Ugen der gik (15/2019)

FØLG FREMTIDENS TALENTER PÅ INSTAGRAM
Nu kan du følge KB Talents aktiviteter på deres nye Instagram-konto "kbtalent", som omfatter årgangene U10-U13 - dvs årgangene lige under F.C. Københavns talentafdeling, der dækker U14-U19.

For nylig har to af KB Talent-holdene f.eks. været til internationale turneringer i Tyskland.

KB U13
KB's U13-hold til Santander Cup i Mönchengladbach

KB's U10-hold
KB's U10-hold til miniturnering i Berlin

GOD BEDRING, CORNER
Andreas Cornelius blev i ugen der gik opereret i lysken og er ude de næste 12 uger, fortalte hans agent Per Steffensen på Facebook:

Andreas Cornelius opereret

Vi skulle også hilse fra Corner - der er i København i disse dage - og sige, at det er gået fint med operationen. Vi ønsker også god bedring og held og lykke med den nye sæson, hvor lejemålet med Bordeaux slutter, og han efter planen vender tilbage til Atalanta.

BRATTBAKK AKADEMI-TRÆNER I ROSENBORG
Harald Brattbakk /48) bliver en del af trænerteamet i Rosenborgs SalMak akademi. Han får en mindre rolle på RBK 2-holdet, hvor han primært skal arbejde med angrebsspillerne.

Han fortsætter sit mangeårige virke som Norwegian-pilot, men men en forudsigelig vagtturnus, kan han godt kombinere det med talenttrænerjobbet, fortalte rbk.no i ugen der gik.

"Det er sjovt at være tilbage, jeg har savnet fodbolden. Jeg håber, gutterne er åbne overfor hvad jeg kan bidrage med. Ét er jo at blive en bedre afslutter, men jeg er også meget optaget af helheden, og hvordan holdet skal spille sig til flere chancer", sagde Brattbakk selv.

Brattbakk er Rosenborgs ubestridte topscorer med 256 mål i 346 kampe. Han lavede 15 mål i 35 kampe for FCK i 2000, og det er vores 6. højeste scoringsgennemsnit for spillere med mindst 25 kampe (i parentes er anført deres samlede antal kampe, men statistikken har nipserstat.dk beregnet på de faktiske minutter på banen):

1. José Junior (29): 87 minutter pr. mål
2. Dame N'Doye (191): 154 minutter pr. mål
3. Robert Skov (62), Peter Ijeh (28) og César Santin (220): 165 minutter pr. mål
6. Harald Brattbakk (35): 169 minutter pr. mål

Harald Brattbakk

ATIBA - 36 OG STILL GOING STRONG
Atiba Hutchinson scorede i weekenden sit fjerde mål i de seneste ni kampe for Besiktas, da de vandt 2-1 i Istanbul-opgøret mod topholdet Başakşehir. Besiktas har ikke tabt siden vinterpausen, men ligger dog stadig på tredjepladsen otte point efter Başakşehir - og med tre point op til Galatsaray på andenpladsen.

Den 36-årige canadier kom til Tyrkiet i 2013 efter to år i PSV, som hentede ham hos os i 2010.

Atiba Hutchinson
Atiba fejrer sit mål mod i 2-1-sejren over topholdet Başakşehir. Foto: Getty Images

Atiba - der har spillet i Besiktas siden sommeren 2013 - var skadet den første måneds tid af sæsonen, men har siden spillet regelmæssigt. Og efter vi talte med ham i vores julekalender-podcast, er der virkelig sket ting og sager (muligvis tilfældigt), for dels er han blevet anfører for Besiktas, og dels er han altså begyndt at score en masse vigtige mål!

I København scorede han 29 mål i 215 kampe - og hans sidste mål var for øvrigt mod FC Midtjylland den 29. november 2009, da vi vandt 2-0.

