Tomas Antonelius stopper karrieren

F.C. København må desværre meddele, at klubbens svenske forsvarsspiller, Tomas Antonelius, har besluttet at stoppe sin karriere som fodboldspiller. En knæskade der har holdt Tomas ude siden december 2002, er grunden til den tidligere svenske landsholdsspillers beslutning om at sige stop.

- Jeg er ked af at skulle stoppe med dét jeg elsker mest, men jeg har trods alt haft en karriere med mange højdepunkter f.eks. VM 2002, Champions League med AIK Stockholm og ikke mindst mesterskabet med F.C. København i sommers. Jeg har haft lidt tid til at bearbejde min beslutning og jeg flytter snart tilbage til Stockholm, hvor jeg vil læse videre på min økonomiuddannelse. Jeg kommer til at savne spillet og specielt mine holdkammerater i F.C. København. Jeg har mange gode minder fra min fodboldkarriere og dem vil jeg altid kunne se tilbage på med glæde, siger Tomas Antonelius.

Sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm siger:

- Det er med stor beklagelse, at vi må tage til efterretning, at Tomas Antonelius' dårlige knæ betyder at han må indstille karrieren efter en al for kort tid hos os. Vi har lært Tomas at kende som et positivt og humørfuldt menneske og en særdeles dygtig forsvarsspiller. Vi har hele tiden håbet på, at Tomas kunne vende tilbage, men må efter Tomas' knæoperationer konstatere, at det ikke er tilfældet. Det forhold, at vi ikke råder over en spiller af Tomas' kvaliteter, efterlader naturligvis en sårbarhed i truppen, som vi fremadrettet må forholde os til.

Tomas Antonelius nåede at spille 35 kampe for F.C. København i perioden marts 2002 til december 2002. Han var derfor også med til at vinde både guld og sølv med F.C. København og deltog i Pokalfinalen 2002.

Tomas startede sin karriere i Brommapojkarna. Herefter gik det til canadiske Winnipeg, hvor han studerede samtidig. Han kom tilbage til Brommapojkarna i 1993 og tre år senere skiftede han til AIK Stockholm, hvor han vandt pokalfinalen tre gange og det svenske mesterskab en enkelt gang. Tomas deltog med AIK i Champions League i 1999. Herefter skiftede han til den engelske Premier League-klub Coventry City før F.C. København hentede ham tilbage til Skandinavien i 2002. Tomas blev knæskadet i EM-kampen mod Italien i sommeren 2000, og det er denne skade, der har vist sig at være uhelbredelig set fra et fodboldmæssigt synspunkt.