Parken

Ugen der gik (1/2021)

Godt nytår til alle læsere af vores ugentlige klumme "Ugen der gik".

Vi sprang lige et par uger over omkring jul og nytår, og det er heller ikke fordi der er så meget at berette om endnu, men i disse tider er der efterhånden rigeligt, der er lukket ned, så vi lukker op igen!


BO SVENSSON CHEFTRÆNER I MAINZ
Et kæmpe tillykke til vores tidligere centerforsvarer, der er blevet udnævnt til cheftræner i Bundesligaklubben Mainz 05!

Bo har senest stået i spidsen for FC Liefering, som er RB Salzburgs farmerklub i den østrigske 2. Bundesliga, men inden da, var han i mange år ungdomstræner i netop Mainz. Den tidligere KB-dreng - som nu er blevet 41 år - forlod F.C. København i januar 2006 til fordel for Borussia Mönchengladbach efter at have spillet 196 kampe for løverne og også båret anførerbindet.

Vi ønsker Bo al mulig held og lykke med jobbet og "redningsaktionen" med Mainz, der p.t. er næstsidst efter blot én sejr og tre uafgjorte i 14 kampe.

Her kan du (gen)høre Ring til et rygnummer-podcasten, da vi talte med Bo for godt et år siden.

 

MARCUS MATHISEN TIL SIRIUS
Marcus Mathisen (24) rykkede for nylig ud af Allsvenskan med Falkenbergs FF, men bliver alligevel i den bedste række, for han er netop skiftet til IK Sirius, og "det känns sjukt bra", siger Marcus til klubbens hjemmeside.

Det betyder også helt nye omgivelser til hverdag, hvor mens Falkenberg ligger lidt nord for Halmstad - som Marcus skiftede til, da han forlod os i 2016 - så ligger IK Sirius i Uppsala, cirka en times kørsel nord for Stockholm.

IK Sirius som sluttede nr. 10 sidste sæson, for efter en god forårssæson sluttede at med ikke at vinde i de sidste 8 ligakampe. Men det vil Marcus gerne være med til at ændre, så de kan "ta' ännu mer kliv i tabellen" - men hør selv hvad han siger i det her interview, hvor han jo lyder som en indfødt! Svensker, altså.LØNSTRUP TIL HILLERØD
Christian Lønstrup trækker igen i trænertøjet, da han i det nye år skal stå i spidsen for 2. divisionsklubben Hillerød Fodbold i de næste 2 1/2 år.

Lønstrup har desuden indgået forlig med FC Roskilde om hans fratræden i klubben i 2019, hvor retten gav ham medhold i, at det ikke var ham selv, der sagde op i kølvandet på sagen, hvor han var kommet med udtalelser om  matchfixing i spillertruppen.


BOLAÑOS STOPPET I START
Christian Bolaños (36) vendte i efteråret tilbage til sin tidligere klub, IK Start, men efter gensidig aftale forlængede han ikke kontrakten, efter at klubben endte med at rykke ned, og han er nu rejst hjem til Costa Rica.

"Det har været fantastisk at have Christian i klubben i disse måneder. Han er en speciel spiller for klubben, og da vi fik mulighed for at hente ham tilbage i en kort periode, så vidste vi at han kunne give os et løft, både på og uden for banen med sine kvaliteter og hans påvirkning på de andre omkring ham," siger IK Starts sportslige leder, Atle Roar Håland, til avisen Fædrelandsvennen.

Bolaños nåede 12 kampe for klubben og scorede to gange, og ifølge den costaricanske avis, Diario Deportivo, har hans gamle klub, Saprissa, tilbudt ham en 1-årig kontrakt.