Aflyste fodboldkampe

Ugen der gik (12/2020)

På grund af corona-situationen udgik sidste uges "ugen der gik" (for første gang siden premieren den 23. juli 2016), men vi fortsætter indtil videre igen, selv fodbolden ligger stille i disse uger.
 

EUROPA-REKORDEN BLEV UDBYGGET
0-1-nederlaget i Istanbul betød, at vi udbyggede vores europæiske rekord til 30 kampe i træk, hvor vi højst har lukket ét mål ind. Det begyndte ude mod Atlético Madrid den 22. februar 2018, så det er altså over to år, der har omfattet to gruppespil, tre kampe i 1/16-finalerne og foreløbig i 1/8-finale.

Kalle JohnssonTRE NEDERLAG I TRÆK UDEN AT SCORE
Istanbul-kampen var vores tredje nederlag i træk uden at score, og det skete senest i efteråret 1996:
29.9.96 u 0-2 AaB
02.10.96 h 0-1 Herfølge
13.10.96 u 0-3 Vejle

Det er i alt sket 13 gange, at vi har tabt tre eller flere kampe i træk. Syv gange fra 1992-2001 og syv gange fra  2013-20 - og AaB har været involveret i syv af de 13 stimer...

Statistik

Ud over TOTO-kampene i sommeren 1993, så er august 2014 den eneste gang, hvor vi har tabt tre hjemmekampe i træk. De tre nederlag i maj 2019 var første gang siden april-maj 1999, at vi tabte tre Superligakampe i træk.


EUROPAKORTET UDBYGGES...
I denne sæson har vi både fået Letland og Schweiz på kortet over de lande, vi har mødt hjemme/ude i de europæiske turneringer. Kortet er opdateret efter udekampen mod Istanbul Basaksehir:

Europakort


JÄRPENS IF HENTER ENDNU EN EKS-FCK'ER
Sidste år gjorde Marcus Allbäck kortvarigt comeback for Järpens IF og spillede en enkelt 4. divisionskamp, da Järpens IF slog Dvärsätts BK 3-0.

Kampen kom i stand, fordi Järpens IF samarbejder med organisationen Sverige United, som støtter klubber i deres integrationsarbejde, og hvor "Mackan" er bestyrelsesmedlem.

Nu har Järpens IF - der ligger ca. 120 km syd for Östersund - også tilknyttet vores tidligere cheftræner Hans Backe som "senior advisor". Hans har de senere år været TV-ekspert for C More, og han skal være en sparringspartner for klubben på helt frivillig og ulønnet basis:

"Jeg sagde til Brissmann (klubbens fodboldansvarlige, red.), at jeg gør det for en grillpølse med stærk sennep. Min samleverskes far har en lejlighed oppe i Vemdalen, så vi er deroppe en gang imellem. Ikke at jeg er nogen stærk skiløber, men jeg prøver engang imellem," fortæller Hans til Länstidningen Östersund
og fortsætter om muligheden for en trænertjans i ny og næ:

"Ja, hvis jeg alligevel er deroppe og det passer med en kamp, og hvis de er interesserede. Jeg vil ikke tilsidesætte de andre trænere, men jeg vil da gerne være med til at analysere en kamp og måske hjælpe lidt med nogle oplæg til træningsprogrammer."

Det var Hans, der hentede Marcus Allbäck til FCK fra Hansa Rostock i sommeren 2005.

Her kan du se en video, som klubben lavede om "Mackans" comeback-kamp sidste år:


JAKOB GLESNES' KANONMÅL I USA
Den nu 25-årige norske centerforsvarer, Jakob Glesnes, spillede med i en reserveligakamp for otte år siden, da han som U19-spiller var på prøveophold i København. Vi slog FC Nordsjælland 1-0 på et mål af "Mos" Abdellaoue og stillede i øvrigt med dette hold:

Kim Christensen - Christian Gamboa, Thomas Pedersen, Jacob Glesnes (norsk prøvespiller, U19), Pierre Bengtsson - Tim Risvig (60.: Tobias Christensen), Andreas Baes, Thomas Kristensen, Pape Pate Diouf - Mustafa Abdellaoue, Morten Nordstrand (81.: Sebastian Krogdahl). Ikke benyttet: Aris Vaporakis og Oscar Pedersen

Glesnes var dengang norsk U17-landsholdsspiller i Bergenklubben Løv-Ham/Fyllingsdalen og via Åsane og Sarpsborg etablerede han sig i 2016 i Strømsgodset, hvor han blev anfører og fik landsholdsdebut i efteråret, inden klubben i januar i år solgte ham til Philadelphia Union. Her gjorde han sig hurtigt bemærket med dette brag af et frisparksmål mod Los Angeles FC: