Ugen der gik

Ugen der gik

I "juleugen der gik" er der ikke sket alverden i FCK-universet, mens spillerne har været på ferie rundt om i verden fra Tromsø til Thailand. Men et par historier er der da dukket op i mediestrømmen.


Trænerjob til Mykland
Erik Mykland skal træne ti unge flygtninge og ti norske unge, så de er klar til næste års Norway Cup. Det fortæller den norske avis Aust Agder Blad fra Risør (mellem Larvik og Kristiansand), hvor Myggen bor.

Trænerjobbet er i et delprojekt under projektet “Flyktningkompis”, som er et samarbejde mellem Røde Kors Ungdom, Streetfootball Norway samt Rema 1000.

Det overordnede projekt "Flyktningkompis" handler om, at Røde Kors kobler unge flygtninge med unge frivillige, oftest to og to eller i større grupper. I denne kobling er begge parter “kompiser” (norsk for venner/kammerater), og det er op til dem selv, hvad de finder på at lave.

- Netværk og venner er vejen ind i det norske samfund, og idræt er en arena for integration og inkludering, siger Røde Kors-projektlederen Trine Munkvold Lindset.

I del-projektet “Fotballkompis” samler man et fodboldhold med ti unge flygtninge og ti unge norske frivillige.

- Det overordnede mål er social inkludering og integration, og fodboldmæssigt er målet, at holdet skal deltage i Norway Cup næste år, siger Rolf Choi Tenold, daglig leder i Streetfootball Norway, der skal træne de unge sammen med Mykland.

- Jeg har stor tiltro til projektet! Vi kan godt lide sport, og vi også lide mennesker, uanset sprog og hudfarve. Og når vi tilmed kan konkurrere, er det en ekstra gulerod. Forskellene forsvinder på fodboldbanen, og personlighederne træder frem. Og når slutfløjtet lyder, er man kommet hinanden nærmere. Det er derfor vi gør det her, siger Erik Mykland.

De unge flygtninge i projektet er ca. 16-18 år og kom som små til Norge som forældreløse. Træningen begynder på Ullevaal Stadion i Oslo i februar.
 
Erik Mykland kom til F.C. København i 2002 på en 2-årig kontrakt efter udlandsophold i FC Linz, Panathinaikos og 1860 München. Han nåede 65 kampe for Byens Hold, inden en skade i akillessenen holdt ham ude fra oktober 2003 til kontraktudløb i sommeren 2004. Siden rejste han hjem til Norge og spillede for Start i Kristiansand, hvor han også havde spillet som ung.

- - - - - - -


Martin Albrechtsen til AC Horsens
Erik Mykland blev præsenteret i F.C. København samme dag som Martin Albrechtsen - som det kan ses i artiklen her.

Ved et af disse pudsige sammentræf, som vi godt kan lide her i “Ugen der gik”, har vi også nyt om Martin, som i den forgangne uge har fået ophævet sin kontrakt med Brøndby. I stedet har han skrevet under med AC Horsens på en kontrakt frem til sommeren 2017.

Martin skiftede i en alder af 21 år fra AB til FCK i januar 2002 på en 4-årig kontrakt, men "Dolph" - som han blev kaldt i fankredse - nåede kun 2 sæsoner, inden han blev solgt til West Bromwich i sommeren 2004. Siden spillede han også for Derby, inden han returnerede til Danmark og spillede for først FC Midtjylland og siden Brøndby.

 

 

 

Foto: norrbyif.se


Fredrik Berglund assistenttræner
Der er også nyt om endnu en eks-FCK’er - Fredrik Berglund skal nemlig være assistenttræner i Norrby IF, der netop er rykket op fra 1. division til den næstbedste række i Sverige, Superettan.

Klubben ligger i Borås, hvor "Bella" er født og vokset op, og hvor han også indledte karrieren i IF Elfsborg. Allerede sidste sæson var han tilknyttet Norrby IF som angrebstræner, og klubbens chef John Östby udtaler til dens hjemmeside:

- Han lærer spillerne sine kundskaber på en måde, de kan relatere til, og samtidig gør han det med en helt sindssyg begejstring. Fredrik har passion for fodbold og får omgivelserne med sig på en måde, jeg ikke her set tidligere.

F.C. København hentede "Bella" i Esbjerg i sommeren 2006 på en 4-årig kontrakt, men året efter skiftede han "hjem" til Elfsborg. På det år - vores første sæson med Champions League-gruppespil - nåede han dog hele 52 kampe og scorede 18 gange.


