Kampreferat: Vilje, moral og tålmodighed

Tålmodigheden blev belønnet
Kort efter uret passerede de 93 minutter headede Santander bolden ind via underkanten af overliggeren og sikrede den sjette sejr på stribe! Og som vi havde talt om i optakterne: alle sejre er vigtige, og giver alle tre point. Men nogle føles bare vigtigere end andre, og det her var én af dem - bare se på spillernes jubel, på fansenes jubel, og på Ståles jubelløb helt ud i spillertunnelen...

I dag havde vi marginalerne med os, for det har man altid, når man afgør det så sent. Men set over kampen som helhed, var vi klart det bedste hold, skabte klart flest chancer - og derfor giver det mening at tale om, at vilje, moral og tålmodighed blev belønnet til sidst. Sådan går det bare ikke altid. Vi spillede godt, men har spillet bedre kampe - og tabt!

Ståle & co. stillede samme 11 som senest vandt i Silkeborg, mens FCN havde Mathias Rasmussen med i stedet for Mikkel Damsgaard i forhold til deres nederlag i Helsingør.

Holdet sammen med indmarchbørnene fra Sundby Boldklub

Kampens første kvarter var ret begivenhedsløst, og det var nærliggende at hive klicheen frem om, at holdene var lidt præget af kampens betydning og kørte i 2.-3. gear med hånden på håndbremsen. Statistisk var gæsterne mest på bolden, men det var så også den eneste fase i kampen, hvor de praktiserede deres foretrukne possession-spil. Til gengæld noterede vi bemærkelsesværdigt mange (7-8) nemme boldtab ud over sidelinjen i løbet af kampen.

FCK-overtag efter stille åbning på kampen
Den første chance kom først efter 20 minutter, da Falk styrede et Pieros-forsøg lige forbi mål, og i de næste 5-6 minutter havde både Lüftner og Vavro nærgående forsøg efter dødbolde, men uden at ramme målet. Og lad os i samme åndedrag huske at fremhæve deres bundsolide defensive arbejde igen i dag. De var trygge, forudseende og komfortable i deres boldomgang og dueller.

På en fornem Fischer-fremlægning var Falk lige ved at få kontrol nok over bolden til en afslutning, men angrebet endte i stedet med at Pieros headede et Ankersen-indlæg på stolpen - men blev vinket offside.

FCN foran på dødbold
Men det så lovende ud nu, og vi havde tilkæmpet os et udmærket greb om tingene. Bartolec havde en dykkende flugter lige over mål, men ellers havde Stephan ikke meget at se til i denne periode. Lige indtil FCN fik frispark nede i vores venstre hjørne, og Mathias Jensens dødbold susede lige over Santanders hoved og blev prikket ind af Asante tæt under mål, selv om Ankersen havde godt fat i ham.

Vi sluttede dog halvleg udmærket af med et nærgående skud fra Falk, en god Fischer-dribletur og afslutning lige på Runarsson samt et Vavro-hovedstød lige over mål. Men med en slidt floskel: den sidste skarphed manglede.

"Hvis vi bliver ved sådan her, skal det nok komme," sagde Ståle - profetisk - til TV i pausen, hvor Telia Parken fik et glædeligt gensyn med Verdens Flinkeste Mand, aka Álvaro Santos. "Det er dejligt at være hjemme igen!" sagde den sympatiske brasilianer, inden han blev behørigt hyldet af fansene. Og netop Álvaro har jo lavet flere lækre og vigtige mål mod Nordsjælland...

Álvaro - et populært gensyn med "Verdens Flinkeste Mand"

Total dominans efter pausen
Anyway, 2. halvleg blev også indledt lidt på det jævne, bortset fra at Stephan havde en god redning på et hårdt, brækkende langskud fra Mathias Jensen. Lüftner skuldrede også et hjørne lige over mål, men vi havde svært ved at spille igennem deres lave og kompakte defensiv, der virkede som om, at de bare forsøgte at køre en smal 1-0-sejr hjem.

Men så er vi tilbage ved det med tålmodigheden - og en taktisk justering fra bænken, hvor Skov kom ind for Kvist, mens Falk blev rykket ind som central midt. Ja, du læste rigtigt - central midt. Det er vist første gang i FCK-tiden, men det var godt set af Ståle og trænerteamet, for William havde løst sin opgave fint, men Falk tilførte midtbanen mere offensiv fart og kreativitet i jagten på at vende kampen.

Fischer ville kort efter gerne have haft straffe, da Nelsson screenede ham ret kraftigt af i jagten på en løs bold i feltet sammen med Runarsson, men Kjærsgaards fløjte var tavs. Men vi blev ved - og ved - og ved... fremtvang mange hjørnespark og lagde godt pres på dem inde i feltet, men stadig manglede de åbne chancer. Skov fik en bold med i feltet, men blev i sidste øjeblik tacklet til hjørne, og Pieros ramte ikke bolden rent, da han kom på skudhold i højre side... men med et kvarter igen, var der omsider gevinst!

Rasmus Falk jubler efter 1-1-målet
Falk jubler efter udligningen til 1-1

Fischer & Falk bag velfortjent udligning
Fischer havde flere gange udfordret med driblinger og sat et par mand, men "slutproduktet" manglede det sidste - men han blev ved, snød igen et par mand og fandt denne gang Falk, der kom stormende ind i feltet og firsttimede bolden ind bag Runarsson til en fortjent og forløsende udligning.

Indskiftede Mikkel Damsgaard fik kampens første gule kort for i en duel at ramme Zeca i stedet for bolden, og bare fem minutter fik han et mere og blev sendt i bad, da Kjærsgaard mente han gik for hårdt til Santander, da vi ville starte kontra langt nede på egen banehalvdel. En lidt hård dom, efter man så den på TV.

Kort forinden havde Jonas Wind afløst for Pieros, og kort før ordinær spilletids udløb var han meget tæt på at heade bolden ind på et præcist Boilesen-indlæg, men den strøg tæt forbi.

Når enden er god...
"Attack! Attack! Attack" gjaldede ned over grønsværen fra fansene, og inde i overtiden skruede Santander forbi fjerneste målhjørne, mens uret ubønhørligt tikkede videre. Men vi nåede at få et hjørne i det tredje tillægsminut - Runarsson gik galt af det, men bolden blev clearet. Og så var det vi nærmede os de døende sekunder, hvor eventyret alligevel fik en happy ending.

Santander header sejrsmålet ind
Santa højt til vejrs - og øjeblikket efter går bolden ind via underkanten af overliggeren

Det var "kun" en kamp i 27. spillerunde, og guldet er stadig langt, langt væk - men med denne sejr åd vi os igen tættere på tredjepladsen og den europæiske chance. Nu skiller kun tre point, inden vi har to svære udekampe mod FC Midtjylland og Brøndby!