U19 klar til kvartfinale efter gyser i Zilina

For første gang er et FCK-hold gået videre i Youth League fra 1/8-finalerne til kvartfinalerne - og wauw for et drama, vi blev vidner til i slovakiske Zilina!

I en forrygende kulisse, som vi vist aldrig har set magen til i en U19-kamp, holdt vores unge hold hovederne koldt under et massivt tryk fra hjemmeholdet i store dele af kampen - og havde også nerverne og skarpheden i behold, da det hele skulle afgøres fra 11-meter pletten.

Over 10.000 tilskuere dannede en fantastisk ramme om kampen, hvor vi fik en mareridts start, da Cornelius Olsson begik straffe efter 44 sekunders spil!

Men Oscar Buur, der spillede sin første Youth League-kamp, gik til den rigtige side og snuppede det svage spark fra Mário Sauer, som til daglig spiller for Zilinas A-hold, der ligger nummer to i den slovakiske liga.

Oscar Buur redder straffe tidligt i kampen

Mareridtet blev forvandlet til en drømmestart i 6. minut, da Amin Chiakha og Emil Højlund kombinerede i Zilina-feltet, og Emil lagde bolden perfekt til rette for Amin, som firsttimede den op i krogen med en præcis inderside.

Amin Chiakha

Glæden blev dog kortvarig, for i 10. minut revancherede Sauer sig og styrede et fladt indlæg i nettet fra den giftige venstre wingback, Basirou Badjie.

En vild og hektisk start - og Zilina dominerede nu spillet i en længere periode, før vi de sidste 10-15 minutter af halvlegen kom mere med, men uden nævneværdige chancer.

2. halvleg var nogenlunde lige - og stadig chancefattig - i det første kvarters tid, men i den sidste halve time dominerede Zilina massivt, og vi var i lange perioder under kraftigt tryk, både på banen og fra den højlydte opbakning fra tribunerne.

Men kæmpe ros til vores hold for ikke at lade sig gå på, men fighte det bedste de havde lært - og forsøge at tage de chancer, der bød sig for at køre kontra. Men bortset fra en enkelt chance til Emil Højlund, så var vi aldrig tæt på at tage teten igen.

I den anden ende skød Zilina nærmest på alt hvad der rørte sig, og man kunne ikke undgå at smile lidt ved tanken om, at det er Vavros gamle klub. Desværre ramte de ikke målet lige så tit, og de par gange hvor de gjorde, så tog Oscar Buur hvad der kom.

Efter 5-6 minutters tillægstid stod det stadig 1-1 på lystavlen (men 20-3 i skudstatistikken), så det skulle afgøre på straffespark.

Her var vi simpelthen bare bedst og scorede på alle de fire forsøg, som vi nåede at sparke - sat ind af Tristan Andrew, Queyrell Tchicamboud, Hunor Vajk Németh og Nicolai Blicher. Til gengæld sendte Vladimir Val'ko deres andet straffe på stolpen, og Oscar Buur snuppede det fjerde fra Vuk Atanasijevic.

Oscar Buur redder i straffesparks-konkurrencen

Dermed blev Oscar den helt store individuelle match-helt, men det var først og fremmest en kæmpe kollektiv indsats af hele holdet, der sikrede det uafgjorte resultat i ordinær tid.

Nu venter en kvartfinale om to uger i Salzburg eller Nantes - det afhænger af, hvem der går videre, når de to hold mødes onsdag eftermiddag i Salzburg.

Jubel efter sejren i Zilina

Matchfacts
Tirsdag den 27. februar 2024, kl. 16.30. Youth League 1/8-finale, MSK Zilina Stadium
MSK ZILINA U19-F.C. KØBENHAVN U19 1-1 (1-1) (2-4 i str.konk.)
6.: 0-1 Amin Chiakha
10.: 1-1 Mário Sauer
10.785 tilskuere. Dommer: Joey Kooij, Holland

Oscar Buur – Hjalte Bidstrup, Cornelius Olsson, Aksel Halsgaard (90+5.: William Glindtvad), Nicolai Blicher – Hunor Vajk Németh, Tristan Andrew, Oliver Højer (85.: Queyrell Tchicamboud) – Amin Chiakha, Emil Højlund (69.: Neo Jönsson), Galdur Gudmundsson (69.: Roberto Risnæs)

Ikke benyttet: 31 Tobias Breum-Harild, 13 Andreas Clasen, 24 Jonathan Moalem.