U17/U19: To nederlag i sidste spillerunde

U17/U19: Nederlag i Vejle, 1-1 i Esbjerg

Lørdag eftermiddag mødte FCK U17 på udebane Vejle, og her var det desværre Vejles U17 spillere der trak det længste strå, og vandt kampen med 2-0. Næsten samtidig med kampen i Vejle spillede FCK U19 mod Esbjerg på udebane, og her stod begge hold tilbage med et point hver, da de 90 minutter var overstået.

Af Jan Eliassen

FCK U17 fik ellers en god start, og ramte overliggeren i dagens første angreb, og efter de første fem-seks minutter, tydede alt på at U17-løverne nok skulle få scoret. Men målene udeblev, der var for mange enkeltmandspræstationer, og holdet fandt ikke rigtig den normale spillestil. I det sidste kvarter af 1. halvleg begyndte rytmen dog at være der, men selvom der var de nødvendige gode indlæg og chancer, så ville bolden bare ikke ind. Defensivt var det helt OK, for Vejle havde kun tilspillet sig en chance i 1. halvleg.

I 2. halvleg virkede det som om Vejle kom ud med ny energi. Selvom FCK U17 viste større aggressivitet, så fik de ikke rigtigt pasningsspillet til at hænge sammen – og der var ikke det fornødne tekniske niveau over spillet. FCK U17 pressede fremad, og det kom så til at koste i den anden ende. Først kom Vejle på 1-0 efter et klodset straffespark, og sent i kampen blev det så 2-0, da Vejle udnyttede en situation hvor FCK U17 havde haft mange mand med fremme. Det tætteste FCK U17 kom på en reducering, var et skud på indersiden af stolpen og en friløber, men ind ville bolden som sagt ikke, og dermed sluttede det med en 2-0 sejr til Vejle.

Træner Jan Michaelsen havde efter kampen denne kommentar:

- Jeg er skuffet over, at bevægelse og pasningsspil ikke er som det skal være, og over at det ikke lykkes for os at få scoret nogle mål overhovedet. Vi havde generelt god kontrol, men offensivt er der alligevel for lidt sammenhæng, og vi mangler den fornødne kvalitet i den sidste aflevering. Nu skal jeg hjem sammen med de andre trænere og evaluere den her kamp, men vi håber da, at drengene lærer af kampen. De skal lære at bruge hinanden som et kollektiv, frem for at satse for meget på enkeltmandspræstationer. Jeg må konstatere, at vi i dag mod Vejle blev nedkæmpet – og trods alt ikke nedspillet.

FCK U19 fik 1-1 i Esbjerg

En time efter at U17 holdet var kommet i gang i Vejle, blev U19 kampen mellem Esbjerg og FCK sat i gang. FCK U19 var en kende skadesramt, men kom alligevel godt ud til 1. halvleg. Halvlegen var jævnbyrdig og begge hold følte hinanden lidt an.

FCK U19 var tæt på at komme foran, da Haydar Said flot spillede Sebastian Nielsen fri, men desværre brændte han den kæmpe chance. Herefter var det FCK der havde momentum, og også fik yderligere en stor chance, men Morten Thomsen udnyttede ikke at han var alene med Esbjergs målmand. Esbjerg var et stærkt fysisk hold, og de lagde et stort pres på FCK med lange indkast og hjørnespark. Men, det havde ikke været ufortjent, hvis FCK havde ført ved pausen – og bedst som man troede, at 0-0 ville holde halvlegen ud, så smed FCK U19 en bold væk ved et frispark, og det udnyttede Esbjerg – og så var det pludselig hjemmeholdet der førte 1-0, da der blev fløjtet til pause.

I 2. halvleg gjaldt det for FCK om at fokusere, og at fortsætte eget spil – for kunne de gøre det, så ville der også komme flere chancer. Logisk nok, så var det også planen, at der defensivt ikke skulle gives noget væk – specielt ikke ved dødbolde. Og som planlagt, så gjort. FCK U19 satte sig fra 2. halvlegs start på spillet og havde godt fat i Esbjerg.

Og da Delphin Tshiembe steg højt til vejrs, og snittede en bold i nettet mellem venner og fjender, så var der en god fornemmelse på bænken, og der var en stærk tro på, at det her kunne ende med en københavnsk sejr. Sebastian Nielsen var alene med keeperen og Vukicevic misbrugte også en stor chance, og faktisk var de sidste 10 minutter af kampen et sandt bombardement i begge ender – men der blev ikke scoret yderligere.

Træner Brian Riemer sagde om pointdelingen med Esbjerg:

- Jeg er på mange områder rigtig tilfreds med kampen. Drengene arbejder stenhårdt mod et stærkt fysisk kæmpende Esbjerg hold. Vi får dog lirket dem op og er nok det hold der er tættest på at tage alle tre point, men vi får ikke sat trumf på. At vi så forærer dem et mål, og i perioder smider for mange bolde væk – det må vi arbejde på. Men overordnet set, så er det fortjent nok at kampen ender uafgjort, så resultatet kan jeg ikke sætte en finger at sætte på.