Ugen der gik (28/2020)

MÅLMANDEN TILBAGE PÅ AMAGER
Jesper Christiansen er fra næste sæson igen målmandstræner i Fremad Amager efter en afstikker til Viborg FF, og han begrunder det bl.a. således på Fremad Amagers facebookside:

”Jeg flyttede til Jylland af private årsager, og det var den rigtige beslutning på det tidspunkt. Det har ikke været helt som forventet rent personligt, udenfor banen. Jeg har nydt tiden i Viborg FF og samarbejdet med de forskellige personer i fodboldklubben. Nu skal jeg fortsætte dedikeret og slutte ordentlig af herovre, inden jeg tager afsked.”

Han stod faktisk på Fremads sidelinje, da vi indledte den igangværende maratonsæson for lidt over et år siden med en 0-0-kamp på Nummer 10 den 28. juni.

Jesper Christiansen
Jesper Christiansen på sidelinjen på Nummer 10 i juni 2019. Foto: FCK.DK


BASAKSEHIR HOLDER GULDKURSEN
Vores europæiske modstandere fra Istanbul Basaksehir kunne med en sejr have sikret mesterskabet i går, da de nærmeste forfølgere fra Trabzonspor smed en 1-0-føring ude mod Denizlispor og tabte 1-2. Men Basaksehir tabte også ude mod Konyaspor, selv om de indhentede 1-3, for hjemmeholdet afgjorde kort før tid til 4-3. Det var Basaksehirs første nederlag siden coronapausen, men de fører stadig ligaen med fire point inden de to sidste runder og kan altså sikre guldet på søndag, hvis de hjemme slår bundholdet Kayserispor, som dog har hårdt brug for point for at slippe væk fra nedrykningspladserne. Eller hvis Trabzonspor taber igen.

Basaksehir Fatih Terim Stadium
Søndag kan der blive guldfest på Basaksehir Fatih Terim Stadium i Istanbul. Foto: FCK.DK


MARGREITTER I NYT TYSK PLAYOFF-DRAMA
Sidste uge fortalte vi om Luddes Werder Bremen, der klarede skærene i Bundesligaen, og det var ikke mindre dramatisk, da Georg Margreitters FC Nürnberg kæmpede for livet i 2. Bundesliga mod Ingolstadt.

Efter en stime på 10 kampe med kun én sejr sluttede Nürnberg tredjesidst med en målforskel, der var kun to mål dårligere end Karlsruhe, men vandt dog 2-0 hjemme i den første playoff mod Ingolstadt. I returkampen kom de dog bagud midt i 2. halvleg bagud 0-3 i løbet af 13 minutter, så det så sort ud, da Margreitter blev indskiftet efter 88 minutter. Men i det sjette tillægsminut lykkedes det Nürnberg at reducere til 1-3, så de reddede livet på udebanemål!

Det var den 31-årige østrigers sjette sæson i Nürnberg, efter han var på lejeophold hos os i 13/14-sæsonen og siden havde et kort ophold i Chesterfield.

Georg Margreitter
En hovedskade mod Stuttgart for tre uger siden kostede Margreitter en startplads i de seneste kampe. Foto: TF-Images/Getty ImagesPOKAL TIL BENJI
Benjamin Verbic og Dynamo Kyiv har ikke haft en god sæson i den hjemlige liga, og de kiksede også avancementet fra Europa League-gruppen, men i ugen der gik fik lidt oprejsning, da de vandt den ukrainske pokalfinale. Men det holdt hårdt mod en anden gammel FCK-bekendt, Vorskla Poltava, som tidligt foran, hvorefter Verbic udlignede efter en halv times tid.

1-1 holdt i 90 minutter plus en halv time mere, og så var det frem til 11-meter pletten og fyre løs. Vorskla startede, og alle scorede på de ti første (inklusive Benji) og også på de fire næste, indtil Vorskla brændte - hvorefter Dynamo også brændte... Men på det niende straffespark brændte Vorskla igen, og Shabanov sikrede Dynamo sejren.

Benji scorede desuden to gange i weekenden, da Dynamo spillede 2-2 mod Oleksandriya, og på torsdag venter en nøglekamp hjemme mod Zorya om andenpladsen, der giver CL-kvalifikation, mens Shakhtar for længst har sikret mesterskabet.

Dynamo Kyiv pokalvindere
Foto: benjaminverbic7 (Instagram)


PIEROS' NYE HOBBY
Pieros' FC Astana har ikke spillet siden i marts, men indleder ligaen i Kasakhstan om 10 dage, og han har tilsyneladende brugt den lange coronapause på at finde en ny hobby! Måske skal han lige arbejde lidt på udstyret, men nu var billedet jo også til Instagram...

Pieros
Foto: pierossotiriou28 (Instagram)


ÆRET VÆRE ZINDZIS MINDE
Sydafrikas ambassadør i Danmark siden 2015, Zindziswa "Zindzi" Mandela, døde mandag morgen på et hospital i Johannesburg, kun 59 år gammel. Hun efterlader sig mand og fire børn, hvoraf to sønner var med, da hun besøgte F.C. København i 2017. Det kom i stand via kommunens Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge, og "Zindzi" fortalte bl.a. om hende og drengenes fodboldinteresse og om Zumas store popularitet i Sydafrika, ligesom hun talte med Johan Lange, Youssef Toutouh og Bashkim Kadrii. Æret være Zindzis minde.

Mandela-besøg i Telia Parken
Foto: FCK.DK