Peter Ankersen

Tre, seks eller ni point

Tre, seks eller ni point - det er afstanden mellem de to hold, når kampen er slut. Uanset resultatet er medaljeræset ikke afgjort, men med en sejr kan vi slå to fluer med ét smæk: fortsætte vores egen sejrsstime og sikre at FCN heller ikke får point i denne runde!

Vores kampe mod FC Nordsjælland

Kampe V U T Målscore
Ialt 52 32 11 9 93-50
Hjemme 28 20 5 3 56-12
Ude 24 12 6 6 37-28

Senest tabte vi 1-3 i Telia Parken, og det var blot tredje gang i 28 forsøg, de fik alle tre point med fra Telia Parken. Til gengæld har de formkurven på deres side, for vi har ikke slået dem i de seneste fem opgør hjemme og ude.

Husker du runde 27 i 2012/13?
For fire år siden mødte vi også FC Nordsjælland i spillerunde 27, og den kamp husker de fleste FCK'ere nok. Kampen i Farum bød på en stor mængde dramatik - og ikke mindst en yderst vigtig FCK-sejr.

Ragnar Sigurdsson bragte os foran 1-0 i det 5. minut, men blot to minutter senere udlignede Patrick Mtiliga i en situation, hvor Johan Wiland blev skadet og måtte udgå. Nordstrand bragte nordsjællænderne foran 2-1 midt i 1. halvleg, men i 2. halvleg vendte vi kampen: først udlignede Igor Vetokele til 2-2, og 12 minutter før tid sikrede Corner os en 3-2-sejr og fejrede med jubelscenen "the brick".

Med sejren kom vi 10 point foran FC Nordsjælland - og da der blot resterede seks spillerunder, gav vi os selv et godt udgangspunkt for at få guldet tilbage til København.

FC Nordsjælland og 3. pladsen
FC Nordsjælland har siddet på 3. pladsen i Superligaen siden 13. spillerunde, og har lige manglet det sidste, for at komme op og få fat i de to tophold. I 25. spillerunde førte de fx 1-0 mod FC Midtjylland, men Jakob Poulsen sikrede midtjyderne det ene point - og i grundspillets sidste runde tabte de 0-1 på udebane til FC Helsingør. Dermed sluttede de grundspillet 10 point efter FC Midtjylland og Brøndby IF.

Nederlaget til FC Helsingør var til gengæld gode nyheder for os her i København, for med fem sejre i træk - og 18 ud af 21 mulige point i foråret - har vi halet syv point ind på nordsjællænderne siden nytår, så der p.t. kun er seks point mellem os.