Alexander Simmelhack

Ugen der gik (15/2023)

U19-AGF 6-3
Fredag eftermiddag var der goalshow i regnvejrskampen på kunstbane 9, da U19 vandt for fjerde gang i træk – og for ottende gang i de seneste ni ligakampe.

Det lignede en tidlig afgørelse, da vi scorede to gange i de første ti minutter. Først blev Emil Rohd spillet godt fra af Oscar Højlund og scorede fra halvspids vinkel, og Rohd betalte tilbage lidt efter ved at rykke til baglinjen og finde Oscar med et cutback.

Emil Rohd
Emil Rohd åbner scoringen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

AGF reducerede dog hurtigt på en kontra, men vores hold var markant bedre og øgede inden pausen til 4-1 på to fine og velplacerede hovedstød fra Thomas Jørgensen og Alexander Simmelhack, begge gange assisteret af Noah Sahsah.

Alexander Simmelhack header 4-1-målet ind. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Gæsterne var sjældne gæster i den anden ende både før og efter pausen, indtil de midt i 2. halvleg reducerede til 2-4, men så strammede vi skruen og fem minutter senere stod det 6-2.

Simmelhack headede et hjørne i nettet, og Rohd øgede fra endnu en spids vinkel efter et godt ryk til baglinjen. Først i sidste minut pyntede AGF lidt på tenniscifrene.

Dermed fører U19 stadig rækken, men kun ét point foran Midtjylland, der har spillet to kampe færre.

90.: 6-3 Martin Mai

Andreas Dithmer – Emil Møller (67.: Oliver Svendsen), Aksel Halsgaard, Ethan Amundsen-Day, Hjalte Bidstrup – Victor Froholdt, Thomas Jørgensen, Oscar Højlund (75.: Andreas Clasen) – Emil Rohd, Alexander Simmelhack, Noah Sahsah (67.: Nikolaj Zachariassen)

Ikke benyttet: Samuel Andersen, Cornelius Olsson og Amin Chiakha

Onsdag aften gælder det Brøndby i U19-pokalen, og lørdag går turen til Horsens i ligaen, inden der er U19-Derby lørdag den 29. april, dvs dagen før Superliga-Derby i Parken.

U17-AGF 1-3
U17 måtte for fjerde gang i træk forlade banen uden point efter et 1-3-nederlag til AGF lørdag eftermiddag. Det er der ikke så meget at sige til, for århusianerne var bedst på dagen, og vi havde kampen igennem svært ved at spille os til chancer.

Indskiftede Amar Diagne reducerede den jyske pauseføring til 2-1 kort ind i 2. halvleg, men AGF svarede lidt for hurtigt igen med et mål til 3-1 – deres andet efter hjørnespark – og derved blev det.

Sashwat Rana, Amar Diagne og Roberto Risnæs
Sashwat Rana (tv) og Roberto Risnæs (th) jubler med målscorer Amar Diagne. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Trods de trange tider er U17 stadig med i den tætte topstrid, hvor seks-syv hold kan nå at vinde ligaen.

Lørdag skal holdet også til Horsens, inden de også spiller Derby næste lørdag den 29. april hjemme på KB’s anlæg.

U15-AGF 0-1
Også U15 trak det korte strå mod AGF, som midt i 1. halvleg scorede kampens enlige mål direkte på frispark. I en generelt chancefattig affære var vi tættest med et skud på stolpen i 2. halvleg, men trods nederlaget fastholder U15 førstepladsen i ligaen, to point foran Brøndby der har spillet en kamp mere.

Oskar Fenger omgivet af seks AGF'ere
AGF'erne sad tæt på U15 - her afslutter Oskar Fenger omgivet af 5-6 modstandere. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Men også her er det tæt i toppen, og intet er afgjort endnu. Og præcis som U19 og U17 skal U15 til Horsens på lørdag og herefter spille Derby weekenden efter, dog først søndag kl. 14. Dog ikke som forkamp i Parken, selv om det ellers kunne være sjovt!

Et lyspunkt i det ærgerlig nederlag – Nikolaj Banda fik comeback i 2. halvleg efter fire måneders skadepause.

Nikolaj Banda
Nikolaj Banda fik comeback efter fire måneders skadepause. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U14 - INTERNATIONAL SUCCES OG LIGASEJR
U14 var forrige weekend til Elite Neon Cup, en stor international ungdomsturnering i Grækenland, lidt uden for Athen.

Drengene opnåede meget flotte resultater og flere spillere fik også individuelle priser. I den indledende gruppe vandt U14 over Brommapojkarna samt græske Academica FC Doxa Anoixis.

I kvartfinalen slog de græske OFI FC med hele 8-0, og i semifinalen spillede de 1-1 med ungarske Debrecen og vandt på straffespark - men finalen endte med et 1-2-nederlag til PAOK FC.

U14 i Elite Neon Cup 2023
Flot andenplads til U14 i Grækenland. Foto: Elite Neon Cup 2023

I den hjemlige U14-turnering vandt holdet lørdag eftermiddag 3-2 ude over Lyngby i ligaen, og mens de ældre årgange skal til Horsens næste lørdag, får U14 besøg af B.93 på KB’s baner.

FØRSTE FORÅRSSEJR TIL 03’ERNE
B1903 vandt for første gang efter vinterpausen, da de i weekenden besøgte bundholdet Hasle IF på Bornholm og vandt 3-1 på mål af Marco Elver Hagesø, Torbjørn Knudsen og Christian Fritze. Dermed holdt 03’erne fast i ”livlinen” og halede endda lidt ind på de foranliggende og er nu kun to point fra en plads over nedrykningsstregen.

Lørdag kl. 14 spiller de hjemme på Lyngbyvejen mod B1960.

KB VANDT IGEN
Med den tredje sejr af tre mulige fastholdt KB førstepladsen i Serie 2. Sidste tirsdag slog de Viktoria 2-0 på udebane på to mål af Jonathan Grumme, og søndag eftermiddag vandt de 3-1 i lokalopgøret mod FB 3 på mål af Grumme, Andreas Tolman og Anders Friboe Olsen. Onsdag aften er der udekamp i Sundby.

OLDBOYS HAR MAX-POINT
KB/FCK’s oldboys fik revanche for pokalnederlaget til Frederikssund, da de i sidste uge scorede fem gange deroppe i Oldboys Øst-rækken.

Heldigvis var tre af målene i modstanderens netmasker – sat ind af Søren Martinussen (2) og Bjarke Vind – mens de to andre blev sat ind i eget mål. Vi undlader høfligt at nævne synderne, men det var ikke Martin Vingaard og William Kvist på den defensive midt…

Vingaard var til gengæld på pletten mandag aften, da han blev matchvinder med kampens enlige mål mod Lyngby.

Dermed har Oldboys max-point efter de første tre runder.