SIF-U19 1-2
Efter et nederlag og en uafgjort smagte U19 sejrens sødme efter vinterpausen, men afgørelsen faldt først i det tredje tillægsminut af lørdagens udekamp i Silkeborg, da Ahmed Daghim fra kanten af feltet sparkede bolden i nettet efter et indlæg fra Ludvig Henriksen, som blev tacklet væk i et hårdt sammenstød mellem en forsvarer og angriber.

Ludvig havde selv bragt os foran tyve minutter før tid, da højrebacken - med sit første mål i U19-ligaen - sparkede en returbold efter en god redning af Silkeborg-keeperen. Siden udlignede hjemmeholdet i det 77. minut efter en kontra, men Daghim sørgede altså for de tre københavnske point.

Ludvig Henriksen
Ludvig Henriksen i aktion for vores reserveliga-hold. Foto: FCK.DK

Skærtorsdag spiller U19 kl. 13.00 ude mod Lyngby, så du kan lige nå at tjekke "next generation" ud og stadig få lidt af fanfesten med, inden vi møder FC Midtjylland kl. 18 i GULDDUELLEN!

SIF-U17 4-1
U17 kunne ikke følge succes'en op på Jysk Park, selv om de holdt stand i 1. halvleg. Silkeborg kom tidligt foran, men Rasmus Højlund udlignede efter en kontra, hvor William Bøving spillede ham fint i feltet. Kort før pausen reddede vores keeper Mohammed Hassan Ahmed - som i vinterpausen kom fra FC Nordsjælland - et SIlkeborg-straffe, men i 2. halvleg nettede Nicklas Holm tre gange for silkeborgenserne.

U17 skal først i kamp igen lørdag den 27. april, kl. 15.30 hjemme mod AGF, men det bliver uden Valdemar Lund, der afsoner en karantænedag.

SKIDT WEEKEND I KØBENHAVNSSERIEN
Både B1903 og KB tabte i ugen der gik i Københavnsserien. B1903 tabte i fredags 1-4 til Husum, der ligger nr. 2 i rækken, mens KB i tirsdags tabte 0-2 til Hvidovre 2.

Begge skal i aktion to gange i påskedagene. Skærtorsdag spiller B1903 hjemme på klubanlægget mod NB Bornholm kl. 15.30, og 2. påskedag gælder det Skjold i Fælledparken kl. 13.30.

KB spiller to hjemmekampe i Frederiksberg Idrætspark mod Politiets IF Skærtorsdag kl. 13.30 og IF Førøyar 2. påskedag kl. 14.00.

OLDBOYS: SMAL SEJR OVER UNION
KB/FCK's oldboys vandt også sæsonens anden kamp, men med smalle sejrscifre på 2-1 over Union, i noget der mindede om et lokalopgør, eftersom Union hører hjemme på Genforeningspladsen små syv minutters kørsel fra KB's anlæg.

I fraværet af bl.a. Lars Jacobsen og Michael Gravgaard var der for en gangs skyld ikke eks-FCK'ere i truppen, bortset fra keeper Thomas Villadsen, som var i FCK's førsteholdstrup men aldrig nåede officiel debut. Lars og Gravgaard var måske skræmt af, at Janus Blond har meldt sig under oldboys-fanerne - han har nemlig været fysisk træner i bl.a. HB Køge (for hvem han spillede over 200 divisionskampe), FC Vestsjælland, SønderjyskE og senest OB.

OP OG NED FOR VORES TRÆNINGSMODSTANDERE i UAE
For nylig gjorde vi status på de hold, vi har mødt i Europa League i denne sæson - men vi tjekkede også lige de hold, vi mødte under vinterens træningslejr i Dubai, og sjovt nok har hverken Örebro SK eller New York City endnu vundet i deres respektive turneringer, mens Astana - som vi bankede 4-0 - som sædvanlig har lagt sigt i spidsen af den kasakhstanske liga.

New York City har indledt den nye MSL-sæson med fem uafgjorte og et nederlag, mens Örebro SK har tabt to og spillet en enkelt uafgjort i Allsvenskan. Men Astana kører derudaf med fem sejre og en uafgjort.