FCK-keepere med "Det Gyldne Bur"
Forleden fik Robin Olsen “Det Gyldne Bur” som det synlige bevis på, at kollegerne har kåret ham som årets målmand i Danmark.

To andre FCK-målmænd har tidligere fået denne hæder. Jesper Christiansen vandt tre gange i træk i 2005, 2006 og 2007, og Johan Wiland to gange i træk i 2010 og 2011.

 

 

Jesper Christiansen

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images…


Desuden fik Stephan Andersen prisen i 2008, inden han kom til FCK, og Karim Zaza fik prisen i 2001, 2002 og 2003 efter han havde forladt FCK og repræsenterede henholdsvis OB og Brøndby.

Og skal vi ikke også lige have med, at vores tidligere målmandstræner Ole Qvist - mangeårig KB-målmand - var den allerførste til at vinde prisen i 1984, hvor han også var landsholdsmålmand for Danmark, da vi nåede semifinalen i EM i Frankrig.


Hjemmekampe på fremmed græs
Som nævnt forleden må B.93 spille pokal-hjemmekamp på fremmed græs i Telia Parken, ligesom Fremad Amager gjorde i marts 2005, da Sundby Idrætspark var “ukampdygtig”.

Andre af vores modstandere har også måttet flytte alternative spillesteder til hjemmekampe, senest da Jammerbugt FC måtte afvikle deres pokalhjemmekamp i Aalborg.

Vi har også selv stået i den situation, at vi enten ikke kunne eller ville spille en hjemmekamp i Telia Parken. Faktisk er det sket hele 15 gange - fordelt på 7 Superliga-kampe, 1 pokalkamp og 7 TOTO Cup-kampe.

Vores første seks hjemmekampe i 1992 (3 i TOTO Cup og 3 i Superligaen) blev således spillet på Østerbro Stadion, da PARKEN ikke var klar efter den omfattende ombygning fra den tidligere Københavns Idrætspark.

Også senere på sæsonen 92-93 måtte vi flytte til Østerbro eller Gentofte, fordi PARKEN’s græs ikke var i orden. Siden den første sæson er det dog kun TOTO Cup-kampe, der er blevet flyttet - med en enkelt undtagelse, som vi ved, at mange ikke bryder sig om at blive mindet om…

Den 6. maj 2001 spillede vi nemlig hjemmekamp mod Viborg FF på Brøndby Stadion, fordi PARKEN var optaget af Eurovision Song Contest…

 

Brian Rasmussen i duel med en Grasshoppers-spiller i vores allerførste officielle FCK-kamp på Østerbro Stadion


Her er den komplette liste over hjemmekampe, vi ikke har spillet i Telia Parken:

1.7.92 FCK-Grasshoppers, Østerbro Stadion (TOTO)
4.7.92 FCK-Sigma Olomouc, Østerbro Stadion (TOTO)
18.7.92 FCK-Admira Wacker, Østerbro Stadion (TOTO)
16.8.92 FCK-B 1909, Østerbro Stadion (Superliga)
23.8.92 FCK-Silkeborg, Østerbro Stadion (Superliga)
30.8.92 FCK-OB, Østerbro Stadion (Superliga)
29.11.92 FCK-AGF, Gentofte Stadion (Superliga)
28.3.93 FCK-AGF, Østerbro Stadion (Superliga)
8.4.93 FCK-OB, Gentofte Stadion (pokal)
11.4.93 FCK-Næstved, Gentofte Stadion (Superliga)
10.7.93 FCK-Austria Wien, Hornbæk Stadion (TOTO)
18.7.93 FCK-Lausanne, Espelunden (TOTO)
29.6.96 FCK-Örebro SK, Vanløse Idrætspark (TOTO)
4.7.99 FCK-Polonia Warszawa, Gentofte Stadion (TOTO)
6.5.01 FCK-Viborg, Brøndby Stadion (Superliga)


Fik du set...
>> Ståles status del 1

>> Ståle status del 2

>> Corners tilbageblik på efteråret

>> Falks tilbageblik på efteråret

>> Hørsholts tak for 2016

>> Hørsholts reaktion på bøde og advarsel

>> Salget i gang til til Ludogorets-hjemmekampen


Og de sidste afsnit af vores FCK TV-julekalender:

19.12 (2010-11): 3-2-sejren over BATE Borisov

20.12 (2011-12): Pokalprygl til Brøndby

21.12 (2012-13): Fra 0-2 til 4-2 over FCM

22.12 (2013-14): Da Santin slog målrekorden

23.12 (2014-15): Drømmemål i Derby-sejr

24.12 (2015-16): Da guldet kom hjem til Hovedstaden