenberg Larsen. Det var - på dato - den første sejr i et helt år! Dengang slog KB FC Græsrødderne med 5-4 på fem mål af Jonathan Grumme.

På lørdag kl. 14 spiller KB ude mod oprykkerne fra Vigerslev i Valby Idrætspark.

KB-jubel
Foto: Carsten Schiødte, KB